Kia Sportage - Lr Freelander - Suzuki Grand Vitara Tercih ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kinqberq Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,512

kinqberq

Yeni Üye
Öncelikle iyi akşamlar dilerim,

50-55k bütcem bulunmaktadır.
Araştırmalarıma göre 3 model arasında kaldım diyebilirim. %70 Şehiriçi - %30 dağ taş kullanılmasını düşünüyorum. Ağır offroad yapılmayacaktır. Memlekete gidildiğinde karda kışta dağlarda yolda bırakmıycak bir araç olmalı.

1 ) Kia Sportage 2009 CRDI EX veya 2.DSL PLUS (aralarındaki farkları tam olarak bilmiyorum )
2 ) Land Rover Freelander 2.TD4 HSE 2006 veya 2007 model
3 ) Suzuki Grand Vitara 1.9 TD

Sizlerden ricam bu 3 araçtan bakım masrafları, kronik sorunlar vs vs kriterleri düşünürsek sizlerin önereceği araç hangisi olmalıdır ?

Şimdiden değerli yorum ve düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Etiketler
freelander ben kullandim tavsiye etmem eger araziye de gidicekseniz digerleri hakkinda fikrim yok :smiley:

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ynt: Kia Sportage - Lr Freelander - Suzuki Grand Vitara Tercih ?

Hangi amaçla kullanacaksınız bilemiyorum ama Freelander ve Sportage daha çok şehir içi ve hafif doğa gezileri için uygun bir araçlar. Kia donanım olarak LR'dan daha iyi ve konforludur ve servis yaygınlığı ve ikinci el açısından daha avantajlıdır. Pek çok parçasını Hyundai Tucson ile paylaştığından yedek parça sıkıntısı da yaşayacağınızı sanmıyorum. Suzuki Grand Vitara ise hem boyut olarak daha büyüktür hem de arazi kabiliyeti olarak diğer iki araçtan daha iyidir.
Her aracı ayrı ayrı test ettiyseniz en doğru kararı yine sizin beğeniniz belirleyecektir. Ben de çiçeği burnunda bir Hyundai Tucson kullanıcısı olarak tercihimi Kia ile Suzuki arasında yapardım.

Memlekete gidildiğinde karda kışta dağlarda yolda bırakmıycak bir araç olmalı.

Yerden biraz yüksek herhangi bir araç + 4 adet kışlık lastik

4) 2013 Model sıfır km. Dacia DUSTER 4x4 110 Bg. DCI + 4 ad. kışlık lastik ;) listenize ekleyebilirsiniz bence.

Kia sportage kullanıyorum 2007 model her türlü konfor var arazide mükemmel kronik sorunu yok servis ağı geniş çok memnunum

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.

Freelander hakkında olumlu bir yorum göremedim sanırım biraz sorunlu bir araç.

@yasinblgc Duster düşünmüyorum. Nedense belirttiğim araçların yanında bana pek çekici gelmiyor.

@sakyuz Yerden yüksek olsun, kar lastiği olsun olarak değerlendirmek istemiyorum. Yine de görüşünüz için teşekkür ederim. Sonuçta 4 mevsimde arazi için uygun olmalı tabiki aracın.

@N.TURAN Kia'nın yakıt durumu nasıldır, ortalama ne kadar yakıyor acaba ?

Subaru Forester 2.0 Dizel modeli de hoş duruyor ama yakıtı fazla harcar diye düşünüyorum. Araç seçmek hiç bu kadar zor olmamıştı. ???

@sakyuz Yerden yüksek olsun, kar lastiği olsun olarak değerlendirmek istemiyorum. Yine de görüşünüz için teşekkür ederim. Sonuçta 4 mevsimde arazi için uygun olmalı tabiki aracın.

Konuya 3 açıdan bakılabilir. Biri gereksinimler, öteki kişisel tercihler, bir diğeri de hangi aracın ne sorunu var vs.
Ben gereksinimler kısmındaki fikrimi söyledim. Öteki ikisi genelde fazlasıyla subjektif oluyor, belirtilen fikirler genelde kişisel görüşten öte biryere varmıyor.

Dizel Forester bildiğim kadarıyla yazdığınız diğer 3 modelden daha az yakıyor. Forester fazla kronik sorunu olmayan, konforlu ve kaliteli bir araç, fakat bakım masrafı, servis ağı veya boxer motordan anlayan ustaların az oluşu eksi yönleri.

2007 freelander 2,2 motor kullanan arkadaşa sordum yakıtının yüksek olduğunu söyledi benim araç 120 klm. hızda sabitledim 9,3 lt gösterdi tabi bu kış şartlarındaki ölçüm.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.