Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Ömer Aktaş (gözdemed)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gozdemed Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 149
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,251
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Ömer Aktaş (gözdemed)

Yap boz ülkem benim

Etiketler

Bende bu konuda memur arkadaşla biraz cebelleştim, kendisi iyice araştırdı ve düzeltti M1 değil sadece M yazmalı imiş.

Arkadaşlar ben ruhsatımı yeni aldım sadece( M) değil araç sınıfı (M1) cinsi ÖZEL AMAÇLI ( motor karavan) yazıyor.Yani M mi yoksa M 1 mi yazması doğru.

Olaya bak ya N1, M, M1 Yok yok 3ay sonra yok olmadı motokaravan kelimesi yanlış motorlu ev yazmalı 6ay sonra yok yok olmadı evin motoru olmaz tekerlekli ev yazmalı Puzle ülkem benim

Tugay zaten benimkinde motokaravan yazmadı. motorkaravan yazdılar.Dediğin gibi tekerlekli ev de diyebilirler.)))))

Merhaba Ömer abi,
Yaşamış olduğun tatsızlığı paylaşmanız birçok kişiye yardımcı olacağı gibi, banada sizi tanıma şansını verdi. Karavan ınıza hayırlı olsun demek için çok geç olduğunu gördüğümden Sağlıklı ve Mutlu geziler diliyor, Bu tarz ufak tefek sorunları aşacağınızı,
neşenizi bozmayacağınızı temenni ederek Sevgi ve Saygılarımı sunuyorum.

Ömer bey, şu resimdeki kilit ne tür bişeydir acaba, çok kibar duruyor.

IMG_1038.jpg

Kemal abi o kilidi ben montajladım ;) Karaköy'de bir nalburda bulduk siyah ve metalik olanı var benim karavanada aynısından almıştık nette aratırsanız yangın dolaplarının kapı kolu diye çıkıyor.

Yusuf saol, peki iç taraftanda açılabiliyormu bu yoksa sadece dıştan kollumu.? wc kapısı için düşünüyorum çünki.

Anlaşılmıştır, şimdi iş bunu bulabilmekte.

Abi bulamazsanız sizin için Karaköy'e gidip alıp kargo ilede gönderebilirim ;) bu arada malzemeyi Karaköy'de Al nalburiye'den aldık telefonnu 0212 2934131 buaradan sorabilirsiniz.

Bu gün Ömer abinin karavana teknoloji ilavelerine başladık...önce panel ve tentenin montajlanacağı profil barların imalatını yaptırdım, boyayıp kurumaya bırakdım, bu arada 30 amp güneş paneli şarz regülatörünün montajını yaptım, kabloları akü grubuna kadar götürüp bağladım, regülatörde akü enerji seviyesi okunmaya başladı, panellerin bağlanacağı kabloları tavana çıkardım, fişlerini takdım, yarın paneller montajlanınca, fişlerini taktığım ande regülatörde akü şarzıda görünmeye ve çalışmaya başlayacak...Bu gün ayrıca karavanın tavanına çıkabilmek için arka kapılara alüminyum merdiven montajladım, bu gerekli, çünkü panellerin yüzeyleri arasıra temizlenirse şarz gücü daha yükseliyor, temizlik içinse tavana çıkabilmek için merdiven gerekli duruma geliyor...
Bu gün Ayrıca 3x2 mt'lik tente ve tenteyi kutu içine alacak malzemeleride aldım, paneller ile birlikde tente de montajlanacak...Böylece, karavan yaza enerji bakımından kendi kendine bire bir yetecek seviyede elektrik üretir imkana kavuşacak, tente ilede güneşden korunma imkanı elde edilecek...
Arka kapılara merdiven montajında yeni bir kızak profili kullanmaya başladım, bu profil daha öncekilerine göre daha yakışıklı bir profil...Bülent Soydaş ile geçen gün kızak profiller için konuşmuştuk, Bülent için profilin extra detay fotosunu da ekliyorum...

20130318_185518.jpg

20130318_145424.jpg

20130318_162451.jpg

20130318_184937.jpg

20130318_184959.jpg

Ömer abi hayırlı olsun ,Atilla abi ellerine saglık güzel olmuş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR