Kendi Karavanını Yapanların Çoğu Sahibinden.com'da Neden?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omnitemporal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,344
Ynt: Kendi Karavanını Yapanların Çoğu Sahibinden.com'da Neden?

omnitemporal' Alıntı:
bende camper yapma aşamasındayım ama sitede kendi camperini yapanların çoğu kısa süre sonra aracını sahibinden com da satışa çıkarmış,neden?,onca uğraş,alın teri,bu işin içinde bilmediğimiz bir taraf varsa noolur şimdi söyleyin
Murat bey,ticari olarak yapılıp satılan karavanları birtarafa bırakacak olursak,diğer satılan karavanlar genellikle yanlış tercihler sebebi ile satılmaktadır.Siz önce kendinizi çok iyi tahlil edeceksiniz :örneğin ,tuvaletiniz olmasada olurmu ,yatağın ranzalıda olsa farketmezmi,mutfak ünitesi büyükmü olmalı,yemek masası yerinde dururken gidip yatabilmelimisin,birileri yatarken buzdolabını ,tuvaleti ,karavan kapısını kullanabilmelimisin vs vs vs ne istiyorsun nasıl bir karavanın olmalı .Aracın fiziksel konumu ,perfonmansı ayrı bir konu.
Size şöyle bir tavsiyede bulunabilirim:Aracınızı almadan karavancıların toplandığı bir etkinliğe katılın birçok karavanı izleyip inceleyin.Karavancılardan her karavanın artı ve eksilerini dinleyin ,kendi süzgecinizden geçirin ve karar verin .Pişman olmazsınız.

Etiketler

çok teşekkürler,zaten planlarım artık geri dönülmez şekilde değişti,land rover defender pop-up tavan karavan yapacağım,araç alma aşamasındayım. iç alanın dar olması,duş-wc olmayacak olması,kullanışlı olmaması yada diğer bütün olumsuzlukların bir önemi kalmadı benim için,bu hayale öyle bir kapıldım ki,bunla yatıp kalkıyorum,bu proje hem yaşıma(36),hem içimdeki maceraperest ruha daha uygun geldi.ilerde allah ömür verirse daha mantıklı ve kullanışlı bir karavan yaparım,tekrar teşekkürler saygılar

defender_camper04.jpg

Tercihinin seni mutlu etmesini dilerim.
Selamlar.

omnitemporal' Alıntı:
zaten planlarım artık geri dönülmez şekilde değişti,land rover defender pop-up tavan karavan yapacağım,araç alma aşamasındayım. iç alanın dar olması,duş-wc olmayacak olması,kullanışlı olmaması yada diğer bütün olumsuzlukların bir önemi kalmadı benim için,bu hayale öyle bir kapıldım ki,bunla yatıp kalkıyorum,bu proje hem yaşıma(36),hem içimdeki maceraperest ruha daha uygun geldi.ilerde allah ömür verirse daha mantıklı ve kullanışlı bir karavan yaparım

Murat Beyin seçimi, kendilerine hayırlı olsun; bir ilki gerçekleştirecek sanıyorum bu konuda, bu projeyi izliyor olacağız...
Kolay gelsin!.. :smiley:

Cavid Sezen

Ben sizin yerinizde olsam Land'i alinca yaptirmadan 3-5 ay bilfiil kullanirdim. Arka koltuklari soker bir musluklu bidon 1 piknik tup 1 buz kutusu 2 sisme yatak ve uyku tulumu ile birkac kamp yapardim. Bu land'in kotu bir arac oldugundan degil yanlis anlamayin sadece size uyumlu olup olmadigini anlamaniz icin.

