Kerpe Gezisi Planlaması (13 - 14 Mart 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,181
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

orsaalabanda

Zirve
'' Sevgili dostlar, daha önce belirttiğimiz nedenler dolayısıyla İnönü Yaylası gezisini ileri bir tarihe ertelemiş bulunuyoruz.
Vardığımız ortak karar neticesinde yeni rotamız Kerpe-Kefken-Cebeci olacaktır.
Kandıra yolu İzmit çıkışında ekmek-su vs. son alışverişimizi yapabileceğimiz ilk noktada saat 10:30 gibi buluşulacak, konvoy olarak devam edilecektir. Elbette uygun olanlar önceden İstanbul Mehmetçik vakfı Opet'te buluşup gelebilir.

Kamp alanı olarak nokta bazında yer tarifi vermeyi çok isterdik ancak yakın zamanda gidip kamp yapan hiç kimseden doyurucu bilgi alamadık. Yol üzerinde yeterli açıklıkta ve uygun koşullarda bir çok yer olduğu bilinmekte. Uygun yeri bulduğumuz anda kampımızı atacağız. Kerpe'ye varmadan Sarısu plajı ve sayın HEREKELİ'nin önerdiği Ömerağzı kampı denenebilir. Bölgedeki kampinglerden biriyle yaptığımız telefon görüşmesinde kampingin kapalı olduğu ama bizim için açabileceğini öğrendik. Kamp alanının nitelikleri konusunda ise doyurucu bilgi alamadık. Fiyat vermek istemedi ancak cüzi bir ücret karşılığı anlaşabileceğimizi düşünüyoruz.

Eğer mümkün olup Cuma'dan öncü keşif kolu gönderebilirsek ayrıca duyurulacaktır.''

Son güncel listeyi olduğu gibi kopyalıyorum, duruma göre güncelleme yapabilirsiniz.

1. orsaalabanda / Cem Babadağ - Hava durumuna göre eşim ve kızım
2. camper_02 / Mürşide - Mehmet Kolege
3. buralpdi / Levent (bir aksilik olmazsa) ve misafir ağbi,yeğen
4. dagciark28 ( T3 Bestfalia ) Arkın + Gülşah
5. mayıstosböce(bir aksilik olmazsa )şartlara göre eşim
6. bahcecim ( T3 ) Berkant + Burak
7. güngör / Levent GÜNGÖR
8. aslanahmet / Hakan
9. bartek
10. HEREKELİ / Zehra-Mustafa Lüleci
11. fsirin / Ferhat Şirin
12. Cengo1965 / K.Cenk Gursel
13.Atiladi (Hymer Alkoven) 6 kişi ER
14. teos / Oğuz Sevim
15. hiç / Haldun Uluengin

Etiketler

Ynt: Kerpe Gezisi (13 - 14 Mart 2010)

8. aslanahmet / Hakan
9. bartek
12. Cengo1965 / K.Cenk Gursel (Geliyorum)
14. teos / Oğuz Sevim

10,30da buluşma yerini haritalı verirmisiniz,
hadi hayırlısı olsun
yine İstanbul'dan beraber gidelim diyen arkadaşlar olursa Mehmet'cikte saat sekizde buluşalım

Bu isteiğimi gerçekleştirmek için çırpınan önce karavan grubuna,özelden mesaj atıp fikrimin oluşumuna ilk kıvılcımı veren Sayın Haldun dostuma,yayla gezisinin olmaması için başka yaylaların fotograflarını koyan arkadaşım Adrenalim e,Bursa ya dönme ihtimaline karşın oraların göl olduğunu söyleyen moderatörümüz Cem e şahsınız huzurunda çok teşekkür ederim ama en büyük teşekkürü komplolarıyla bana örnek olan,ülkemizi ve ülkeleri istediği şekilde yönlendirme,şekil verme becerisi olan büyük dünya devletimiz amerikamıza ,kalben çok teşekkür ediyorum.

[attachment=2]

Ya sabah sabah Haldun hocam iş değil senin yaptığın ama bu muhteşem üçlüyüde takdir ediyorum -İnönü, Ercova, Kuzuyayla- Bu sabah gelirken yolda deniz kenarında uyanmak istiyorum dedim zaten ne zamandır soğuk bir havada denize karşı uyanma isteiğim var ,kumsalda yazın hınca hınç dolu olan kumsalda,buralarda, kerpe, kefken ,cebeci,cebecinin kumsalı büyük sezon gelmeden niyetim variböyle bir yere haftasonu kaçışına..

Bahara Erken Uyananlar İnönü Yaylası Gez

Kandıranın hemen çıkışında solda market var. İçinde fırınıda var.Ayrıca keşif konusunda yardımcı olmak isterim . Kocaeline kamp konusunda daha tecrübeli arkaşlar otobüs veya tirenlede gelirse gün icinde her gün müsaitim benim aracla bahsettigim yeri gösterebilirim vebaşka alternatif yerlerede bakabiliriz . Bilgilerinize.05359555134

Değerli Arkadaşlar,

2008 Ağustos'unda bu bölgeye çekme karavanımızla gitmiştik. İşe yarar ümidiyle bir kaç bilgi aktarmak isterim.

Kandıraya kadar yol çok güzel, daha sonra manzaralı ama daha dar ve kıvrıla kıvrıla giden yollar var. Kefken'e giderken Kerpe'ye kestirme bir yol ayrımı var (41 07 20 N, 30 12 07 E). Bu yol biraz dik ama asfalt. Kerpeye bu yoldan inerken solda 2 tane kamping var. Telefonları aşağıdaki resimlerde (1,2) var. Yerleri yaklaşık (Resim-3 /Kerpe / 41 09 10 N, 30 11 51 E).
Ben kalmadım ancak Cebecide kaldığım yerden daha iyi idi. Kerpe'ye Kefken üzerinden de ulaşmak mümkün.

Pazar akşamı vardığım için aşırı trafik ve kargaşa sebebiyle Kefken'in içine fazla bakamadan nispeten daha sakin olan Cebeci'ye yönelip "Dağdibi" isimli kamp alanında (resim-3/cebeci-1/ 41 11 06 N, 30 14 42 E) geceyi geçirdik. Yüksek kumlardan deniz görünmüyordu. Tuvalet ve duş vardı ama iyi değildi. Kaldığımız yere ait bir fotoğrafı (resim-4) aşağıda veriyorum. Bu mevsimde hizmet yoktur ancak sanırım açıktır. Biraz ileride bir park alanı (Resim-3 /cebeci-2 / 41 11 23N, 30 15 19 E) vardı, açık bir alan ama bu mevsimde belki o da alternatif olabilir.

Deniz kenarında ve merkezlere yakın daha farklı alternatifler de olabileceğini düşünüyorum.

Umarım işinize yarar.

Herkese iyi eğlenceler,

Doğan

Resim-1 kerpe kamping
[attachment=1]

Resim-2 kerpe kamping
[attachment=2]

Resim-3
[attachment=3]

Resim-4 cebeci
[attachment=4]

SDC10247.jpg

SDC10248.jpg

google.jpg

SDC10231.jpg

Gelmeyi istiyorum. Yetisebilirsem saat 8de opette olmaya calisacagim.

Son karar hayırlısı olsun. Kerpe, yayla gibi bizi kesmez :smiley: ama olsun mühim olan dostlarla birlikte olmak.
Bir aksilik olmazsa saat 8:00 de Opet'de olurum.

Herkese uzun zaman aradan sonra merhaba.

Geçen hafta Kerpe Sarısu tarafına gidecekken şiddetli yağış bizi yoldan döndürdüydü, bizde Pazar günü Dalyan klasiğini yaptık idi.
Kısmet bu haftaya diyorduk ki... Bu topiği gördük.

Önerenlere teşekkürler.
Bizlerde katılmak isteriz (Zaten o tarafa gidecektik - hep birlikte olmak , bu satırlar dışında da tanışmak hoş olacak)
Listeyi Cem'e bırakmadan güncelliyorum.
08:00 Mehmetçik tesisleri
0532 681 91 77 Nejat Ural

8. aslanahmet / Hakan
9. bartek
14. teos / Oğuz Sevim
16. Nejat - Derya - Naz URAL'LAR "BMC Levent Alkoven"

8. aslanahmet / Hakan
9. bartek
14. teos / Oğuz Sevim
16. Nejat - Derya - Naz URAL'LAR "BMC Levent Alkoven"

Gitme planımız hala %99 ama İnönü yaylasına...Plan değişikliği yaparsakda çatalca tarafına belki durusu balaban köye gideceğiz..arkadaşlardan aldığım elektrik , sanki kapalı mekanı olan bir kır bahçesinin bahçesine kapağı atmaya çalışılıyor gibi, Tam doğa'nın harici bize pek uymuyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri