Kendi Karavanını Yapanlar; VW T5 dublex Camper - Murat Erdoğan(omnitemporal)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omnitemporal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 194
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,245
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; VW T5 dublex Camper - Murat Erdoğan(omnitemporal)

Haklısınız..Sadece karavan kampı karavancılığı yapılacaksa ,yani birazdaha açalım:Asvalt yollar,otoban vs.sıradan güzergahlar için çekme yada psa grubu karavanlar iş görür..Ancak benim de gönlümde yatmakta olan,asvaltta ve otobanda hantallığıyla yormadan,çamurda çok uğraştırmadan,dereden korkmadan geçirecek bir karavan...Daha önce syncro düşünmüştüm,hatta yurt dışından getirtebilirmiyim diye araştırmalar yaptım-seikel firmasının bu araçlara yaptıklarını gördükten sonra-ancak bir arkadaş zorlamaya gelmiyor balata kokusundan,kemikli değil deyince vaz geçtim...Defenderin orjinal RN 380 şanzımanlı turbodizelleri var(ambulans kasada)hatta HD ve klimalı olanları,bagajda fabrikadan vebostalı olanları var..O yüzden cazip geldi,ancak 2+1 yani 2 eş 2 çocukluya uymayabilir...Selamlar...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; VW T5 dublex Camper - Murat Erdoğan(omnitemporal)

omnitemporal' Alıntı:
ancak örneğin ducato yada boxer tarzı araçları karavan yapan arkadaşlar acaba bu dezavantajı yaşıyorlarmı diye merak ediyorum,yani en ufak bir yağışta stabilize dik bir yokuşu çıkamayabilir

PSA gurubu önden çekişli araçlar çabuk patinaja düşüyor, hafif ıslak ve kar olursa sıkıntılar baş gösteriyor, özellikle dur kalk rampa yukarı zor, ben bu durumları bildiğim için temiz su tankını ön tekerlere yakın koydum 140lt dolu gezerek biraz daha diğer arkadaşlara göre rahat geziyorum, hiç kaldınızmı diye sorarsanızda biri yolu çamur sinekli yaylası, biri yolu karlı kartepe maceramız var, yolda kalmadım,
kısaca bu sıkıntı PSA gurubu araçlarda var

dun arabaya alısmak ıcın kısa gezıler duzenledık eşimlen beraber sarıyer koylerıne dogru rumelı fenerı tarafına dogru tam evet super manzara kenara cekelım çayımızı koyalım bıras degısıklık olsun dıye durduk ama malesef araba batmaya basladı zar zor cıkabıldım bı kac yerde daha denemeler yaptım malesef asfaalattan cıkınca arac agarlıkdan batıyo ılk fırsatta arabayı tartıracak bıyer bulucam

omnitemporal' Alıntı:
ducato yada boxer tarzı araçları karavan yapan arkadaşlar acaba bu dezavantajı yaşıyorlarmı diye merak ediyorum,yani en ufak bir yağışta stabilize dik bir yokuşu çıkamayabilir bu araçlar,bahar aylarında sadece anayol kenarı yerlerde kamp yapılabilir bu durumda

Psa da bu sorun var lakin size bağlı ,tarz meselesi, boxer da ağırlık merkezi arkada olmasına rağmen çoğu arkadaşın gittiği yerlere ben de gittim, bir tek Kuzuyayla'ya karda çıkamamıştım tekerler boşa çıkmıştı,tırnaklı zincire rağmen.Sonuç, hep asfalttamıyım gözümü kestiği her yere giriyorum , hııı adrenalin oluyormu ? fazlasıyla, lakin bir tek yerde kaldım başka yerde kalmadım.

toffy' Alıntı:
Psa da bu sorun var lakin size bağlı ,tarz meselesi, boxer da ağırlık merkezi arkada olmasına rağmen çoğu arkadaşın gittiği yerlere ben de gittim, bir tek Kuzuyayla'ya karda çıkamamıştım tekerler boşa çıkmıştı,tırnaklı zincire rağmen.Sonuç, hep asfalttamıyım gözümü kestiği her yere giriyorum , hııı adrenalin oluyormu ? fazlasıyla, lakin bir tek yerde kaldım başka yerde kalmadım.
adrenalin derken böylesini kastetmemiştim ama ::smiley:
illa ki adrenalin arıyorum diyosan psa da fazlasıyla var diyosunuz yani ;D

Şansıma bana Diferansiyel kilitli olan bir VW LT31 denk geldi. ;D .
Dün iş çıkışı Karamürsel sırtlarında yumuşak,topraklı yerlerde,bayırda denedik..tam dolu agırlıkta degilken..bayagı iş yaptı.. :D :D :D .

Normalinde hiçbir karavandan arazide başarılı olması beklenmez..beklenmemeli..Çünkü normalinde yolcu,yük taşıma amaçlı yapılmış,genelde önden çekişli bu araçların bu durumlarda zorlamayla patinaja kalıp başarısız olması normaldir.

.Agırlık dagılımının ayarlanması ile bir nebze bu önlenebilir.Biraz AT tipi astik destegi ve zincirle bu durumlardan kurtulunabilir.Yada syncro çekiş sistemli,veya diferansiyel kilitli araçların şansı biraz daha iyidir..Ama onlarda bir yere kadar..En iyisi nerede trak..orada bırak.. :D :D

dr.hunter' Alıntı:
Daha önce syncro düşünmüştüm,hatta yurt dışından getirtebilirmiyim diye araştırmalar yaptım-seikel firmasının bu araçlara yaptıklarını gördükten sonra-ancak bir arkadaş zorlamaya gelmiyor balata kokusundan,kemikli değil deyince vaz geçtim...

Özgür bey syncro yu 4.5 yıldır kullanıyorum. Fikir beyanı değil tecrübeyle sabittir yanlış bilinen bu araçlar 4x4 değil 4WD
dir. 4x4 olmayan ancak donanımlı syncro ların neler yapabileceğini izleyebileceğiniz inanılmaz videolar mevcut.
Bu araçlarda en iyi taraf kamper olarak donanımlandırabilmek ve doğada yada asfaltta son derece konforlu yol alabilmektir.
araçtan basit bir örnek vereyim,birçok 4x4 araçta şaft istavroz iken syncro da aşıklı şaft kullanılmıştır. Fikir sahibi insanların
debriyaj kokuyor yada kemikli değil tanımlamalarını teknik bilgileri ve tecrübeleriyle değerlendirmek gereklidir.
Yine syncrolar askeri yada polis gibi devlet hizmetinde kullanılmadığından Türkiye de iyi tanınmıyorlar,yine örnek vereyim
İstanbuldaki her 100 vw servis ustasından abartmıyorum 80 i bu araçları tanımaz. Öyle oluncada olmayan bir araç için
kullanıcı sayısı kısıtlı ve doğaldırki tecrübede yok denecek kadar azdır.
Seikeli incelemişsiniz biliyorsunuzdur bu araçların çekiş sistemlerini sürekli 4 çekere çevirebilmekte mümkün.
Selamlar.

bu konuda atilla abinin yorumunu merakla bekliyorum,off road deneyimi de olduğunu biliyorum,sınırlı deneyimlerime göre bir kamp aracında 4 çeker bence olmazsa olmaz

Murat, fikrimi merak ettiğin için teşekkür ederim...Offroad yaptığımız zamanlarda arkadaş grubumuz çok farklı güçdeki araçlarla bu işi yapıyordu, aracı zayıf ve yetersiz olanlar, zamanla grupdan çekiliyorlardı, güçlü araçlara sahip olanlar, kendi sınırlarını zorlamak istedikleri için, sonunda bir yanlızlığın içine düşüyorlardı..karavanda da aynı şey geçerli, 4x4 karavana sahip birisi aracının sınırlarını zorlamak isteyecekdir, aynı değerdeki bir araca sahip arkadaş grubu bulamazsa, kendi kendini bir yanlızlığın içine atacakdır, oysa karavancılık, her gelir düzeyinden, her türlü araca sahip dostların hayali aynı ateşin başında toplanıp sohbet etmekdir..
Tabiki bende 4x4 bir karavanım olsun isterim, ama bu beni sosyalleştirmez, sadece yanlızlaştırır, sürüden ayrılanıda kurt kapar...

atiladi' Alıntı:
Murat, fikrimi merak ettiğin için teşekkür ederim...Offroad yaptığımız zamanlarda arkadaş grubumuz çok farklı güçdeki araçlarla bu işi yapıyordu, aracı zayıf ve yetersiz olanlar, zamanla grupdan çekiliyorlardı, güçlü araçlara sahip olanlar, kendi sınırlarını zorlamak istedikleri için, sonunda bir yanlızlığın içine düşüyorlardı..karavanda da aynı şey geçerli, 4x4 karavana sahip birisi aracının sınırlarını zorlamak isteyecekdir, aynı değerdeki bir araca sahip arkadaş grubu bulamazsa, kendi kendini bir yanlızlığın içine atacakdır, oysa karavancılık, her gelir düzeyinden, her türlü araca sahip dostların hayali aynı ateşin başında toplanıp sohbet etmekdir..
Tabiki bende 4x4 bir karavanım olsun isterim, ama bu beni sosyalleştirmez, sadece yanlızlaştırır, sürüden ayrılanıda kurt kapar...
. Hiç bu şekilde düşünmemiştim, çok doğru bir tesbit

güngör' Alıntı:
Özgür bey syncro yu 4.5 yıldır kullanıyorum. Fikir beyanı değil tecrübeyle sabittir yanlış bilinen bu araçlar 4x4 değil 4WD
dir. 4x4 olmayan ancak donanımlı syncro ların neler yapabileceğini izleyebileceğiniz inanılmaz videolar mevcut.
Bu araçlarda en iyi taraf kamper olarak donanımlandırabilmek ve doğada yada asfaltta son derece konforlu yol alabilmektir.
araçtan basit bir örnek vereyim,birçok 4x4 araçta şaft istavroz iken syncro da aşıklı şaft kullanılmıştır. Fikir sahibi insanların
debriyaj kokuyor yada kemikli değil tanımlamalarını teknik bilgileri ve tecrübeleriyle değerlendirmek gereklidir.
Yine syncrolar askeri yada polis gibi devlet hizmetinde kullanılmadığından Türkiye de iyi tanınmıyorlar,yine örnek vereyim
İstanbuldaki her 100 vw servis ustasından abartmıyorum 80 i bu araçları tanımaz. Öyle oluncada olmayan bir araç için
kullanıcı sayısı kısıtlı ve doğaldırki tecrübede yok denecek kadar azdır.
Seikeli incelemişsiniz biliyorsunuzdur bu araçların çekiş sistemlerini sürekli 4 çekere çevirebilmekte mümkün.
Selamlar.
Levent bey aydınlatıcı bilgi için çok teşekkürler...Sizler gibi bu işi bilinçli yapan insanları gördükçe bu işe olan tutkum artıyor...Seikel firması portal aks uygulaması ve G dişlisi ,sanırım çok ağır devir,takarak araziye daha uyumlu hale getiriyorlar..Aslında gönlümde yatan aslan bu...Bana göre artısı çok olan bir camper...İkinci el temiz bulmak mesele,sıfırını getirtmek mümkünmü bilemiyorum...Aslında avrupadaki gibi clup ler kurarak aynı özelliklere ait araçlar birlikte aktivitelere katılınabilir...Ülkemiz adına biraz ütopik kaldı gibi..Herkese selam...

Ağzına sağlık Atilla abi Kısa ve öz bir açıklama.
Kısacası murat kardeş, Gerçek offroad cuların arasına katılmak istiyorsan, güçlü bir araç seçimi yapmalısın, atilla abinin dediklerine ek olarak Süslü kelimesini eklemek isterim, aracın görüntüsüne önem verirsen,(benim gibi) zorlamaya kıyamayacağın için yalnız kalırsın.

zaten kurulan guruplara bakılınca, araçları bir birine denk olan guruplar uzun vadeli oluyor,
(mesala vkod-avd gibi)

omnitemporal' Alıntı:
motokaravanımı satmaya karar verdim,neden derseniz karavan hevesim geçti,birazda off road işine gireyim diyorum,malum siteye ilan verdim

Murat Bey, hızınıza yetişemiyoruz :D

sürü toplandıkça katılırız,aralarda da dağda taşda otlanırız :D

dr.hunter' Alıntı:
Seikel firması portal aks uygulaması ve G dişlisi ,sanırım çok ağır devir,takarak araziye daha uyumlu hale getiriyorlar..Aslında avrupadaki gibi clup ler kurarak aynı özelliklere ait araçlar birlikte aktivitelere katılınabilir...Ülkemiz adına biraz ütopik kaldı gibi..Herkese selam...

Özgür bey, seikel portal aksı T5 te kullandı videolardan izlediğim kadarıyla müthiş performansı var. G vitesi T4 te kullandı
aracın performansı müthiş değişiyor. T3 lerde G vites zaten mevcut ve sürekli 4 çeker yapılabiliyor. Özellikle 100% kilitli diferansiyeli olan araçlarda performans gerçekten çok iyi.
İstanbulda 2008 yılında 7 arkadaş yola çıktığımız ancak sonradan işlerin yoğunluğu gibi çeşitli nedenlerle sessizlik dönemi
yaşayan syncroturk web sayfasını izlerseniz zaten alt yapı mevcut ancak biraz zamana bırakılan proje.
Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR