Kıyıköy (06 Haziran 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,369

penguen

Zirve
Hafta sonu Kıyıköy’ deydik... Biraz şehrin stresinden uzaklaşmak ve bolca da fotoğraf çekmek için... Uzun zamandır gitmediğim için ben biraz da fiyat araştırması yapmak, yeni açılan tesisleri görmek istedim açıkçası...

Yolculuğumuz Esenler Otogar’dan başladı. Lüks Yonca Seyahat ile Saray’a geldik. Belediye otobüsünü kıl payı kaçırdığımızdan bekleme yapmamak için Kıyıköy’e taksiyle gitmeye karar verdik. (Taksiler Saray’ dan Kıyıköy’e 40 TL alıyor. Biz dört kişiydik. Kişi başı 10’ar lira ödedik. İstanbul’dan Kıyıköy’e her gün direkt 16.30 ‘da bir sefer var. Saray’a ise sabah 6.30’ dan, gece 22.00’ye kadar otobüs kalkıyor. Belediye otobüsü Saray’dan Kıyıköy’e 17.30’ da son seferini yaptığı için taksi, geç gidecekler için de iyi bir çözüm olabilir. )

Kıyıköy, her iki yanından akarak denize ulaşan "Pabuç" ve "Kazan" adlı derelerin arasında yarımada gibi uzanan yüksek bir tepede yer alıyor. Temiz havası, bozulmamış mimari dokusu, eşsiz güzellikteki doğası, leziz deniz ürünleri ile dikkat çekiyor.

Köyün girişinde misafirlerini karşılayan kapı Bizans'tan kalma...

IMG_3429.jpg

Halkı genelde misafirperver… Sokaklarda gezerken sık, sık “ Hoş geldiniz ” diye selamlanıyorsunuz. Ama biz fotoğraf çekmeye pek de iyi başlamadık doğrusu... Sabah erken saatlerde karşımıza çıkan teyze, mandasının yolu kirletmesine kızmış olacak ki, hem bize söylendi, hem de pislikleri toplamaları için talimat veren Belediye’ye :smiley: Onun için biraz tereddütle de olsa arkasından tek kare pozlayabildim. Aslında haklıydı kadıncağız… O neyle uğraşıyordu, biz neyle :smiley:

IMG_3320.jpg

Eşeğiyle gezen amca ise fotoğraf çekmeme ses etmedi.

IMG_3327.jpg

Sokak aralarında dolaşırken güler yüzlü bir başka teyzeyle karşılaştık. Fotoğraf çekmek için izin istediğimizde “Durun dışarı çıkayım.” dedi ve bize evinin önünde poz verdi...

IMG_3333.jpg

Etiketler
Ynt: Kıyıköy (06 Haziran 2009)

Kazan Dere tarafında bulunan limana inerken olayların kahramanı mandalarla tekrar karşılaştık. Yalnız olmalarından istifade ederek fotoğraflarını çektik. Bu arada bize “Arkadaş” adını verdiğim beyaz bir köpek eşlik etti. Gerçi o da kendi cinsinden başka bir arkadaşıyla karşılaşınca bizi hemen unutuverdi ya neyse :smiley:

IMG_3337.jpg

IMG_3343.jpg

Liman, sabah sessizliğinde sakin ve bir o kadar da huzurluydu...

IMG_3328.jpg

IMG_3325.jpg

IMG_3322.jpg

Sonrasında köy merkezine geri döndük ve dolaşmaya başladık. Kıyıköy normalde cıvıl, cıvıl olurdu. Bu sefer oldukça sessiz geldi bana... Çay bahçelerinde bile köyün yerlisi dışında çok insan yoktu. Kartal Çay Bahçesi’nde oturup soluklandık biraz.. Buradan kuşbakışı görünen manzaranın seyrine gerçekten doyum olmuyor.

IMG_3330.jpg

IMG_3425.jpg

IMG_3420.jpg

IMG_3354.jpg

IMG_3355.jpg

IMG_3356.jpg

IMG_3357.jpg

IMG_3359.jpg

IMG_3360.jpg

IMG_3365.jpg

IMG_3431.jpg

Öğlen yemeğini de gene köyün merkezinde bulunan Mert Köfte salonunda yedik. Kişi başı ortalama 10 TL gibi bir tutara köfte, salata ve yoğurt yiyebilir, üstüne sıcacık bir bardak çayla keyif yaparken, sokaktan geçenleri gözlemleyebilirsiniz.

IMG_3419.jpg

Bu arada dikkatimi çeken ve çok da hoşuma giden bir ayrıntıyı da burada yazmak istiyorum. Hemen her dükkâna ve sokaklara ulu önderimiz Atatürk'ün resminin yer aldığı bayraklar asılmış. Gurur duydum.

Pabuç Dere manzarası eşliğinde balık yemek isterseniz ise istavritin porsiyonu 10 TL, levrek, çupra 15 TL ve kalkan ise 25 TL.

Yemekten sonra Pabuç Dere kenarına inip sandal kiralamaya karar verdik. ( 1 saat için 15 TL alıyorlar.) Aşağı inerken de yol kenarında bol, bol çiçek ve kelebek fotoğrafladık.

IMG_3366.jpg

IMG_3372.jpg

IMG_3374.jpg

IMG_3373.jpg

Derede 1,5 saat kadar gezerek çekim yaptık. Dönüşte dere kenarındaki kurbağaların muhabbetini dinledik uzun, uzun... Keşke dillerinden anlayabilseydim diye düşünmedim desem yalan olur :smiley:

IMG_3387.jpg

IMG_3398.jpg

IMG_3400.jpg

IMG_3393.jpg

IMG_3408.jpg

IMG_3441.jpg

IMG_3442.jpg

Bu arada hemen Pabuç Dere kenarındaki Aya Nikola Pansiyonu’na uğradım. Odalarından birini gezip fiyat aldım. Odalar çok geniş olmamakla beraber gayet temiz. Yemek yemek, dinlenmek için küçük çardakları var. Yarım pansiyon 2 kişi fiyatı 140 TL. Oldukça pahalı geldi bana...

IMG_3405.jpg

Daha uygun bir yer için devamlı orada kalan bir tanıdığımız da Sahil Pansiyon’ u önerdi. Fiyatlar oda kahvaltı 2 kişi 40 TL civarıymış. Ben sahibi Kamil Bey ile telefonda görüştüm. Araçsız gelen misafirlerini köy merkezinden alıp pansiyona, dönüş günü de pansiyondan alıp merkeze götürüyormuş.

“Ben çadırımdan vazgeçemem” diyenlerdenseniz çok güzel kamp alanları da mevcut... Her bütçeye, her zevke uygun tatil imkânı var Kıyıköy’de…

IMG_3362.jpg

Bizim maceramız böylece sona erdi. Gözlerimizde derenin vedası, bacaklarımızda sızı, yüreklerimiz sıcacık ama biraz da buruk olarak İstanbul’a döndük…

IMG_3510.jpg

Darısı gitmek isteyenlerin başına…

Telefon Numaraları :

Yonca Seyahat Otogar
Tel : 0212 658 13 32 - 33

Sahil Pansiyon
Tel :0288 388 62 18
Cep : 0541 388 62 18 ( Kamil Bey )

Çok güzel bir gezi yazısı olmuş fakat senin adına en hevesli ve istekli olarak poz verenin bir manda oluşuna üzüldüm :smiley:

Olsun :smiley: Ben şikayetçi değilim. Hayvancağız böyle mutlu olacaksa... Şahsım adına; sabahın köründe tam da yiyeceğim yemyeşil otların hayalini kurarken, ufacık !!!! bir kabahat yaptım diye bana bağırıp çağıran, söylenip duran bir sahibim olmasını hiç istemezdim :smiley:

Bilgiler için teşekkürler, en kısa zamanda yine gidesim geldi Kıyıköy'e özlemişim.

Yemek için bir yer önermek isterim:
Limanın bitindeki, dere ile denizin birleştiği yerde, plaja gelmeden; ufacık, salaş bir balıkçı klübesi bulunmakta. Balık yemek için ideal bir yer, Erkan Abi'nin yeri... Sahipleri oldukça güler yüzlü insanlar, aynı zamanda oldukça uygun fiyata tıka basa yiyebilirsiniz... :smiley:

Kıyıköy-Demirköy-İğneada üçgeni arasında ki bölge bana her zaman huzur vermiştir, fotoğraflarla tekrar hatırlamamı sağladınız, ilk fırsatta gidip kamp atmalı oralara ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

SON KONULAR

Geri