Kendi Karavanını Yapanlar; VW T4 Camper - Tanju Çallı (tango)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 259
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,540
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; VW T4 Camper - Tanju Çallı (tango)

Nerdeyse yaz bitmek üzere ama elime 3 sistem bir kleo marka 35 llt üsten kapaklı dolap geçti .araçtaki dolabı çıkarıp onu kullanma niyetindeyim.Forumda 3 siistemlilerle ilgili kısımları okudum ama yinede tavsiyelerinizi bekl,iyorum özellikle tüplü kullanımla ilgili.

Etiketler

Tanju hocam kleo'dan çok verim alamayabilirsin ancak üstten kapaklı tecrübem yok, 3 sistemlerde
en iyi performansı gazda alırsın daha sonra 220 dir ve 12 volt yolda durumu idare etmekten başka randuman
vermez. İyi günlerde kullanın.

Tanju, üç sistem box buzdolaplarında genelde üç markaya rastlıyoruz, kleo, FM(faik mini bar) ve electrolux, bu üç markadanda kullandım, ne yaparsam yapayım kleo ve FM'yi gaz ile +9 derecenin altına düşüremedim, ama orjinal electrolux içine koyduğum termometrede 0 derecesini bile gördüm...Bence bir dijital termometre edin, ucunu dolabın içine koy ve dolabı çalıştır, 4-5 saat sonra +5 dereceye veya dahada altına düşemiyorsa, boşuna uğraşma derim......Yani test yap kendin karar ver...

Ben de deneyımlerımı aktarmak isterım.
Yakın gecmışe kadar kullandıgım ustten kapaklı elektroluks 3 sıstemı en ıyı gaz ıle çalıştırınca verım aldım . bunun dışında hareket halınde ıken cakmak aracılıgı ıle kullandıgımda oldukca iyi performans verıyordu Sogutucu alımınyum u buz yaparak hacmınden 2 kat buyuttugu bıle oldu. Rahat kullanabılme açısından pek rahat degıldım . nedenıne gelınce tek akulu bır aracda sadece gaz ıle calıstırma ımkanı olabılıyor. Aracı bırakıp gıttıgınızde ıcerıde oldukca bırıkmış yanma gazı olusturuyor. Daha da onemlı sı aracı n uzun zaman yalnız bırakacagınız zaman tedırgınlıgım yüzünden calıştıramadım her ne kadar gaz emnıyetı olsada ben cesaret edıp sabahtan akşama kadar hıç calışır bırakıp gıdemedım. Bır de dolabı sureklı pencere kenarında camı ıkıparmak aralıyarak calıstırdıgımda oluşan hava sırkılasyonundan dolayı daha ıyı randıman verdı. Temmuz ortalarında randıma acısından bıraz zorlandıgımda oldu.
selamlar.

Mehmet abi, imkansız deyil ama biraz uğraşılarak, 3 sistem box buzdolabının yanma borusu, doğalgaz ocak bağlantılarında kullanılan çelik spiral boru ile uzatılarak araç dışına verilebilir, bu şekilde bahsettiğin araç içinde gaz birikmesi sorunu çözülmüş olur..
Eski çekme karavanımda küçük bir jeneratör vardı, yolculuk sırasında buzdolabını çalıştırmak için kullanıyordum, egzost çıkışını uzatıp, jeneratör karavanın içinde çalışırken egzost gazını dışarı atabiliyordum...

Zaten ben de tamamen olumsuz olarak fıkır belırtmekten kacınarak yorumumu kendı vesveselerım ve tedırgınlıgım yuzunden rahat hareket edemedıgımı belırtmeye calıştım. Zaman zaman dedığiniz alternatıf careler aklıma geldıgınde de yıne tedırgınlıgım engel oldu durrdu hep. Gereklı rahatlıgı elde edebılmek amacı ile insan bazen kendını maceralara atıp hayallerındekı karavancılıgı yaşayabılmesı icin kendını bu yolda surukledıgı oluyor. Olsun. Demışsınız ya hobıleriyle daha mutlu yaşayan ınsanlar vardır. ben de kendımı onların arasında gormeye çalısıyorum.
selamlar.

Tecrübelerini paylaşan herkeze teşekkür ederim .220 volt ta deneme imkanım oldu 4 derece kadar indi.LPG ile Atilla abinin yardımıyla dedantör işini çözdüm ama uzun soluklu deneme yapamadım .En yakın zamanda denemeleri yapıp daha sonrada araç içinde bir yer bulmam lazım tabi.

Kamp aracımla yollarımız ayrıldı.Güzel anılarla dolu aracımı sattım Eşiminde isteği doğrultusunda başka birT4 yüksek tavan araçla yola devam edeceğiz.Yeni yol arkadaşımı dün teslim aldım ve bu kışda içi ile ilgili çalışmayla geçecek Yeni aracımızın fotolarını yakında sizlerle paylaşacağım.

tango' Alıntı:
Kamp aracımla yollarımız ayrıldı.Güzel anılarla dolu aracımı sattım Eşiminde isteği doğrultusunda başka birT4 yüksek tavan araçla yola devam edeceğiz.Yeni yol arkadaşımı dün teslim aldım ve bu kışda içi ile ilgili çalışmayla geçecek Yeni aracımızın fotolarını yakında sizlerle paylaşacağım.
Tanju hocam, hayırlı olsun.
Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.

Hayırlı olsun, Tanju, karavana artık başın dik gireceksin demekki....

Tanju hayırlı olsun, güle güle kullanın :smiley:

Her keze çok teşekkür ederim evet artık eğilerek girmek yok içeri .Şu an içinde 2 li koltuk haricinde birşey yok ama basit birkaç şey yapıp yola devam etmek istiyorum.

Hayırlı olsun ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri