Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Arif Hüküm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,147

Etiketler
Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

Arif bey yaptığınız laminasyon, astar ve boya uygulamasından memnunmusunuz. Bende sizin yaptığımız uygulamayı yapmayı düşünüyorum ama, tekne ısı ile uğrasan arkadaslar eğer elyaf kullanmazsam, kontraplagin zamanla esnemesinden dolayı boyanın catlayacagini söylüyorlar,
Siz bir süredir tecrübe ediyorsunuz, karavaniniz offroad olduğu icin yeterince sarsılıyor ve esniyor, ayrıca dogu gezinizde soğuk ve karda gördü, suandaki durum nedir, bir problem yasadiniz mı?

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

enginizm35' Alıntı:
Arif bey yaptığınız laminasyon, astar ve boya uygulamasından memnunmusunuz. Bende sizin yaptığımız uygulamayı yapmayı düşünüyorum ama, tekne ısı ile uğrasan arkadaslar eğer elyaf kullanmazsam, kontraplagin zamanla esnemesinden dolayı boyanın catlayacagini söylüyorlar,
Siz bir süredir tecrübe ediyorsunuz, karavaniniz offroad olduğu icin yeterince sarsılıyor ve esniyor, ayrıca dogu gezinizde soğuk ve karda gördü, suandaki durum nedir, bir problem yasadiniz mı?
Aslında ben laminasyonu, tamda sizin söylediğiniz, boyanın kontraplak üzerinde çatlamaması bir ara katman oluştumak için yaptım. Boyadan daha ince bir katman. Ahşap bir miktar epoksiyi emiyor zaten.Epoksi ahşaba boyadan daha iyi yapışıyor, boyada epoksiye ahşaptan daha iyi yapışıyor diye düşünüyorum.
Ahşabın üzerine direk boya, bana daha tehlikeli geliyor(boyanın çatlaması). Ancak elyaf kullanma şansınız varsa kesin kullanın. Çok daha sağlam olacaktır. Ben yalnız çalıştığım ve malzemeyi çok iyi tanımadığım için elyaf kullanmaya cesaret edemedim.
Ben karavanımı çok yoğun kullanamadım, geçen yazdan bu yana üç, dört kez gezi yaptım. Dediğiniz gibi soğuk(- 20) ve karda gördü, güneşde gördü, boyada şu an bir problem gözükmüyor.Ancak karavanın ön tarafında, arabam biraz yüksek olduğu için, lastiklerin attığı taşlardan dolayı boya yaraları oldu. Hemen arkasından paçalık taktım, şimdilik problem yok.
Kolay gelsin

Geç oldu ama baştan sona dikkatle okudum yazılarınızı ve hayranlıkla izledim resimlerinizi, gerçekten herşeyiyle mükemmel...
Elinize emeğinize sağlık...

Arif Hüküm' Alıntı:
Yaklaşık 20 ay süren bir çalışmanın sonucu.Sadece hafta sonları(ama her hafta sonuda değil),tek başıma, baya yorucu bir çalışmanın sonunda ortaya çıktı.
Bu siteye epeydir üyeyim.Hem off-road merakım sırasında, hemde karavanı yaparken bu siteden ciddi biçimde faydalandım.
Gezenbilir olarak oldukça önemli miktarda bilgi birikimi sağladığı için başta yönetime, sonrada birikimini aktaran herkese teşşekkür ederim.
Site içindeki araştırmalarımda bölük börçük konuların içinde cılız bir cesaretle karavan yapımı için bilgi toplamaya çalışanları farkettim.
Ancak yapılan yorumlar onları cesaretlendirip desteklemekten uzak, tersine birazda umut kırıcıydı.
Bu hikayeyide daha çok onlar için yayınladım.
Bu işler için gerekli olan sadece kararlı olmak ve özveriyle çalışmak.
Gerisi,yöntem,gereç, malzeme,detay çözümleri geliyor.Hiç biri ulaşılmaz değil.
Konuyu fazla dağıtmamak için aşamaları sadece fotoğrafla anlattım.konuyla ilgili sorusu olan olursa dilim döndüğü kadar , zevkle cevaplandırmaya çalışırım.
Ufak da bir video var. Onuda becerebilirsem daha sonra ekleyeceğim.
Saygılarımla.
Arif Hüküm

Yaklaşık 1 yıldır çekme karavan arıyorum, (mazide kötü sayılacak bir camper(T2) tecrübem var) tembelliğimi yenebilirsem verdiğiniz cesaretle kendime uygun bir teardrop yapacağım sanırım, zira ikinci elde 74 model hurdaya 10 bin isteyen zihniyetle gözünün içine baka baka yalan söyleyen taklitçi karavancılardan sıkıldım.
Ellerinize emeğinize sağlık, imalat süreci film şeridi gibi beynime kazındı, güle güle kullanın tebrikler ve teşekkürler. :smiley:

Arif bey merhaba menteşe konusunda sorun yaşıyormusunuz bilmiyorum ama ben bu sorunu çözdüm,Seyfettin hocamda sağolsun yardımcı olmaya çalıştı ama o seri bir menteşe bana uymuyordu,Kullandığım piyano menteşe ve sızdırmazlık için kullandığım konveyör bant zamanla havalı amortisörü bozdu,bende otomatik kapı imalatlarında kullanılan alüminyumla bunu çözdüm

P09-06-12_1307.jpg
.
Ortadan ikiye dekupajla yardım,sonra ters çevirip birbirine geçirdim
P09-06-12_1328.jpg
.
.Çok güzelde oldu,sanıyorumki sizin römorkunuz içinde güzel olacaktır
P08-07-12_161101.jpg

Yusuf bey, yaklaşık 1 senedir (yaz+kış) kullanıyorum, henüz bir sıkıntı yaşamadım.Daha ne kadar ömrü olur bilmiyorum.
Sizin bulduğunuz çözüm, kesin çözüm.Tebrikler, harika çözmüşsünüz.Şu an gerekmesede, eninde sonunda bende kullanıcam herhalde.
Paylaşımınız içinde teşekkür ederim.Faydalanacak çok insan olur herhalde.
Fotoğraflarınız yüklediğiniz program kaynaklı olarak gözükmüyor.Ben o fotoğrafları yeniden yüklüyorum.

P09-06-12_1307.jpg

P09-06-12_1328.jpg

P08-07-12_161101.jpg

Bilmiyorum fotoğraflar neden gözükmüyor,ben bunun bulunduğumuz forumdan (gezenbilir) kaynaklandığını düşünüyorum,çünkü çoğu kişi görebiliyor, fotoğrafları başka bir siteye (photobucket) yüklüyorum sonra sadece fotoğrafın linkini buraya yapıştırmak kalıyor,yabancı bir forumda daha paylaşıyorum yaptıklarımı ama buradaki fotoğrafları göremeyen diğer sitede görebiliyor,değişiklikte yapmıyorum buraya nasıl yüklüyorsam orayada aynını yapıyorum ???
Burada belli bir limit var ,ama o siteye yükledikten sonra istediğim kadarını ayni sayfada paylaşabiliyorum
http://www.tnttt.com/viewtopic.php?f=50&t=49632&start=60

Yusuf hocam, nedenlerini tam olarak anlatacak kadar teknik bilgim yok, bildiğim kadarını anlatayım.Sorun başka bir siteye fotoğrafları yükleyip, burayada linki vermekten kayanaklanıyor.Bunun olmaması için fotoğrafları direk buraya yüklemek lazım, neden böyle bilmiyorum.Ben sizin mesajların içinde bir nokta kadar görüyorum fotoğrafları, denk getirip üzerinde sağ tıklayarak kaydedersem fotoğraf olarak bilgisayarımda açılıyor.

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,raodhopper (arif Hüküm)

Merhaba,
Arif bey ile bu hafta sonu Bolu Seben etkinliğinde tanıştım.
Arif bey'in yapmış olduğu karavanı yakından görme şansı elde ettim. Çok başarılı bir proje olduğu uzaktan dikkat çekerek zaten görülüyordu.
Moderatör arkadaşımıza bir sorum olacak. Konuyu takip etmek istiyorum. Fakat resimlerin hiç biri görüntülenemiyor. Bu konuda yardımınız olabilir mi?

güle güle kullanın

bir süre siteye girmediğim için konuyu kaçırmışım buradan olmasa da farklı yollardan yine buluşmak mümkün oluyor :D

yakından inceleme şansım olabilir mi acaba bu harika taşıtı

teşekkür ederim

barb_alone' Alıntı:
güle güle kullanın

bir süre siteye girmediğim için konuyu kaçırmışım buradan olmasa da farklı yollardan yine buluşmak mümkün oluyor :D

yakından inceleme şansım olabilir mi acaba bu harika taşıtı

teşekkür ederim

Bende teşekkür edrim Barbaros bey. Yollarımız kesişirse tabiiki incelersiniz.. :smiley:

Güzel sağlıklı günlerde kullanın,çok başarılı,fonksiyonel bir araç yapmışssınız...

Uzun zaman ve emek harcayarak yaptığım ve keyifle kullandığım karavanım Roadhopper' i Sevgili dostum, ağabeyim Mustafa Eğitimci ye evlatlık vermiş bulunmaktayım.
Her ikisine de uzun, keyifli, sağlıklı geziler ve zıplamalar dilerim.
İlgilenen tüm dostlara da teşekkür ederim. :smiley:

DSC_0746.JPG

DSC_0749.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR