Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Ömer Aktaş (gözdemed)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gozdemed Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 149
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,247
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Ömer Aktaş (gözdemed)

Abi, en üstten, "PROFİL"e gir, sonra "Kimlik bilgisi"ne, sonra"Bilgisayarımda yüklü olan fotoğrafımı yükleyeceğim"i işaretle,"seç"i tıkla, bilgisayarında yükleyeceğin resmi bulup "aç"de, daha sonrada sayfanın en altında "kimliği değişti"i tıkla..tamamdır..

Etiketler

Abi, profile resim yüklemişsin, ama görünmüyor, bunu sende farketmişsindir, muhtemelen resim çok büyük veya yüksek çözünürlülükte, resmi küçültebilirsen küçültüp yükleme işlemini tekrar yap, eğer yapamıyorsan, "atiladi@windowslive.com" adresine yüklemek istediğin resmi yolla, ben küçültüp sana geri yollayayım..

Atilla bey,
sonunda başardım ,yardımlarına teşekkür ederim.

Katar hava alanında uçuş saatini beklerken çektiğim resim.Kahve fena değildi.Selamlar

yaybek' Alıntı:
Usta yapmıştır birşeyler boş durmaz,bizde bugün Ömer abinin arabanın banyo havalandırma camını taktık çok güzel oldu ayrıca banyo kapısının kilidini,panoya volymetre ve invertörün kablolu uzaktan kumandasını monte ettik,biz bunu yaparken Atilla abi ve Ahmet (Yasiko) abi sağolsunlar tüm gün bizimleydiler beraber bolca sohbet ettik ve çay içtik gerçi çayı Ömer abi karavanda demledi ama ;D
yusuf usta iş başında...

Görüntü285.jpg

Yusuf usta kolay gelsin yine döktürüyorsun, ellerine sağlık ;D
özlemişindir bu cümleleri 8)

buralpdi' Alıntı:
Yusuf usta kolay gelsin yine döktürüyorsun, ellerine sağlık ;Dözlemişindir bu cümleleri 8)

Şimdi daha iyi anlıyorum ünlüler neden sahneden inmek istemezler,bürokratlar neden koltuk sevdasına cümlenin menfaatlerini satarlar ;) hepsinin altında gündemde kalmak var meğer alıştıktan sonra unutulmak yaptığı işler dolayısıyla sürekli tebrik edilmek hastalık gibi birşey şimdi kendimi boşlukta hissediyorum,ara sıra biraz gaz verin yoksa bunalıma gireceğim ;D

Arkadaşlar bizim karavanlar anahtar teslimi olmadığından zamanla eksiklikleri gideriliyor.Hafta sonu Yusuf ustayla birlikteydim.Banyo kabinine pencere açmak için buluştuk.resimde de görüldüğü gibi kesip pencereyi yerleştirdik.Daha sonra banyo kapısının kilidi ve kontrol panosuna volt metre ve inventörün kumanda üğmesini taktık.Çoğul konuştuğuma bakmayın bunları Yusuf yaptı Atilla ve Ahmet beyler yapılanları seyrettik.Bir başka buluşmada banyonun izolasyon kaplaması yapılacak.O da yapılınca fazla eksiğimizkalmayacak.
Ahmet ve Atilla beylerle İstanbuldaki karavancılarla şehir içinde belli noktalarda gecelemeyi konuştuk.Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.Yazı beklemeye gerek yok.Çevremizde çok gezilecek yerler olduğuna inanıyorum.Hafta sonları bir iki karavanla yakın yerlerde konaklama yapılabilir.Yapımla ilgili bazı resimleri ekliyorum.

IMG_1036.jpg

IMG_1039.jpg

IMG_1038.jpg

IMG_1040.jpg

Ömer bey karavan ile gezilere başlamış olmanız harika,çokca keyif aldığınız belli Allah devamını nasip eylesin.
Arabanın renk ve desenleride çok güzel olmuş güle güle kullanın. Nerede ve nasıl yaptırdınız acaba yolu ve yöntemi nedir. Bende araştırıyorum. Birde ısıtıcıyı kaça taktırabildiniz gürültü seviyesi nedir bilgi verebilirseniz sevinirim.

Ümit bey,
gecikmiş cevap için özür dilerim.İşlerim nedeniyle yurt dışındaydım.
Karavanın dış kaplamalarını çocuklarım yaptırdı.Arabanızın modelini ve yandan resmini gönderirseniz yaptırdıkları yere gönderebilirim.Yalnız baskıdan sonra yapıştırma iişlemi de çok önemli,yapabilirim derseniz baskısını yaptırıp size gönderebilirim ,işin maliyetini hiç bilmiyorum çocuklar babalar günü hediyesi olarak bana süpriz yapmışlardı.Sanıyorum uygun birşeydir sorarım.
Isıtıcıya gelince sesi hiç rahatsız etmiyor.ses yapan kısmı (eksoz)dışarda altda olduğundan ses duyulmuyor,hele sistem ısınınca tamamen sessiz oluyor.Maliyeti montaj ve tüm sisitem 1000TL KDV dahil. kredi kartına 5 taksit şeklinde ödeme planı uygulandı (anlaşmalı banka kredi kartı olması gerekiyor örneğin Bonus.YKB olabiliyor)
İşlerinizde kolaylıklar dilerim.Selamlar.
Bugünler için ısıtıcı vazgeçilmez bir araş,ayrıca bir karavanda bulunması gerektiğine inandığım bir aksesüar.

Ömer bey hoşgeldiniz sorduğum soruya göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka içinde çok teşekkürler.
Size özel mesaj olarak konu hakkında yazdım.
Sevgi ve dostlukla kalınız.

ömer bey karavanınız hayırlı olsun, siz de karavanınıza kavuşmak üzeresiniz, darısı bizim gibi henüz planlama aşamasında olanların başına :smiley: karavanınızı güzel gezilerde kullanmanız dileğiyle...

Arabasını karavana çeviren arkadaşların dikkatine:
2009 da aldığım Dukato maxi panelvanı 2010 yılında karavana çevirip karavan ruhsatı aldım .Ruhsatta motokaravan yazıyor,cinsi karavan tipi N1 yazıyordu.2011 muayenesi sorunsuz geçti.Bu yılki muayenede N1 yazısının olmaması onun yerine M yazması gerektiğiiçin muayeneden geçemedim.Trafikteki dosyamı çıkartıp M şeklinde düzeltip gelin dediler.Bu iş söylediği gibi kolay olmuyor,çünkü kayıtlı trafik bürosunda dosyamda projemi bulamadılar.Elimdeki fotokopileri verdiğim muameleci dökümanları aslı gibi yaptırıp haftaya tekrar tesbite gireceğim.Ancak ondan sonra düzeltilmiş ruhsatımı alacağım.Arkadaşların bu olaydan ders almalarını isterim.Muameleciye işlem yaptırsalar da mutlaka yanında bulunmaları ve yapılanlara dikkat etmeleri gerekiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.