değerli görüşlerin hepsine teşekkürler,almadan önce bu araçları inceleyeceğim tabii,aracı kullanacağım,meziro ile ölçüp biçip iç dizayn için kafamda hesaplar yapacağım,tavanı yapacak ustalardan görüşler alacağım,hala aynı fikirde olursam araç alacağım,alacağım araç yapılı ve tdi motorlu olacak,ustalardan okey almadan aracı almam,aracı yaptırmadan birkaç kamp yapacağım,sonra uygun gelirse planlarımı uygulayacağım,yarın bir araç göreceğim kütahyada,bakalım eğer herşey planladığım gibi giderse bu proje sanırım türkiyede ilk olacak,herşeyi ince eleyip sık dokumam lazım,çünkü kumandanın ve arkadaşlarımın diline düşmemem lazım,biz olmaz demiştik demelerini istemem,vay bee yaptı adam güzel de oldu demeleri ve içime sinmesi lazım,tavsiyeler için tekrar teşekkürler,sevgiler

bunları yazarken ben aslında karavan sahibi olmaktan,kamplardan,güzel yerlerden,güzel anılardan geçtim,tabiiki bunlar harika,ama bu sitede daha harika bir şey var,dostluk,paylaşım,sevgi,arkadaşlık,kardeşlik,yardım etme duygusu,yugun,buralpdi,atilladi,drares,levent,orsalabanda,doğan böncü ve diğerleri...
burada birbirinden değerli,dürüst,arkadaş canlısı,sevgi dolu,birşeyler yapma hevesinde ve bunu paylaşan,tertemiz insanlar gördüm...
umarım hepinizle tanışırım değerli insanlar,keşke dünya sizlerden oluşsaydı,çok farlı bir yer olurdu eminim..

"ileride daha mantıklı bir karavan alırım" demişsiniz. LR'nin mantıksız olduğunun farkındasınız yani. inanın ileride alacağınız mantıklı karavan da hiç mantıklı olmayacak. paşa paşa evde oturmak, tatilde yazlığa gitmek varken karavanın nasıl bir mantığı olabilir. mantıklı şeyler hiç eğlenceli değil. hiç takmayın olmaz diyenleri. varsın olmasın, tavanı su alsın. cok sey mi kaybedersiniz? bırakın tatilerimizde olsun mantıksız yaşayalım.

Murat hocam kendi adıma Gezenbilirde karavan bölümünden sonra en çok baktığım iki yer vardı,birincisi Unimog ikincisi Land rover 110,gezenbilirde yazılmış hemen hemen her yazıyı okudum bu araçlarla ilgili,size fikir vermek gibi algalamayın kendi düşünceleri mi yazıyorum hatta kendi sayfam da yazmak üzere biraz bilgi de topladım,araç seçimimle ilgili, yazarsam görürsünüz sizlerde.

Kısaca nedenlerine çok girmeden sonuçlarından bahsedeyim,Çok tecrübeli değilim ama gezilerimden sonra kararlarım şekillendi.Benim aracım kesinlikle ne şu an da kullandığım T5 ne psa grubu araçlar,ne de sizin aracınız.Bu fikrim hemen hemen oturdu.

Bana göre bu söylenenler içinde altı çizilecek en önemli konu tecrübe,bu tecrübe de hem yaz, hemde kış yapılmalı,çünkü kötü bir havada küçük bir aracın içinde kalmaya ne kadar dayanabilirsiniz bunu yalnızca tecrübe ile bulabilirsiniz.Seçtiğiniz araca bakarak tarzımızın birbirine yakın olduğunu görüyorum bu yüzden öyle noktalara gideceksiniz ki aracım arızalandığın da acaba tamirci buraya gelir mi ve ben burayı nasıl tarif ederim,düşüncesi sizi zorlayacaktır.Bu ofroad mantığından biraz farklı,ofroad cular zaten beraber gidiyorlar ama siz yalnız da gideceksiniz,yani kısaca aracınıza güvenmek zorundasınız ve bende bu duygunun olması için aracın olabildiği kadar yeni olması ve aracı tanımam gerekiyor bu da daha yüksek maliyet demek.

Yalnızca sizin aracınıza dönük bir cevap oldu,konu başlığında ki sorunuzu defalarca konuştuk ortalama bir fikir birlikteliğide oluştu zaten.

konu başlığından biraz saptı sanırım,ama sonuçta belirtildiği üzere o konuda belli bir fikir birliği oluştu sanırım,zaten karavancılığın özü bir macera,deneyeceğim,pişman olursam onuda yazarım.çeşitlilik olur sonuçta...

mayıstosböce' Alıntı:
kendi düşünceleri mi yazıyorum hatta kendi sayfam da yazmak üzere biraz bilgi de topladım,araç seçimimle ilgili, yazarsam görürsünüz sizlerde.

Kısaca nedenlerine çok girmeden sonuçlarından bahsedeyim,Çok tecrübeli değilim ama gezilerimden sonra kararlarım şekillendi.Benim aracım kesinlikle ne şu an da kullandığım T5 ne psa grubu araçlar,ne de sizin aracınız.Bu fikrim hemen hemen oturdu.

Görüşlerini paylaşmanı bekliyoruz. :smiley:

Cavid Sezen

omnitemporal' Alıntı:
bunları yazarken ben aslında karavan sahibi olmaktan,kamplardan,güzel yerlerden,güzel anılardan geçtim,tabiiki bunlar harika,ama bu sitede daha harika bir şey var,dostluk,paylaşım,sevgi,arkadaşlık,kardeşlik,yardım etme duygusu,yugun,buralpdi,atilladi,drares,levent,orsalabanda,doğan böncü ve diğerleri...
burada birbirinden değerli,dürüst,arkadaş canlısı,sevgi dolu,birşeyler yapma hevesinde ve bunu paylaşan,tertemiz insanlar gördüm...
umarım hepinizle tanışırım değerli insanlar,keşke dünya sizlerden oluşsaydı,çok farlı bir yer olurdu eminim..

Murat bey iyi dilekleriniz için çok teşekkürler, ben kendi adıma camperimi mahalle baskısına yenilmeden :D benim ihtiyaçlarımı karşılacak şekilde(örnek wc) yaptım, imalatında ve dizaynında beni rahatsız edecek bir hata olmadığından dolayı camperimle çok mutluyum, ben doğru şeçim yaptım, doğru seçim olmasına karşı gezilerimde yol şartlarına göre acaba 10m3 campermi yapsaydım veya konfor keyfini yaşarken iyiki 12m3 yapmışım diye düşünmeden yapamıyorum :smiley:, insanoğlunun yapısı bu karavanınız 4x4lük olsa yinede acabalar bitmez, satma konusuna gelince belki ihtiyaçtan belki keyiften ilerde satabilirim, bunu zaman gösterecek, şu an camperim benim için ideal karavan,
size söyleyeceğim karavanınız veya aracınız ne olursa olsun keyifini çıkarmaya çalışın, hata yaparmıyım diye korkmayın, hata yapsanız bile satıp hatanızı düzeltme şansınız var, en azından deneyip öğrenme şansınız olur,
selamlar :smiley:

teşekkürler,benim defender projesine karşı ne kadar büyük bir mahalle baskısı olabileceğini tahmin edersiniz :D

Defender camper fikrini beğendim. Ruhsatını karavana çevirirken bir de çeki demiri taktırıp ruhsata işletin. Olurda ilerde ebat olarak yetmezse 3-4 metrelik hafif bir çekme karavan alırsınız (Örnek pino'nun karavanları). Zaten çekme karavana da alışıksınız. Deniz kenarında ailecek yapacağınız uzun kamplarda bu şekilde kullanırsınız. Balığa yaylaya giderken tek kullanırsınız.

gezmen' Alıntı:
Görüşlerini paylaşmanı bekliyoruz. :smiley:

Cavid Sezen
Cavid hocam söylerim tabi ama zaten Roma yı tekrar keşfetmiyorum,herkesin ''eee onu herkes ister'' diye bileceği bir araç zaten,benim söylemek istediğim bu kadar az tecrübeme rağmen aldığım dersler çok değerli bunu yakında anlatırım sayfam da,derleyip toparlayayım.
Özünde hepsi birbirine az çok benzesede ayrıntılar da birbirimizden çok ayrı karavanları seveceğimiz ortada.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR