Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pesehodka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 102,014
Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

Yoğurt üzerine kestane balı döküp yemiş insanların mutlu hali.

Resim 055
 

Etiketler

Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

Arkadaşlar, tehlikeli olan bal tam olarak kestane balı olmayabilir. Karadeniz bölgesinde sifin çiçeği diye sarı renkli bir çiçek vardır. bir maki türünün çiçeğidir. etrafta bol ise ve arı ondan bal yapmışsa zehirlenme belirtileri görülebilir.
Kestane balı ölçülü yenilirse zarar vermez. bilakis şifalıdır diye biliyorum.
 

Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

bigalı' Alıntı:
Kestane balının en doğal hali Çanakkale Çan da Halilağa köyünde bulunur.İsteyen arkadaşlara garantili ve hesaplı şekilde almalarında yardımcı olunur.
Saygılar
Ormancı :smiley:


Konuyu hortlatmış olacağım biraz, ama özel mesaj atamadığımdan buradan yazmak durumunda kaldım.. Balı nasıl, kimden alabiliriz? Üretici misiniz?
 

Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

paylaşım için teşekkürler. gerçekten de çok faydalı. günde en az bir tatlı kaşığı yememiz gerektiğini biliyorum ben de.
 



Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

Ankara'ya Otobandan giderken (İstanbul'da yaşarkene) , kestane balı alırdım.Satıcı da daima abi bir çay kaşığından fazla alma der.Ben de her sabah bir çay kaşığı alıp çıkarım.Aynı şekilde doktor bir arkadaşa da devamlı acı baldan dolayı oluşan kalp krizi vs. durumlardan bahseder.Dolayısı ile , kestane balı , acı bal vs. aynı şeyler midir?Kurumsal ve güvenilir bir balcı var mıdır?Sitesi vs.
Teşekkürler.
 

Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

Merhaba arkadaşlar,
Avcı182 arkadaşımız Karadeniz bölgesinde kestane balıyla birlikte "sifin çiçeği" nden bahestmiş.Doğru bu çiçek yer yer sifin, zifin, hatta türküsü bile olan sarı avu ismiyle anılır.Bizim yaylamızada bu çiçek vardır bölgede çok arıcılık olmasa bile yinede bir miktar petek bulunur fakat arı bu çiçeğe hiç uğramaz yani sifin veya zifin çiçeğinden çalışma yapmaz.Sanırım kestanelerin çiçeklenmesiyle bu sifin veya zifin çiçekleri farklı zamanlarda olur.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,508
Mesajlar
1,519,019
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst