Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pesehodka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 102,343
Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

Kestane balının en doğal hali Çanakkale Çan da Halilağa köyünde bulunur.İsteyen arkadaşlara garantili ve hesaplı şekilde almalarında yardımcı olunur.
Saygılar
Ormancı :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

Yalova Güneyköy den yazıyorum. Bu sene kestane balımızın tadı oldukça sert. Benim korkum alışkın olmayanlar pek yiyemeyecek.
Sert kestane balı sevenler buyursun ;D bal
tel 5553444447
 



Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

Uçarı kardeş, organik üretici sertifikanız var mı ?
 



Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları




Gerçekten çok faydalı rizeden bir miktar gelmişti soğuk algınlığında boğazda oluşan tahrişe birebir
 


Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

galiba dikat edilmesi lazım.yoksa güm.iyi paylaşımlar.
 

Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

Zehirlenmek için güzel fırsatlar sunan bal kılığına girmiş kastane kaynaklı bir ilaçtan bahsediyoruz sanırım :D
 

Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

Hayrlı günler arkadaşlar.Bu konuda iyi ve faydalı bilgiler paylaşacağımızı umuyorum.Ayrıca konuda gercek manada bilgi birikimi ve tecrübesi olan ehil arkadaşlar söz alsa iyi olur,beklentisindeyim.Sn.Kürşat bana soruyorsan.Cevabım hayır olacak ilac tan bahsetmedim.Konu bal olunca ilaç şut olur bende.Ayrıca bu konuda en son konuşması gereken varsa o da ben olmalıyım.Ama ailem kendi imkanları ve doğallıği ile kendine yececek kadar bal ile ilgilensede (Çicek balı) benim bilgilerim kayda alınmayacak kadar azdır.Dikkat çekmek istediğim şuydu.Bir arkadaşım.7 ay gibi önce bir yakınını bu tür bir balı yediğini,biraz fazla gibi.ve yiyen kişinin eğitimli biri olmasına rağmen,komalık olduğunu ve bu Bal dan dolayı hayatını kaybetti.Deli balmı.acı balmı kestane balımı.vs bir durum söz konusu.Arkadaş Karadeniz bölgesinde bunu yaşamış.Karadeniz denincede akla gelen bal türleri içinde Kestane balı da oldukca boldur.Mesele bundan ibaret.Eksiğim ve yanlışım varsa lütfen düzeltin ve tamamlayın,arkadaşlar.iyi paylaşımlar.
 




Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

Herşeyin fazlası zararlı değilmi zaten.Bu yediğimiz bal veya başka birşey olsun hep aynı.Bende KARADENİZ'liyim benim bölgemde de zaman zaman bal tutması olayları olur.Şöyle olurdu mide bulantısı ve baş dönmesi bunun haricinde başka birşey duymadım.Fakat köy evlerimizde bu olaya karşı bir panzehir var YOĞURT bal tutmasına iyi gelir, ha market yoğurdu değil doğal yoğurt.
İşim gereği çok köylerde çalıştım köylümüz çömert evinde ne varsa sofraya koyar ikram eder bir eve gittik kocaman bir tas bal, ekmek ve yine kocaman bir tas yoğurt.Evin büyük babası hadi evlat yesene dedi başladı bir kaşık bal bir kaşık yoğurt o balı ve yoğurtu yedik o günden sonra kaşık kaşık bal ve yoğurt yerim hiç bir sıkıntım olmadı.
Kalın sağlıcakla.
 

Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

sisdagili61' Alıntı:
bir kaşık bal bir kaşık yoğurt o balı ve yoğurtu yedik o günden sonra kaşık kaşık bal ve yoğurt yerim hiç bir sıkıntım olmadı.

Konu kayacak ama söylemek durumundayım; biz bunu (bal&yoğurt) yıllardır bilincinde olmadan yapıyormuşuz meğer!... :D
Paylaşım için sağolun Niyazi Bey.

Cavid Sezen
 

Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

Hocam meze olarak bizde yerdik fakat bal, yoğurt ve ekmek üçlüsünü ilk o zaman yedim, azda yemedim.
Bir başka köyde ise et yedikten sonra yoğurt yemezlerdi zehirleniriz diye ben yedim zehirlenmediğime inanmadılar.Muhtara ve imama zorla yedirdim ondan sonra inandılar.
İşim gereği hep köylede çalıtım neler gördüm neler, tabi bir çok arkadaşımız kimbilir nelere şahit olmuşlardır.
Kalın sağlıcakla.
 

Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

Galiba Anadolu insanı çoğu şeyi irticali,yada ne hikmet ise bir şekilde çözmüş.köylü diye alay ettiğimiz ,işte bunlar.neyse konuyu kenara çekmeyeyim.ama bunlarda işin gerceği.denizli ve egede de bal ile yoğut ap ayrı tüketilir.Şifa artı şifa.selamlar ve iiyi paylaşımlar.
 



Ynt: Kestane Balının İnsan Sağlığına Faydaları

Kestane balı ve yoğurt.

Resim 052
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,622
Mesajlar
1,521,219
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst