Aslında karavan yapımına başlamadan önce aracın boş halini bir kere tartıp sonrada bittiğinde tartıp ne kadar yük yüklediğimizi öğrenebiliriz buna göre karavan olduğunda aracın performansını ne kadar etkileyeceğini ve yakıt tüketiminde hep yüklü gezileceğinden ne kadar rol oynayacağını belirleyebiliriz çünkü bu araçların 100km'de kaç litre yaktığı boş haliyle belirleniyor.
Kemal abi ben önce kendime sonra diğer arkadaşların hatırına gelmesi açısından yazdım tekrarda fayda var,ben aracı bitirdikden sonra bayağı hesap yapmışdım acaba tam yük ne kadar oldu diye aracın fabrikasyon boş ağırlığı az çok belli ama sonrasında değişenidir kazası tamiri derken farklılık olabilir sizin yaptığınız en doğru çözüm başlamadan önce ve bittikten sonraki son tartım en doğru bilgi olacak.
Tavanı tam olarak kapatmadan son eklenecek sadece canak kaldı, en azından 4 adet bağlantı cıvatalarını ve kabloyu geçirmek gerekiyor, piyasadan 60cm diye satılan ama ölçüldiğinde 54cm gelen bir çanak sipariş ettim, çanağın ölçülerini bildiğimden ( motorlu ) katlanır şekilde çizimlerini hazırladım, motorlar yardımı ile hem katlayıp hemde sağa sola döndürmeyi planlıyorum, ama herşey manuel.