Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Kamper- NAOS (seyyah54)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 571
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 124,376
hayırlı olsun Ahmet bey,sizin aracınızdan bolca yapan var bu nedenle size çok faydalı olacak bilgileri bulacaksınız ayrıca ben aracımı yapmaya başladığımda rumuzumla mesaj sayım aynıydı diyeceksiniz.

Etiketler
Kolay gelsin, gittiğiniz yol en doğru olanı, önce yapılması gerekenler gerçekden bunlar..Karavan dönüşümünde kayar kapı ve arka kapıların iç kısımları kaplama ile kapatılamadığı için kapı çerçeveleri ve kapı yuva iç çerçevelerinin boyanmasını sakın atlamayın, aracın içine ahşap malzemeler girmeye başlayınca kapı içlerindeki bu tür boya arızalarını gidermek zor olur, kapı çerçeve boyalarınıda mutlaka bu aşamada halledin...

Karavan almak veya kendi karavanını yapmak için Maliyet hesapları yapanların Dikkatine;
Geçen gün telefonda, karavan hakkında konuştuğum bir arkadaş, karavanını yapmakla, yapılmış olanı almak arasında maliyetler bakımından bir kıyaslama yaptı, karavan maliyetini internette gördüğü panelvanın satış rakamı baz alarak hesap kitap yapmış, onu uyarıp satın alınan rakamla aracın önce TÜV muayenesinden geçebilmesi için far, stop, fren gibi yapılması gereken masrafları, mecburi motor yağları, enjektör temizlikleri, filtreleri için bakım masrafları ve görsel ufak tefek çizik vuruk, kaoı çerçeve işleri ve kapı bakımları gibi işlevsel masrafların, satın alınan rakamın üzerinde en az 3.000-5.000 TL arası yük bindirdiğini söyleyince, bunu hiç düşünmemiştim, panelvan alınınca herşeyi düzgün olmuyormu gibi kendi penceresinden bakılan bu düşüncesi oldukca değişti, bazı yapılması gerekenler zaman içine bırakılmayıp işin başında yapılırsa, göze görünmeyen bu masrafları göz ardı etmeyin derim.... İşte bir araç alındığında daha işe başlamadan yapılanlara örnek bir çalışma...

tüm dostların temennilerine teşekkürler.Daha sonra Macunlama çalışmasına devam edererk dış yüzeyi bitirdim. Tabandaki eskiden kalan deliklerin kapatılmasına sira geldi.Sitede okuduklarım ve tekzendeki personelin doğrultusunda slikon aldım ve delikler ile cam kenarlarında olan ufak tefek yerleri doldurdum.

SL271972.JPG

Evet dostlar bu kadar çalışma bu yaşa çok bile.Birazda hanımla yarim yamalak karavan gezisi yapayım dedim.Nevaleyi alıp köroğlu ayvaz çıktık yola.Kartepe bölgesine doğru ve 1200 rakımda mangal keyfi.Hep iş değilya birazda keyfimizi sizinle paylaşmak ve buraları göstermek istedim.Affınıza sığınarak.

SL271993.jpg

hepinizden özür dileyerek bugünlük son resmimi göndereyim.Yemek ve eve dönüş.Sitem eden olursa alınmam ona karşı kendimi borçlu hissederim.Karşılaştığımız zamanda borcumu ödemek üzere.

SL272023.JPG

SL272029.JPG

SL272032.JPG

SL272033.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

SON KONULAR

Geri