Kim Nerede?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 558,519
Ynt: Kim Nerede?

Dar sokakları, arnavut kaldırımları, ahşap cumbalı evleri, yem yeşil vadisi, zafer kulesi, Akşemseddin Hz. türbesi, Bıçakcı Ömer Dede (Ömer Sikkin), Derbağ Dede (Tabak Dede), Çubuk Gölü, Sünnet Gölü...öne çıkan özellikleriyle GÖYNÜK

20120604_154533.jpg

Etiketler

İzninizle bir Göynük pazarı fotoğrafı da bizden.... Özellikle hanımların baş örtülerinin aynı desen olması ilginç..

Göynük pazar?.jpg

1.jpg

Ülker hanım,aynı başörtülerini,Mudurnu,Nallıhan ve Beypazarında da görmüşsünüzdür mutlaka. :smiley: Yöremizin ortak kullanılan giyim malzemesidir.Göynük' lü Hanımların giydiği şalvarlar Mudurnu'da da giyilir fakat Nallıhan ve Beypazarı'nda biraz farklıdır. :D Aynı başörtülerini genç hanımlar artık masa örtüsü olarak kullanıyor. ;D ;D Selamlar.

Bizim de çok hoşumuza gitti, İlhan Bey.. Aralarına girip fotoğraf çektirmek istediğimde, hepsi geri çevirdiler...

İki gündür, İzmir- Karaburun'un Kaynarpınar köyündeyiz.. Sakinlik.. harika bir deniz..Balık maalesef yok..

1.jpg

egeli' Alıntı:
Bizim de çok hoşumuza gitti, İlhan Bey.. Aralarına girip fotoğraf çektirmek istediğimde, hepsi geri çevirdiler...

İki gündür, İzmir- Karaburun'un Kaynarpınar köyündeyiz.. Sakinlik.. harika bir deniz..Balık maalesef yok..
Fotoğraf çektirmeye hoş bakmıyorlar, pazarın kalabalık olması dolayısıyla, park yeri bulamayan Aydın'dan Ahmet Güngör arkadaşımız biraz kızgın ilçeyi gezmeden yola devam etti.

İlhan abi o ılacanın suyunun ne işe yaradığınıda öğrenmiştirsin ben oraya çok sefer uğrarım daha öncede resim koymuştum.Şimdi anılarımı pekiştirdin oranın suyu derin bir oluktan çıkıyor önceden uyuz suyu olarak geçiyordu.Ve bir deyişe görede bir gün çoban koyunlarını hep orada otlatıyormuş koyunlar birgün hepsi uyuz olmuş deri leri yara olmuş tabiki ozaman o havuz falan yok.Ve koyunlar can havliyle o su birikindisine girip serinlemişler çoban farkına varmamış ama ertesi sabah ne görsün koyunların yaraları iyileşmiş tüyleri tertemız olmuş ve ondan sonra anlamış larki su şifalı ve sonra yavaş yavaş bu vaziyete gelmiş.Ben gittiğimde oraya dalar dipten doldururum suyu bir şaşala koyar içinede saf zeytin yağı koyarım hiç bir suyun içine zeytin yağ koyarsan melhem olmaz ama bu su sab sarı melhem krem olur en faydalı yara ilacıdır Saygılarımla

58ayhan' Alıntı:
İlhan abi o ılacanın suyunun ne işe yaradığınıda öğrenmiştirsin ben oraya çok sefer uğrarım daha öncede resim koymuştum.Şimdi anılarımı pekiştirdin oranın suyu derin bir oluktan çıkıyor önceden uyuz suyu olarak geçiyordu.Ve bir deyişe görede bir gün çoban koyunlarını hep orada otlatıyormuş koyunlar birgün hepsi uyuz olmuş deri leri yara olmuş tabiki ozaman o havuz falan yok.Ve koyunlar can havliyle o su birikindisine girip serinlemişler çoban farkına varmamış ama ertesi sabah ne görsün koyunların yaraları iyileşmiş tüyleri tertemız olmuş ve ondan sonra anlamış larki su şifalı ve sonra yavaş yavaş bu vaziyete gelmiş.Ben gittiğimde oraya dalar dipten doldururum suyu bir şaşala koyar içinede saf zeytin yağı koyarım hiç bir suyun içine zeytin yağ koyarsan melhem olmaz ama bu su sab sarı melhem krem olur en faydalı yara ilacıdır Saygılarımla
Faydalı bilgileri aldıktan sonra, Ilıca'yı daha çok ziyaret edeceğe benziyoruz. İlk girdiğimizde, erken kalkan kampçılar, geç kalkanlara "Siz kahvaltıyı hazırlayana kadar biz 20 dakikada geliriz" dedi isekte, öyle olmadı, çoğunluğumuz suda büfeden gelen kahvaltıyı yaparak uzun bir süre geçirdik. Suya doyum olmuyor. Salık verdiğin su-zeytinyağ denemesini yapacağım.
Saygılarımla

egeli' Alıntı:

Maalesef bayanların fotoğraflrını, bende çektim dersem yalan olur, izinsiz bir kaç poz alabildim,
Geziniz gönlünüzce olması dileğimle.

selam arkadaşlar ben bugün Bülent lakabı (Anstel) arkadasım ile buluşdum kendisi ailesi ile avrupa turuna cıkmış ve onu almanyada tekrar görmek nasip oldu kendisine çok teşekkür ederim allah kaza bela vermesin bu gezisinin devamında

1506201236961.jpg

1506201236971.jpg

Gene Dombay Çukuru
Devamlı müdavim olduğumuz bu bölgede, tek karavan yalnız, gecemizde Alaçam köyü gençlerimiz, kamp ateşimizde bizi yalnız bırakmadılar. Çay, şarkı, dans hoş sohbet derken vakit hayli ilerledi..

20120618_000102.jpg

Temiz hava, bol gıda (gıda bol olmasa da olur; hatta bu yaştan sonra daha iyi olur... ;D ); yarasın İlhan Bey!.. :smiley:

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR