Kendi Karavanını Yapanlar; Magirus Camper - Salim Engin Akkaş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sengo1907@hotmail.com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,494
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Magirus Camper - Salim Engin Akkaş

Salim bey hoşgeldiniz ve hayırlı uğurlu olsun.Tüm doğa sever dostlar ile burada her bilgiyi paylaşabilir,her tecrübeyi aktarabilirsiniz.Sizinde gönlünüzdeki aslan bitince çok güzel olacaktır.Sizleri gezilerini,zde eşlik ederek mutlu kılması en büyük temennim.SEVGİ ve SAYGILAR.

Etiketler

arkadaaşlar selam araçın son kontrollerini yaptım pazartesi salııda n muayneye götüreceğim için hafta sonunu araça ayırdım.
sitemizde yazan bilgiler ve yusuf (yaybek)beyin verdiği bilgilerle aracın trafik sigortasını %50 indirimle anadolu sigortaya( özel amaçlı taşıt olarak ) motorlu karavan olarak yaptırdım.

haşmet arkadaşım sen zaten seçimini yapmıssın.onur duyarım bana böyle hitap etmenden .saygılarımla.
araçla ilgili bilgileri sizelere paylaşmaya başlıyorum.
öncelikle araçltaki camları kapatmayı düşünmüyorum. onların bana serinleme ve havalandırmada çok lazım olacağını düşündüğüm için kapatmadım.
aracın içinde sağı ve solu baştan başa hem tül hemde güneşlik perde yaptırdım.

SANY0031.jpg

pis ve temiz su için arka bagajın oradaki geniş alanı kullandım .
deterjan yada sıvı gübre satışında kullanılan 60 lt. mavi kapaklı 3 bidon aldım.2 sini temiz su için kulandım dik vaziyette duruyorlar.
kirli su bidonunuda banya oalarak hazırladığım alanın altına yatırdım.mutfak lavabosundan ve banyadan gelen kirli suları bunda biriktiriyorum.şimdi yüklediğim fotolarda arkada çok amaçlı kullanabileceğim bir ucu hortumlu musluk yaptım .
suyu basmak için hidrofor, suyu taşımak için iyisinden hortum ve hortum bağlantı apaaratları kullandım.

SANY0041.jpg

SANY0032.jpg

Salim kardeş sigorta işini halletmene sevindim hayırlı olsun,uamarım en kısa zamanda ruhsat ile alakalı işleride halleder sonra gönlünce biner geziler yaparsın eksikleri kafana takma zamanla onlarda tamamlanıyor.

wc olarak bu yılki imkanlarım ve çok yorulmam dan dolayı işçiliği olmayan ama birçok dezvantajı olduğunu yazdığınız , portatif pis suyu kendinde zaptedip ikiye bölünebilenlerden kullanmaya karar verdim

SANY0036.jpg

SANY0040.jpg

aracın içinde ;wc -duş hemen yanına gardorabı, kapı tarafına ocak ve lavaboyu ,şöför hizasına da kızaklı yatağı yaptım
işte fotoalar

SANY0034.jpg

kapakları kayar kapak olarak tasarladık .alüminyum kanalar u şeklinde içine tavan lambirisi dedikleri 20cm genişlik 6 metre uzunluk olan malzemeden kullandık ve içlerini silikonla tutturduk. çalışması ,işçiliği maliyeti çok ucuzza geldi.yaptığım bu kapakları yine alüminyum u şeklindeki bir boy daha geçiş olan kızakların içine yerleştirmiş olduk.sistem şuan iyi çalışmakta bilginize

Öncelikle hayırlı olsun.Bir şey dikkatimi çekti ; arabanın vites kolunun sağında vites koluna bağlı takviye mandalı mı var ben mi yanlış görüyorum ?

Bu başlığın sonu gelmemiş. :-[
Keşke devam etseydiniz Salim bey.

Engin' ciğim
Nihayet yazını gördüm. Aracı senden epeyce dinleme rağmen içini ilk defa gördüm. Senin ve Özlemin olduğu heryer harika. Bu arada GEZENBİLİR' e de renk katmışsınız tebrikler. Herşey gönlünüzce olsun, keyifli geziler.

karavanınız hayırlı olsun bu araçların yakıt tüketimini merak ediyorum bilgi verirseniz memnun olurum.

bu aracı bugün ilan sitesinde gördüm üzüldüm.umarım başka bir karavan almak için satıyorsunuzdur.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-karavan-ruhsatli-magirus-72840785/detay

değerli üye arkadaşlar

aracın vites kolundaki stop koludur.
yakıt 100 km 8 ilA 11 LİTRE ARASI DEĞİŞMEKTEDİR KADARDIR.

karavancılıkta gezdikçe dolaştıkça ihtiyaçlarınız değişiyor.
celal ve Perihan yalçın ailesinin aracı gibi büyük (isuzu) bir araç alarak yolumuza devam etmek istiyoruz.

Enginciğim merhaba, çalışmanı yeni gördüm. Aracı sattın mı? Sevgiler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR