Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 353,430
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

@ Halil bey: Teşekkürler.

Cihazların üzerindeki etiket bilgileri ile yola çıkılırsa yolda kalmak garanti..enerjide tek çözüm, bir ölçüm cihazı edinerek ölçmek....

@ Atila bey: Fikir için teşekkürler. Dükkanlara gidip tek tek ölçüm yapmamıza izin vereceklerine ve bunun uygulanabilirliğine pek ihtimal vermiyorum. :D

Sevgiyle,
BKA

Etiketler

Bekir bey aracınız hayırlı olsun. Sağlık ve mutlulukla kullanmanızı ve yapımda kolaylıklar dilerim. Aracın kayar kapısının yeri konusunda sıkıntınız olduğundan aklıma İzmir-Aliağa arası çalışan dolmuşlarda kayar kapının sabitlenerek üzerine sol tarafından yaklaşık 90 cm eninde çift kanat havalı kapı veya çarpma kapı yapıldığı geldi. Bence büyük kolaylık ve yer sağlar. Aynı şekilde yapılmış bu forumdaki gezi fotolarından birinde bir karavan görmüştüm. Bilgi için fotoğraf çekebilirsem kısa sürede göndermeye çalışacağım. Sağlıcakla kalın.

Bekir Bey,kolay gelsin.Geri görüş sisteminizi navigasyon ciihazı ile tamamlamışsınız;çok şık duruyor.

Bunu nasıl yaptığınızı , cihazın aynı zamanda GPS olarak kullanılıp kullanılamadığını izah edebilir misiniz ? ;D

@ Cüneytulu: Teşekkürler. Aracı alırken düşündüğüm bütçenin iki misline çıkmak zorunda kaldığım için para buldukça ancak aracın içini yapmaya çalışabileceğim. Dolayısıyla kapı işi uzunca bir süre benim için lüks bir ayrıntı haline geldi.

@ Yucel59: Teşekkürler. Doğrudur. Bazı navigasyon cihazlarına video-in girişinden geri görüş kamerası bağlayabiliyorsunuz. Kamera ve navigasyon cihazıyla ilgili yorumlarımı ilgili konu başlığı altında ayrıca yazdım:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=68539.20

sayfasında 24 no.lu mesaj ve devamında bulabilirsiniz. Son yaptığım iş bunları birbirine bağlamak oldu.

TA2RX' Alıntı:
@ Halil bey: Teşekkürler.

@ Atila bey: Fikir için teşekkürler. Dükkanlara gidip tek tek ölçüm yapmamıza izin vereceklerine ve bunun uygulanabilirliğine pek ihtimal vermiyorum. :D

Sevgiyle,
BKA
:smiley:)

Cumartesi günü önce Seyfettin beyi (Airboat) ziyaret ettik. İşini gücünü bırakıp bizi önce İvedik hurdacılara götürdü. Dönüşte tahminleri doğru çıktı ve Rıfat beyi Hikmet beyin yanınıda bulduk. Daha güzeli iki karavanı da bir arada görme fırsatı bulup epey fikir çaldık. ;) Sonra Rıfat beyin tekli koltuğunu aldığı çıkmacıya gittik. Ayni fiyattan biz de bir tane aldık. Hem karavancı dostlarla tanışıp kaynatma. araçları inceleme. hem de koltuk işini halletme imkanı bulduğumuz için bizim açımızdan oldukça faydalı bir Ankara gezisi oldu. Tek üzüntümüz Seyfettin beyi saatler boyu işinden alıkoymamız oldu. Her üçüne de bahusus teşekkürler.

Dün İstanbul'a geldik. Bugün gidip marin kontralarımı ve İzocam Armaflex elastomerik kauçuklu izolasyon malzemelerimi aldım. İlginç olanı. 9mm'lik olanın fabrikadan gelen paketinin üzerinde (2 mislii fiyata satılan) Ode R-flex markasının olmasıydı. Hepsini aracın kasasına yükledim. Kontraları ve koltuğu yolda kaymaması için bağladım. Aracı parkettim. Birazdan kayınpederin evine geçip. yarın Almanya'ya uçacağım. Bir hafta kadar Friedrichshafen'deki amatör telsiz fuarında stand kurup Türkiye'yi ve faaliyetlerimizi tanıtacağız. Dönüşte yine İstanbul'da 1-2 gün oyalanıp Temmuz başından itibaren inşallah imalata başlayacağız.

O zamana dek hoşçakalın. Dönüşte görüşmek dileği ve sevgiyle.
BKA

Size hayırlı yolculuklar, iyi bir fuar geçirmenizi dilerim. Dönüş tarihinizi 1-3 Temmuz arasına denk getirebilsenizde Bolu-Aladağlardaki
festivalede uğrayabilseniz çok iyi olurdu. İstanbul'da anadolu yakasındayım dönüşte yakındaysanız zaman ayırabilirseniz görüşmek
tanışmak adına randevulaşırız. Selamlar.

Bekir bey iyi yolculuklar fuarınızın iyi geçmesini dilerim.

Dün döndüm. Bugün bütün günümü Karaköy'de geçirip fiyat araştırdım. Thetford 24lt portapotiyi KDV dahil 130TL'ye, Shurflo 7 ve 11 lt/dakika'yı KDV dahil 170 TL'ye buldum (Kredi kartı ile ödeyeceğim için KDV'li fiyat aldım.) 7 lt ile 11 lt arasında kararsız kaldım. Fazla su tüketmemek adına 7 lt alma eğilimindeyim. Tersine önerileriniz varsa ACİLEN iletmenizi rica ediyorum. Çünkü yarın almaya gideceğim. Bir de Mors marka çin malı nesneler vardı ama herkes Shurflo'dan gittiği için aynı yolu izleme eğilimindeyim. Birisi mutfağa birisi banyoya iki tane de berber bataryası alacağım. Mutfak için uzun boyunlu olanlarını 40 TL + KDV'ye buldum. Banyo için kısa türünü 80-90 TL + KDV'ye gördüm. Yarın onları da almaya niyetliyim. Bugün bir kaç tane de havalandırma mazgal kapağı aldım. İki tanesi 10 x 30 cm, iki tanesi 15 x 15 cm. (30cm'liklerden başka bulamadım, maalesef.)

Elimde malzemenin büyük kısmı hazır olacağı için Giresun'da dönüşte ufaktan imalata başlama umudundayım.

Bu arada, Atilla bey yeni mesajlarından birinde Camlı Vana dönüşümdeki ÖTV'den bahsetmiş. Bunun oranını bilen var mı?

Hidraforun ne kadar büyüğünü alırsan o kadar iyi, su musluğa girmeden önce boru arasına taharet musluğu takarsan istediğin ölçüde suyun alışına kısıtlama getirebilirsin, böylece musluğu sonuna kadar açsanda su fazla akmaz..
Berber bataryalarının duş başlığı borusu 22-25 cm kadardır, seçeceğin lavaboya dikkat et musluk konumunda suyu açınca lavaboya isabet etmeyebilir, önemli olan spiralli musluğun gagasının en ufağını bulmak ...
Benim gördüğüm örnek 2009 model ducatonun camlı van dönüşümünde 2700TL ötv ödenmişti...

Görüntü497.jpg

Görüntü034.jpg

OK. Teşekkürler. Berber bataryasını iki farklı tür almayı düşünüyorum. Mutfak için uzun boyunlu olanı, banyo için kısa boyunlu olanı.

ÖTV işi can sıkıcı. Benim araç bir süre stealth (hayalet) karavan olmak zorunda kalacak demektir.

Yukarıda saydığım nesneleri (Thetford 24lt wc, Shurflo 11lt hidrofor, bir adet kısa, bir adet uzun boyunlu berber bataryası) bugün aldım. Ayrıca tavan spotu içine monte led lamba (4 tane 72 led'li, 2 tane 48 led'li) aldım. Ledler elde yerli imalat. Hazır olanlar 220V için, bu 12V için. Karaköy Selanik pasajı 3. katta En-Tekno. Fiyatları biraz tuzlu (tanesi 50 TL civarına geldi). Daha sonra Aksaray'daki oto aksesuarcılarda çin imalatı ledli tavan lambaları gördüm. Büyükleri 20, küçükleri 15 TL idi. Işik miktarını kıyaslama imkanım yok. Ama daha önce görmüş olsaydım onları alırdım. Işık miktarının yeteceğini sanıyorum. Yarın Marintek'ten 28x28 cm köşe evyesini de alacağım.

Şu an için beni en az bir kaç ay meşgul edecek kadar malzeme topladım. Borçları ödemekten fırsat bulursam imalata girişeceğim :smiley:

Aklımı kurcalayan sorulardan birisi:

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=73948.0;attach=297231;image

Böylesi bir tavana karkas yapıştırmak (montaj kolaylığı sağlamanın ötesinde) gerçekten gerekli mi? Şu anki düşünceme göre ahşabı saca monte etmek daha sağlam olacak gibi geliyor. Hal böyle iken 2 x 6 parçalı bir karkas alt yapısı yapıştırmaya uğraşmanın ne kadar anlamlı olacağı, buna gerçekten değip değmeyeceği, vb. konularında ciddi endişelerim var. İşi bilenlerin bu konudaki yorumları gerçekten çok makbule geçecek.

İhtimal olabilecek her yere karkas yap pişman olmazsın

İhtimal olabilecek her yere karkas yap pişman olmazsın

Sonrasında kontraplak monte ederken büyük rahatlık olacağı kesin. Beni düşündüren, tavan bu kadar çok parçalıyken, karkası yapıştırmak CİDDİ boyutta uğraştıracak, bu bir. Monte edilecek herhangi bir nesne için, tavanın bu kadar çok parçalı olmasını sağlayan kuşaklar zaten yeterli sağlamlık sağlayacak, bu iki. Bunları bir araya topladığın zaman, karkas yapıştırmak için boğuşmaya gerek var mı diye düşünmeye başlıyorum. Mesele bu. Yani sonrasındaki rahatlık için şimdi bu kadar sıkıntıya girmeye değer mi ve gerçekten de gerek var mı?

Ne dersin?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri