Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Nihat Zaloğlu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zaloğlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 586
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 106,822
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Nihat Zaloğlu

Çok değerli dostlar hergün sizlerin yazılarını okumak ile işe başlıyorum .Bana büyük doping oluyor.
Ben sizlere yazamıyorum hepinizden özür dilerim.
Tüm hepimizin sağlıklı ve mutlu olması dileğiile işiniz rasgelsin.

25 yıl önce Trabzon rus pazarından aldığım rendenin karavanımın yapımında kullanacağımı düşünemezdim.
Hayal etmek ve gerçekleştiğini görmek .:smiley::smiley::smiley:

Photo-0013.jpg

Etiketler

Buraya kadar olmazsa olmaz ana hatlar, temeller gerçekleşmiş oldu.

İşte bundan sonra işin keyifli kısmı başlıyor.

Kişinin yaşam tarzı, alışkanlıkları ve konforunu karşılayacak olan donanımlar göz zevkini de dikkate alarak yavaş yavaş yerleşmeye başlayacak.
Artık konulacak her parça adım adım hayalin gerçekleşmesine doğru daha büyük bir gayret ve zevk verecek.
Bir parça konulacak, şöyle geriye çekilip bir bakılacak, bitmiş hali gözde canlandıralacak ve " oldu valla be... güzel olacak be..." diyerek daha bir arzuyla işe sarılınacak.

Ve çıkılacak ilk yolculukta belki de yaşanacak ilk gecenin soğuk ve ıslak olduğu hayal edilerek, o küçücük yuvanın kuruluğunun ve sıcaklığının muhteşem keyifli hayaliyle ıslık çalınacak.

Kolay gelsin arkadaş.

hiç' Alıntı:
Buraya kadar olmazsa olmaz ana hatlar, temeller gerçekleşmiş oldu.

İşte bundan sonra işin keyifli kısmı başlıyor.

Kişinin yaşam tarzı, alışkanlıkları ve konforunu karşılayacak olan donanımlar göz zevkini de dikkate alarak yavaş yavaş yerleşmeye başlayacak.
Artık konulacak her parça adım adım hayalin gerçekleşmesine doğru daha büyük bir gayret ve zevk verecek.
Bir parça konulacak, şöyle geriye çekilip bir bakılacak, bitmiş hali gözde canlandıralacak ve " oldu valla be... güzel olacak be..." diyerek daha bir arzuyla işe sarılınacak.

Ve çıkılacak ilk yolculukta belki de yaşanacak ilk gecenin soğuk ve ıslak olduğu hayal edilerek, o küçücük yuvanın kuruluğunun ve sıcaklığının muhteşem keyifli hayaliyle ıslık çalınacak.

Kolay gelsin arkadaş.
Haldun bey içten düşüncelerinize teşekkür ederim.
Sağlıkla mutlu kalın.

Yarım bölüm vernik aşamasına geldim.
Şefaf görünümlü vernik atacağım.
Dolgu verniği ile son kat verniği aynımı ?
Şu an kayın kontrayı 120 numara zımpara ile zımparaladım.
Rulo ile verniği sürebilirmiyim ?
Alacağım malzemede ve yapacağım işlem sırasında aydınlatırsanız sevinirim.

Levent ustamdan ve arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.

Sağlıkla ve sevgiyle kalın.

Photo-0034.jpg

Dolgu verniği yapısındaki bir takım kimyasallardan dolayı sürüldükden sonra şişerek gözenekleri kapatarak zımpara sonrası pürüzsüz düz satıh elde etmek içindir, sonkat vernik ayrıdır, parlak veya mat olarak şeçilebilir, yüzeyde çizilmez sert bir tabaka oluşturur..Dolgu veya son kat vernik için tavsiye edilen şekil, tabanca ile atılmasıdır, dolgu verniği bir zemin hazırlama verniği olduğu için fırça ilede sürülebilir, rulo kullanımında vernik yüzeyinde portakal kabuğu gibi bir yapı oluşur, tavsiye edilmez, boya tabancası imkanı yoksa fırça ile uygulanması doğru olur, şu anda kış aylarında olduğumuz için verniklerin inceltilmesinde benzol esaslı ucuz tinerler yerine toluol esaslı kaliteli tiner kullanılmalıdır, verniğin kuruması demek içindeki tinerin uçması demekdir, toluol esaslı tiner her mevsim kullanılır, mobilya sektöründe tiner maliyetini düşürmek için sıcak havalarda benzol esaslı tinerde kullanılır, soğuk havada benzol esaslı tiner kullanılırsa, vernik kurudukdan sonra alt yüzeyinde beyaz dumanımsı görüntüler verebilir..toluol esaslı tinerler güzel kokar , benzol esaslı tineri kötü kokusunda anlayabilirsiniz..

zaloğlu' Alıntı:
Yarım bölüm vernik aşamasına geldim.
Şefaf görünümlü vernik atacağım.
Dolgu verniği ile son kat verniği aynımı ?
Şu an kayın kontrayı 120 numara zımpara ile zımparaladım.
Rulo ile verniği sürebilirmiyim ?
Alacağım malzemede ve yapacağım işlem sırasında aydınlatırsanız sevinirim.

Levent ustamdan ve arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.

inşaallah kontrayı su yönünde zımparalamışsınızdır, Atilla ağbi size yanıt vermiş, ayrıca vernik konusunu detaylı bu başlıkta paylaştım, yinede sormak istediğiniz ne varsa seve seve bu başlıktan http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53946.0 yardımcı olurum, selamlar :smiley:

buralpdi' Alıntı:
inşaallah kontrayı su yönünde zımparalamışsınızdır, Atilla ağbi size yanıt vermiş, ayrıca vernik konusunu detaylı bu başlıkta paylaştım, yinede sormak istediğiniz ne varsa seve seve bu başlıktan http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53946.0 yardımcı olurum, selamlar :smiley:

Levent ustam başlığı okumuştum yinede sorma ihtiyacı duydum.Tabiki daha önce dediklerini yaptım.
Teşekkür ederim .Sağol.
Gönlünün diledikleri hep gercekleşsin.

atiladi' Alıntı:
Dolgu verniği yapısındaki bir takım kimyasallardan dolayı sürüldükden sonra şişerek gözenekleri kapatarak zımpara sonrası pürüzsüz düz satıh elde etmek içindir, sonkat vernik ayrıdır, parlak veya mat olarak şeçilebilir, yüzeyde çizilmez sert bir tabaka oluşturur..Dolgu veya son kat vernik için tavsiye edilen şekil, tabanca ile atılmasıdır, dolgu verniği bir zemin hazırlama verniği olduğu için fırça ilede sürülebilir, rulo kullanımında vernik yüzeyinde portakal kabuğu gibi bir yapı oluşur, tavsiye edilmez, boya tabancası imkanı yoksa fırça ile uygulanması doğru olur, şu anda kış aylarında olduğumuz için verniklerin inceltilmesinde benzol esaslı ucuz tinerler yerine toluol esaslı kaliteli tiner kullanılmalıdır, verniğin kuruması demek içindeki tinerin uçması demekdir, toluol esaslı tiner her mevsim kullanılır, mobilya sektöründe tiner maliyetini düşürmek için sıcak havalarda benzol esaslı tinerde kullanılır, soğuk havada benzol esaslı tiner kullanılırsa, vernik kurudukdan sonra alt yüzeyinde beyaz dumanımsı görüntüler verebilir..toluol esaslı tinerler güzel kokar , benzol esaslı tineri kötü kokusunda anlayabilirsiniz..

Atilla bey önce size cevap vermiştim nasıl oldu anlayamadım.

Güzel fikirlerinizle aydınlattığıınız için çok teşekkür ederim.
Sağlıkla mutlu kalın.
Kolay gelsin.

Nihat bey kompresör bulursanız vernik işi çok daha güzel olur, dolgu verniğini nasıl çekerseniz çekin önemli değil sonuçta zımpara ile düzeltme şansınız var ama son kat verniğinizde böyle bir seçeneğiniz yok

merhaba nihat bey
karavanının imalat resimlerini tesadüfen gördüm güzel günlerde kullanman dileğiyle kolay gelsin

mehmet baykal

m.baykal' Alıntı:
merhaba nihat bey
karavanının imalat resimlerini tesadüfen gördüm güzel günlerde kullanman dileğiyle kolay gelsin

mehmet baykal

Mehmet bey sağol teşekkür ederim.
Nerelerdesin ? Nasılsın ?Çok teşekkür ederim.
Sağlıkla mutlu olman dileğimle selamlar.

buralpdi' Alıntı:
Nihat bey kompresör bulursanız vernik işi çok daha güzel olur, dolgu verniğini nasıl çekerseniz çekin önemli değil sonuçta zımpara ile düzeltme şansınız var ama son kat verniğinizde böyle bir seçeneğiniz yok
[/quote

Levent ustam son kat verniğini inşallah tabancayla attıracağım.
Teşekkür ederim.

Nihat bey çok güzel gidiyor yapım aşamalarına bakıpta iç geçirmemek elde değil inşallah biran önce biterde güle güle kullanırsınız.

hakantaha' Alıntı:
Nihat bey çok güzel gidiyor yapım aşamalarına bakıpta iç geçirmemek elde değil inşallah biran önce biterde güle güle kullanırsınız.

Hakan bey çok teşekkür ederim.Daha iyileri sizlere nasip olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri