Kısmetse Ben De Defender Sahibi Olacağım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sezginbaltalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,703

sezginbaltalı

kaplumbağa kadar özgür.
Mesajlar
21
Tepkime Puanı
0
Yer
İzmir
Öncelikle merhabalar. 2 seneden beri Niva kullanıyorum araçtan gayet memnunum fakat bana küçük gelmese bile aileme küçük geliyor yani 4 kişi pazar alışverişi yaptığımızda bile bagaj konusunda epey sıkıntı çekiyoruz, tek kapı olması da cabası.
Uzun zamandır kafamda defender var. Geçenlerde internette bir ilan gördüm fiyatı yazmıyordu. Dayanamadım aradım, abimizin çok acil paraya ihtiyacı varmış bana 16 bin lira dedi. 16 bin lirayı duyunca da Defender sevdam bir anda canlandı. Sahibi aracın muayenesinin olmadığını söyledi muayene masraflarını da fiyattan düşecekmiş.Araç 2.5 düz dizel yeni motor yapılmış. Güncel rakamlarla şehir içi 40 kuruş civarında yaktığını söylüyor. Zaten bisiklet sürdüğüm için arabayı zırt pırt çalıştırmayacağım. Sadece gezmek tozmak için bir de pazar alışverişi. :smiley:
Ama asıl kafama takılan şey ben bu arabayı aldığım zaman masraf yapacak param olmayacak. Arabayı aldığım gibi kullanmak istiyorum bunun için almadan önce dikkat etmem gereken püf noktaları benimle paylaşacak birilerini bulmanın en kolay yolu da Gezenbilir'di.
Ben de Gezenbilir üyelerine soruyorum Defender nedir ne değildir? Nasıl kullanmalı? Alırken neye dikkat etmeli? Şimdiden teşekkürler.

IMG 20131106 WA0002


IMG 20131106 WA0003


IMG 20131106 WA0001


IMG 20131106 WA0005


IMG 20131106 WA0007
 

Etiketler

Ynt: Kısmetse Ben De Defender Sahibi Olacağım

Ben aracı yazın kullanıcam. Yaz aylarında da bizim ailemiz biraz kalabalık oluyor. aile nüfusu hafta içi en az 5, hafta sonları da zaman zaman 15i bulabiliyor :smiley:
 

Ynt: Kısmetse Ben De Defender Sahibi Olacağım

16 bin tl düz dizel uygun , bu araçlar ağır devir şanzıman dişlilidir eğer değişmemişse 500 550 krş tan aşağı yakmaz. Muayene konusunda ciddi sıkıntı olabilir , tenteliden çevirmiştir olmuyordur vs vs. ben sizin yerinizde olsam muayene yaptırsın ondan sonra alırım , kesinlikle alıp da muayeneye gitmeyin.
 

Ynt: Kısmetse Ben De Defender Sahibi Olacağım

Araç Antalya'da hafta sonu gidip bir Rover servisine götürmeyi düşünüyorum. Serviste de yamuk yapmazlar herhalde.
 




Ynt: Kısmetse Ben De Defender Sahibi Olacağım

servis ne kadar anlayacak oda var masraf açıp açmayacağı aracı iyice incelemeden anlaşılmaz
tak diyede kolay kolay yolda bırakmaz kullandıkça sorunlarını anlarsınız uygun oldukça yaptırırsınız yakıt konusu 400 kr pek inandırıcı gelmedi tuv olayından sonra almanız her şeyden önemli hayırlısı olsun
 

Ynt: Kısmetse Ben De Defender Sahibi Olacağım

Araç derli toplu görünüyor ancak yine de kesinlikle muayenesi olmadan almayın. Zaten muayeneden geçiyorsa alıp masraf etmeden kullanabileceğiniz anlamına gelir.
 

Ynt: Kısmetse Ben De Defender Sahibi Olacağım

Yakıt tüketimi konusunda aşırı bir takıntım yok fakat 60 kuruş da biraz fazla bence. Tabi dediğiniz gibi önce muayeneden geçmesi önemli.
 

Ynt: Kısmetse Ben De Defender Sahibi Olacağım

Aracın görünüşü güzel ama size tek tavsiyem muayenesini yaptırmadan almayın heleki başka şehirdeyse herşey için fatura almanız gerekebilir.
genelde araclar renk değiştiriyor ve işlenmiyor daha sonra fatura gerekiyor.size kolay gelsin
 



Ynt: Kısmetse Ben De Defender Sahibi Olacağım

tavsiyeniz için çok teşekkür ederim Antalya'dan bir abiye de sordum ama arabayı kimse tanımıyor.
 

Ynt: Kısmetse Ben De Defender Sahibi Olacağım

Biraz önce burda (Eskişehir'de) bir abimizle konuştum. Kendisinde de 87 model 2.5 düz dizel bir Defender var. Şehir içi 42, şehir dışı 38 kuruş civarı yakıyorum dedi.
 

Ynt: Kısmetse Ben De Defender Sahibi Olacağım

Araç güzel bir araca benziyor ama umarım bir skıntı çıkarmaz size
 

Ynt: Kısmetse Ben De Defender Sahibi Olacağım

sezginbaltalı' Alıntı:
Antalya'dan bir abiye de sordum ama arabayı kimse tanımıyor.

kendimi Antalya lı biri sayarsam ve sorduğunuz araç tanınmıyorsa aklıma ilk gelen satılmak için getirildiğidir. Antalya özellikle de offroad için pek de fazla büyük bir yer değil yani herkes birbirini tanır/bilir. O açıdan söylüyorum. Ayrıca Defender ların çokça kullanıldığı araçlarla çokça oynanıldığı (ekipman, karoser vb) bir bölgedir ve aşırı hoyrat kullanılır. İşi bilen ustalar hatta isim yapmış ustalar mevcuttur fakat rakamlar kişiye göre aman Allahım ile idare edicez artık civarlarındadır. Ama temiz iş yapılır. İstediğiniz ne ise onu alırsınız.

Aklınız da bulunsun...
 

Ynt: Kısmetse Ben De Defender Sahibi Olacağım

Aracı tanıyan birilerini bulduk. Kimse araç hakkında kötü bir şey söylemedi atta selamımızı söyle 1000 lira da indirim yapsın bile dediler. Şimdi geriye parayı tamamlamak kaldı.
 



Ynt: Kısmetse Ben De Defender Sahibi Olacağım

tavanda port bagaj varmış sökükmüş ? arada tavandan iki camda alımmış gibi geldi ;)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,491
Mesajlar
1,518,783
Kayıtlı Üye Sayımız
172,150
Kaydolan Son Üyemiz
namso

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst