Kişisel Galeri (Libya; Sedat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hsbasar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,383
Ynt: Kişisel Galeri (Libya; Sedat)

Sedat bey tebrik ederim. Çok ilginç ve güzel kareler yakalamışsınız. Bir anda Libya çöllerinde buldum kendimi. İyi ki, 90 cm'e ulaşan kertenkele familyasından o canlıyla aynı coğrafyada yaşamıyorum dedim kendi kendime :D İnanılmaz korkarım. Buradan izlemesi daha keyifli.

Etiketler

Teşekkür ederim Nursel hanım.
İtiraf etmeliyimki bende o fotoğrafı arabadan inmeden çektim. :smiley:

17 Şubat çarşamba günü bir toplantı için Trablusa gitmiştik. Biraz fotoğraf çekme imkanımız oldu.

[attachment=1]

Ay yıldıza dikkat lütfen

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

DSC03832.jpg

DSC03839.jpg

DSC03849.jpg

DSC03850.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC03859.jpg

DSC03860.jpg

DSC03866.jpg

DSC03869.jpg

DSC03881.jpg

Libyaya gidip gelen çok arkadaşımız oldu ama ordaki hayatı senin fotoğraflarla daha yakından tanıdım teşekkürler Sedat.

acemi80' Alıntı:
Libyaya gidip gelen çok arkadaşımız oldu ama ordaki hayatı senin fotoğraflarla daha yakından tanıdım teşekkürler Sedat.

Hocam, katkım olabildiyse ne mutlu bana.

Özellikle bakır malzemelerin satıldığı çarşı çok hoşuma gitti. En sevdiğim gezmekten bıkmadığım çarşı türü.

Sedat, Trablus ziyaretin ne güel olmuş, fotoğraflar için teşekkürler.Hep böyle boş mu sokaklar ?

Çölde çektiğin portreyi bende çok beğendim..

Zerrin iyi farkettin, sokaklar normalde çok kalabalık olur. Ancak o gün özel bir günmüş ve fotoğraflarıda mesai saatleri dışında çekince böyle oldu.
Zaten dükkanların çoğu kapalıydı.

Aynı caddenin mesai saatlerinde diğer açıdan çekilmiş fotoğrafı.
En sondaki saat kulesine dikkat.

[attachment=1]

DSC02463.jpg

acemi80' Alıntı:
Özellikle bakır malzemelerin satıldığı çarşı çok hoşuma gitti. En sevdiğim gezmekten bıkmadığım çarşı türü.

Hocam madem bakır işlerini seviyorsunuz, sevgili arkadaşım Cengiz Tolga Vur'un benim makinamla yakaladığı hoş bir kare var aşağıda.

[attachment=1]

Yine Cengize ait bir kare. Arapçada Sahal el hadra (söylendiği gibi yazdım), ingilizcede green square olarak adlandırılan meydandaki havuz.

[attachment=2]

DSC02485.jpg

DSC02505.jpg

Birkaç gün önce yaptığımız kamp naklinde Great man made river olarak adlandırılan su tünellerinin üzerinden geçtik.
Fotoğraflardaki yolun altından çok büyük bir boru hattı geçiyor. Bu boru hattı ile Sahra çölündeki yer altı suları şehirlere taşınıyor.
Proje ile ilgili bilgi için ekli linklere bakılabilir.

http://www.galenfrysinger.com/man_made_river_libya.htm

http://www.water-technology.net/projects/gmr/

http://www.unesco.org/water/ihp/prizes/great_man/gmmrp.shtml

Geride kalan arkadaşları beklerken ön taraf bizden uzaklaşınca birdenbire ıssızlığın ortasında kaldık.
Tek ses kaynağı fotoğraftaki Karga idi.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

DSC04093.jpg

DSC04096.jpg

DSC04084.jpg

Kamp naklinden son 3 fotoğrafla bugünkü yüklemeleri tamamlıyorum

Güneş batmadan doğan dolunay

[attachment=1]

Kamyoncunun mutfağı, (gece karanlıkta çektiğim için pek net olmamış :smiley: )

[attachment=2]

Araç fotoğrafı eklemeyeyim diyordum ama bu iki emektarı bir arada görünce dayanamadım

[attachment=3]

DSC04045.jpg

DSC04060.jpg

DSC04102.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR