Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sayın arkadaşlar;bir süredir Ayvalık ta konaklıyorum Balıkesir valiliğine verilen 450 şikayet dilekçesi sonucunda valiliğin aldığı karar şöyle denize sıfır tüm lokanta masaları kaldırılıyor (bugün itibarı ile tüm işletmelerin deniz kenarındaki masaların üzerini örten tenteler yıkılmış).İşletmeler sadece lokanta binalarının önüne izin verilecek çizgi dışına çıkmadan masa koyabilecekler denize sıfır alan islah edilecek yürüş yolu banklar vs konacak.Yine lokanta önünde ki seyyarların satışına izin verilmeyecek. İnsanlar yemek yerken masa aralarında gezerken acıyıp elindeki fırfıra yada ciklete acıyıpıp 5 lira verdiğimiz sonradan öğrendiğime göre bu işi yaparak yakın zamanda beşinci evini alan hanımda artık oralarda olmayacak ;D.Bu duruma lokanta sahiple doğal olarak tepkili çünki masa sayıları azalacak .Kış aylarında uzun bir süre cunda da konakladığım için hemen hemen her lokanta sahibi ile tanıştım bazıları ile ise çok samimi oldum ve bu samimi olduklarım bana üzüntülerini bildirdiklerinde bende onlara şunu söyledim( c tesi günleri kurulan cunda sebze pazarından beraberce tanesi 25 kuruşa aldığımız rokayı üçe bölüp 1 tabağı 5 liradan dolayısı ile 25 kuruşluk rokayı 15 liraya sattığınız günlere sayacaksınız dedim.)yada 1 gün önceden kalan rus salatasını yeni yapılan rus salatasına karıştırıp insanlara itelediğiniz gümlere sayacaksınız dedim . yada 3 kültür çipurasını 10 liraya alıp 1 tanesini 20 liraya deniz balığı diye sattığınız günlere sayacaksınız dedim ;D daha çok örnek verdim çok şey dedim burada keseyim ;D Hepinize kazasız belasız 40 kuruşluk birbuçuk litrelik suya 5 lira ödemeyeceğiniz geziler dilerim ..Sağlıkla..
Arkadaşlar bahse konu düzenleme Ayvalık şehir merkezi ile ilgili bir düzenleme değil . Cunda adasındaki balıkçı restoranları ile ilgili..Cunda daki balıkçıların deniz kenarı işgali bitiyor.
Gelmeyi öyle çok isterdim ki, ama bizim kızımız pzt. ve salı günü TEOG (SBS'nin yeni adı) sınavına girecek. 1 Mayıs gününden itibaren 4 günlük bir tatil planımız var. Ama rota henüz belli değil, gönül nereyi çekerse...