Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Ömer Aktaş (gözdemed)
Bu gün Ömer abinin karavana teknoloji ilavelerine başladık...önce panel ve tentenin montajlanacağı profil barların imalatını yaptırdım, boyayıp kurumaya bırakdım, bu arada 30 amp güneş paneli şarz regülatörünün montajını yaptım, kabloları akü grubuna kadar götürüp bağladım, regülatörde akü enerji seviyesi okunmaya başladı, panellerin bağlanacağı kabloları tavana çıkardım, fişlerini takdım, yarın paneller montajlanınca, fişlerini taktığım ande regülatörde akü şarzıda görünmeye ve çalışmaya başlayacak...Bu gün ayrıca karavanın tavanına çıkabilmek için arka kapılara alüminyum merdiven montajladım, bu gerekli, çünkü panellerin yüzeyleri arasıra temizlenirse şarz gücü daha yükseliyor, temizlik içinse tavana çıkabilmek için merdiven gerekli duruma geliyor...
Bu gün Ayrıca 3x2 mt'lik tente ve tenteyi kutu içine alacak malzemeleride aldım, paneller ile birlikde tente de montajlanacak...Böylece, karavan yaza enerji bakımından kendi kendine bire bir yetecek seviyede elektrik üretir imkana kavuşacak, tente ilede güneşden korunma imkanı elde edilecek...
Arka kapılara merdiven montajında yeni bir kızak profili kullanmaya başladım, bu profil daha öncekilerine göre daha yakışıklı bir profil...Bülent Soydaş ile geçen gün kızak profiller için konuşmuştuk, Bülent için profilin extra detay fotosunu da ekliyorum...