Klima Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan macmaneman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,483

macmaneman

Kamp II
Yer
Denizli
Arkadaşlar daha bugün farkettim, klima 2 de ya da 3ncü hızda çalışırken rölanti de motor kısmından rahatsız edici bir ses geliyor, hatta direksiyona bile vuruyor gibi sanki...boştayken hafif gaza bastıktan bir müddet sonra motor normal çalışmasına dönüyor klima açıkken ya da 1nci hız kademesine alırken. ben de merak ettim bu durumu ve kaputu açtım..fanın bayağı hızla dönmekte olduğunu ve resimdeki işaretlediğim parçanın rezonans yaparak çalıştıgını farkettim. bu durum normal midir sizce?

20130623_162927.jpg

Etiketler
Ynt: Klima Hakkında

O işaretlediğin yer neresi pek anlamadım ama klima açılınca soğutma fanı direk devreye giriyor dolayısıyla fan elektrikle çalıştığı için şarj dinomosu karşılamak için motora yükleniyor ve doğal olarakta rolenti devrini düşürdüğü için motor sarsıntılı çalışıyor normal yani kafana takma engin

Benim aracın kliması diğer kullandığım araçların klimalarına nazaran iyi derecede soğutmuyor bu durum herkeste aynımı?

evet bence de klima yeterli değil, sanırım sorun bagaj bölmesi olmadığından dolayı. boşu boşuna bagajı da soğutmaya çalışıyoruz.

Bagaj olayına katılıyorum..

Ama araç iyi soğutuyor mu derseniz evet gayet iyi soğutuyor.. Sadece bir kere bana yetmediğini hissettim, oda geçen sene yazın tam ortasıydı..

Demek istediğim arabanın içini soğutuyor da bi şekilde fakat menfezlerden buz gibi bir hava akımı yok elle kontrol edince acaba gazmı bastırmak lazım yoksa bu kadarmı kapasite onu çözemedim

Merhaba;
İş icabı Adana'da ikamet ediyorum. Aslen Yalova'lıyım buraların sıcağını alışık değilim az çok tahmin edebilirsiniz. Ama klimanın yetmediğini hiç görmedim. Gayet güzel ve seri soğutuyor.

dün hem yıllık periyodik bakım hem de klimadan gelen ses için servise gittim. 2nci kademe de gelen soğutma fanı sesinin normal olduğunu belirttiler. Gelen ses şöyle, fan 2nci kademeyken sanki 2nci bir motor çalışıyormuş gibi bir ses geliyor ve direksiyona hafif vuruyor. Önceden de böyle şikayetler gelmiş zaten. Kiralık araç sahibi bir arkadaşım var , elinde 30 a yakın duster filosu var, gittim ona da sordum bu sesin normal olduğunu belirtti. hatta bu son aldıkların da -2013 model-olanlarında klima açıkken havalandırma kanalında buz parçacıkları geliyormuş :smiley:

Arkadaşlar, sizde hiç mi rahatsız edici ses gelmiyor klima 2nci kademede çalışırken?

inanın ben de sanki 2nci bir motor çalışıyormuş gibi bir ses geliyor.

yaw bu tip sorulara inanın verecek cevap bulamıyorum :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
söylediğiniz ses büyük fanın devreye girme sesidir ki bende de olur ama sadece çok sıcak havalarda olur ve hafif rezonans yapar zaten dışardan da bayağı bir ses duyulur fan motorunun o sırada.
yani hiçbir sıkıntı yok ve herşey normal
beni mazur görün ama sizler daha önce hiç aracı olmayıp yeni araç sahibi insanlar olmalısınız dolayısı ile bu tip şeyleri arıza sanıp tedirgin oluyorsunuz.gönül rahatlığı ile aracınızı kullanın
allah kaza bela vermesin

bu benim 3ncü aracım, bir önceki aracım laguna 2 idi, öncedeb böyle seslere alışık olmadığım için sordum..ok sorun değil o zaman

Şarj dinamosunun bilyasın ve kayış gerginliğini kontrol ettirmenizi öneririm.
Rahatsız oduğunuza gore yolunda gitmeyen birşeyler olabilir. Yoksa normalde de gürültülü çalışır.
klimayı açınca yanlızca üftelem sesi gelmeli. Başka seslerde geliyorsa gözden geçirmek şart.

arkadaşlar, bugün öğleyin klima düğmesine bastığımda klimanın hiç tepki vermediğini gördüm. düğmenin ışığı yanıyor bu arada. kaputu açtım klima borusuna dokundum, sıcacık yani hiç soğutmamış. kompresör filanda devreye girmiyor, biraz nette araştırdım. klima gazı eksildiği zaman basınç sensörü düşük basıncı algılayıp kopmresörü ve fanı devreye sokmazmış. halbuki periyodik bakımdan 1 ay önce çıkmıştı , acaba gazı mı eksildi ne?

Engin bahsettiğin sarsıntı bendede oldu , 3 kademeden sonra bırak direksyonu torpido sallanmaya başladı.2 gün sonra 1. Kademede dahil olmak üzere tak tak tak ses gelmeye başladı . Servise gittim kalorifer fanı değişecek dediler sipariş verdik yalnız onun değişmesi için torpido sökülecek denince ben olmazlandım parça geldi servise gitmedim . Torpidonun tam ortasına sert bir yumruk vurdum sanki hiç böyle bişey olmamışcasına düzeldi garip

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR