Kış Lastiği Yardımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan victor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,343
V

victor

Ziyaretçi
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. 2000 model 5 Kapı vitarama kış lastiği almak istiyorum. Lastik ebatı ve lastik markası konusunda önerilerinizi paylaşırsanız müteşekkir olurum. Aracım standart bir vitaradır. Yaşadığım yer çok ağır kış şartlarına sahiptir.

Etiketler
Ynt: Kış Lastiği Yardımı

Ayrıca vitaranın orijinal lastik ebatlarını 195/80 r15 olarak biliyorum. Yanlışsam lütfen düzeltin.

Bölgeden tayini çıkan bir arkadaşım 185/60 r15 ebatlarında sadece 3.000 km kullanılmış 4 adet kış lastiği bıraktı gitmeden. Bu lastikleri vitarada kullanmak saçma olur mu ?

Merhaba İsmim Birol Benimde 2001 5 K. vitaram var. 5 Ay önce Ankarada Konya Yolu üzerinde bir lastikciden 4 adet 205.75.15 BF GOODRİCH AT aldım tanesi 300 tl den 1200 tl. inan bana ağıd ofroad yapmayacaksan yada benim gibi sadece ava pikniğe dağ gezilerine gideceksen çok iyi. asfaltta biraz ses var ama bence buda normal sonuçta dişli lastik. inşallah kar yağdığında kar performansını göreceğim. çıkma ucuz ve kullanışlı lastik bulursanız olabilir. ama sizin arkadaşınızın lastik ebatları hakkında bişey diyemiyeceğim. çünkü bu konularda çok iyi teknik bilgim yok. iyi günler.

Bölgeden tayini çıkan bir arkadaşım 185/60 r15 ebatlarında sadece 3.000 km kullanılmış 4 adet kış lastiği bıraktı gitmeden. Bu lastikleri vitarada kullanmak saçma olur mu ?

Saçmalık ötesi olur. Ne kadar saçma olacağını görmek için bu sitedeki programı kullanarak lastik ebatını kıyaslayabilirsiniz http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

2001 model 5 kapı manuel vitara sahibiyim. Aracınızın orjinal lastik ölçüsü 195/80/15 dir. 185/60/15 lastikle aracınızın yerden yüksekliği 4,5 cm azalacaktır.....

Paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim.
Merak ettiğim tek şey önümüzde kalan 4 aylık kış süresince 4.5 cm alçalmak dışında araca ne gibi olumsuz etkilerinin olacağıdır. Çünkü haziran ayında tayin ile akdeniz bölgesine geçeceğim yani tek amacım aracım kaymadan karda buzda takılmadan kışı geçirmek. Üstelik araçla asfalt dışına hiç çıkmayacağım.

Merak ettiğim tek şey önümüzde kalan 4 aylık kış süresince 4.5 cm alçalmak dışında araca ne gibi olumsuz etkilerinin olacağıdır.

Süspansiyon sistemindeki parçaların sahip olması gereken bazı açılar var. Bunlar alt üst olacak aracın yol tutuşu bozulacak.
Bazı parçalar yere tehlikeli biçimde yaklaşacak ve zaman zaman çarpacak.
Şanzıman dişli oranları tamamen hatalı olacağı için yakıt tüketimi 8 silindirli jiplerle yarışır derecede kötü olacak.
Ve.. uygun hava basıncı olmadan bu lastikler sizin aracın yükünü kaldıramayacağı için değeri bilinmeyen bir süratte fazla ısınmaktan dolayı patlayacak ve o sırada oluşacak kazada ölebilirsiniz. Trafik polisi bu kazada sizin sağ kaldığınızı ama kazaya karışması muhtemel karşı taraftan birilerinin hayatını kaybettiğini tespit ederse sizi taksirle ölüme sebebiyet vermekten mahkemeye bile sevk edebilir. Ben polis olsam sevk ederdim...
Uygun havayı basayım derseniz bu sefer de bunlar minibüs lastiği değil normal binek araç lastiği olduğu için o havayı taşıyamayacak ve yine patlayacak.

Yani bu lastikleri takmak yerine hiç kışlık lastik takmayın çok daha iyi. Aracı o lastiklerle TÜV'e muayeneye soksanız kesinlikle geçmez.

sakyuz;

açıklamaların için çok sağol gayet tatminkar oldu bahsettiklerin.

o halde şimdi sıra bana kış lastiği önermeye geldi. :smiley: Yokohama Geolandar hakkında ne düşünüyorsun ?

Piyasada çeşit çeşit lastik var ben olsam şaşmaz tarafına bir uğrarım uğramadan önce de telefonla arayıp fiyat alırdım. Geçen sene liste fiyatı şu an 340 lira gözüken bir lastiği orda biryerden 270 liraya almıştım ve üretim tarihi 2013 idi... ana dağıtıcılardan birini bulursanız uygun fiyat verebiliyorlar.Lastiklere de buradan bakabilirsiniz piyasada bulabileceğininiz lastiklerin neredeyse %90'ını siteye koymuşlar http://www.lastikcim.com.tr/

Yohohama geolandar hakkında olumlu ya da olumsuz herhangi birşey düşünmüyorum.Yanlız onun bir de AT/S modeli var onu da kışlık lastik olarak pazarlıyorlar bazen. Onu değil de kışlık olanı almanız lazım. Üzerinde kışlık lastik logosu olanı yani.

şu siteye bakarsanız uygun fiyata aradığınız ölçülerde lastik var.iyi günler.
http://www.artvinticaret.com/19580R15-XL-100Q-4x4-Jeep-Lastik-Marshall-KL71-MTSIYAH-TBL,PR-33818.html

şu siteye bakarsanız uygun fiyata aradığınız ölçülerde lastik var.iyi günler.
http://www.artvinticaret.com/19580R15-XL-100Q-4x4-Jeep-Lastik-Marshall-KL71-MTSIYAH-TBL,PR-33818.html

O sitede görebildiğim kadarıyla 195 80 15 ebatında kışlık lastik yok.
Linkini verdiğiniz lastik çamur lastiği. Yumuşak karlı zeminlerde işe yarayabilir, o da genelde arazide olur. Araziye varıncaya kadarki yolda ince kurumuş kar, buz vs olursa ne olacağı meşhul. Yazlık asfalt lastiği bile yolu ondan iyi tutar böyle zeminlerde.

ekimutku;
önerdiğin lastik A/T işime yaramaz o yüzden. taradım bütün interneti vitaranın orijinal lastik ebatında (195/80 r15)kış lastiği sadece Yokohama var. ???

taradım bütün interneti vitaranın orijinal lastik ebatında (195/80 r15)kış lastiği sadece Yokohama var. ???

O zaman yokohama iyidir.. O ebatta lastik kullanan araçların sayısı azalınca diğerleri getirmekten vazgeçmiş olabilir. Lastik ebatı ile biraz oynayabilirsiniz yüksekliğini değiştirmeden ama fazlası zarar olur. 205/75/15 aşağı yukarı aynı ebat gibi duruyor ama kışın lastik tabanını genişletmek genelde pek iyi bir seçenek değildir, başka şeçenek kalmazsa düşünebilirsiniz tabi. Uyar mı uyarmaz mı konusu kesin olmadığı için bu ebatta lastiği internet üzerinden sipariş vermeyin, önce denemek lazım.

205/75 r 15 sadece Toyo diye adını ilk defa duyduğum bir markada var. 205/70 r 15 ise hemen hemen her markada var. uygun olur mu acaba ?

Yokohama'yı aradım koskaca ülkemizde sadece 3 adet lastik kalmış 195/80 r 15 ebatında ???

205/75 r 15 sadece Toyo diye adını ilk defa duyduğum bir markada var.

Toyo fena değildir. Bridgestone gibi en iyisinden olmamakla beraber en azından japon malı lastik..

205/70 r 15 ise hemen hemen her markada var. uygun olur mu acaba ?

Pek iyi olmaz, aracın yerden yüksekliği 2.5 cm azalır. Onun yerine 215 70 15 denenebilir ama taban iyice genişlemiş olur direksiyonu kırınca sürtme yapabilir, derin karlı yerlerde araç zorlanabilir. Ben olsam 205/75 15 ebatındaki toyo'yu tercih ederdim. Onu da bulmak mümkün olmazsa 215 70 15 ya da 225 70 15 aramaya başlardım, sürtme yapmıyorsa durumu idare eder (225 70 15 yükseklik olarak tam geliyor ama biraz fazla geniş kaçabilir, hatta jantlara uyumu sorgulanabilecek derecede fazladan geniş olabilir, hangi janta hangi genişlik aralığında lastik takılabildiğine dair tablolar vardı onlardan kontrol etmek lazım çok fazla kurcalamadan önce...). Yanlız taban genişledikçe aynı çekişi tutturabilmek için daha kaliteli (dolayısı ile daha masraflı) lastik markalarına bakmak gerekebilir. O yüzden orjinal ebatı bulamayacağınızdan eminseniz 205 75 15 ebatındaki lastikleri kaçırmayın bence- tabi araca 4-5 kişi binip biraz yollada gezinip direksiyon kırılınca sürtünme yapmadığından emin olmak şartıyla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR