Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - haydarsinan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan haydarsinan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,871
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - haydarsinan

1 hafta içerisinde sıraladığım işleri bitirip,proje çizimi için gerekli fotoğrafları çekmek istiyoruz, artık yorulduk, ruhsat değişimini bitirebilirsek,deneyimlerimizi gelecek yıllarda kullanmak üzere, aracın orası burası demeden biraz dinlenmek istiyoruz. bu iş o kadar çok zaman alıyor ki,en ufak işin yapımından çok daha fazla süre düşünmek gerekiyor. son iki aydır, havanın güzel olduğu haftasonları kaçırmayacağımız balığa gitmelerimiz olmadı. balkondan aşağıya baktığımda ,apartman bahçesinde duran küçük teknemiz sanki denizi özlemişte biz götürmüyormuşuz gibi mahsun duruyor.çocukların oynaması ile bozulan tentesini bile düzeltemedim. zihnin yorgunluğu bedenin yorgunluğundan fazla. yinede küçük dünyamızın hayelleri için uğraşıyoruz. herkese saygılar.

Etiketler

Sn. Haydarsınan.
Çıkardıgınız iş oldukca basarılı olmus bence. Aslında eldekı ımkkanları denetleyebılıp seçicılıgımızı rahat rahat kullanabılsek, gereklı alet edevatı ve seçe seçe alabılecegımız malzeme de edınebılmış olsaydık mutlaka ıcımıze daha cok sinecek daha estetık goruntu saglayabılmemız mumkun olacak. Ancak amatorlugumuz hemen bellı oluyor olmalı kı bır şey almak ıstedıgımız zaman bıle ellerıındekını yutturmak ıcın sınırı aşıp akıl bıle vermeye baslıyorlar . Daha ıyısını yapabılmeyı dusunuyor olabılırsınız eldekı ımkanları en ıyı degerlendırdıgınıze ınanıyorum, Pek guzel olmuş bence ellerıınıze saglık. Tabı ki bır takım eksıklıkler olması muhtemel , İlerıdekı gunlerde belgelerınızı elde ettıkten sonra rahat rahat goz zevkınıze gore seve seve bunlarları tatlı bır ugrası halıne getırecegınıze ınanıyorum.
Sevegı selam ve saygılar gonderıyorum. Hoscakalın.

Malzeme konusunda sınırlamalar olması işinizi biraz güçleştiriyor olsa da yapılanlar oldukça iyi görünüyor.Tamamlayıp yerleşince daha da güzel olacağından eminim.Şimdiye dek herşeyin tamam olduğu bir araç ne duydum, ne de gördüm.Yavaş yavaş toparlarsınız nasıl olsa.
Kolaylıklar diliyorum, selamlar ''Güzel İzmir'den''.

Sinan hocam çabuk pes ettin :D :D,
bozmayın moralinizi, özlediğiniz şeyleri yapın, sonra yine devam edersiniz, hemen bitecek diye bir kural yok,
karavan yapmak işi basit gibi gözüksede işin içine girince öyle olmadığını hepimiz anlıyoruz (ben dahil), fakat yılmadan çalışmak ve karavanı bitirmek gerekiyor :smiley:, Sinan hocam gibi karavan yapma konusunda başkalarına ihtiyaç duyulduğu zaman işler biraz daha zor oluyor, Sinan hocamın bence yorgunluğu bu yüzden,
yinede çalışan herkesin ellerine sağlık, güle güle kullanın

orbay74' Alıntı:
Sn. Haydarsınan.
Çıkardıgınız iş oldukca basarılı olmus bence. Aslında eldekı ımkkanları denetleyebılıp seçicılıgımızı rahat rahat kullanabılsek, gereklı alet edevatı ve seçe seçe alabılecegımız malzeme de edınebılmış olsaydık mutlaka ıcımıze daha cok sinecek daha estetık goruntu saglayabılmemız mumkun olacak. Ancak amatorlugumuz hemen bellı oluyor olmalı kı bır şey almak ıstedıgımız zaman bıle ellerıındekını yutturmak ıcın sınırı aşıp akıl bıle vermeye baslıyorlar . Daha ıyısını yapabılmeyı dusunuyor olabılırsınız eldekı ımkanları en ıyı degerlendırdıgınıze ınanıyorum, Pek guzel olmuş bence ellerıınıze saglık. Tabı ki bır takım eksıklıkler olması muhtemel , İlerıdekı gunlerde belgelerınızı elde ettıkten sonra rahat rahat goz zevkınıze gore seve seve bunlarları tatlı bır ugrası halıne getırecegınıze ınanıyorum.
Sevegı selam ve saygılar gonderıyorum. Hoscakalın.

Mehmet hocam cevabım gecikti,kusuruma bakmayın.olumlu ve de teşvik edici sözleriniz için teşekkür ederim. aslında kendi bireysel yaşantımda estetik kaygılarım yoktur, daha çok kullanıma bakarım.bu yönü ile baktığım zaman yapmaya çalıştığımız karavan benim için yeterli,kaygım ve sıkıntım işin tıkanması idi,bu da bahsettiğiniz amatörlükten. olumlu bakış tarzınız ve de destekleyici sözleriniz için yeniden teşekkürler.

derindeniz1' Alıntı:
Malzeme konusunda sınırlamalar olması işinizi biraz güçleştiriyor olsa da yapılanlar oldukça iyi görünüyor.Tamamlayıp yerleşince daha da güzel olacağından eminim.Şimdiye dek herşeyin tamam olduğu bir araç ne duydum, ne de gördüm.Yavaş yavaş toparlarsınız nasıl olsa.
Kolaylıklar diliyorum, selamlar ''Güzel İzmir'den''.

Derindeniz hocam size de teşekkürler. bizde dediğiniz gibi düşünüyoruz, biraz yerleşim, döşemeler, eşyalar girdikçe belki biraz toparlanır. malzeme konusunda sıkıntımız çok, aradığımız bazı ürünleri ya bulamıyoruz ya da yeterli seçenek olmuyor. 100 ltlik plastik su deposunu koca Adana'da bulamadım henüz.yatağı sabitlemek için kuracağımız iskelenin ölçüleri için internette gördüğüm depoların ölçülerini kullandım kabataslak. ama her konu farklı seçeneklerle aşılabiliyor, elde etmeye çalıştığımız durum tamamlık değil yeterlilik , dediğiniz gibi artık yavaş yavaş toparlayacağız.

buralpdi' Alıntı:
Sinan hocam çabuk pes ettin :D :D,
bozmayın moralinizi, özlediğiniz şeyleri yapın, sonra yine devam edersiniz, hemen bitecek diye bir kural yok,
karavan yapmak işi basit gibi gözüksede işin içine girince öyle olmadığını hepimiz anlıyoruz (ben dahil), fakat yılmadan çalışmak ve karavanı bitirmek gerekiyor :smiley:, Sinan hocam gibi karavan yapma konusunda başkalarına ihtiyaç duyulduğu zaman işler biraz daha zor oluyor, Sinan hocamın bence yorgunluğu bu yüzden,
yinede çalışan herkesin ellerine sağlık, güle güle kullanın

Levent hocam, pes etme değilde işin içinden çıkamama diyebilirim. dediğin gibi başkalarına ihtiyaç olunca işler biraz zor ilerliyor.(bu başkaları uzak insanlar değil aslında biri abim, biri kayınbabam) kayınbabamın 10 gün önce burdan ayrılma zorunluluğundan sonra işler ağırlaştı aslında. daha önce söylemiştim,çalışmalarımızı abimin arkadaşlarının atölyesinin önünde yapıyoruz, oradakilerde fırsat buldukça yardım etmeye çalışıyorlar. geçen gün her gidişimizde yanımıza gelip araca bakan 8-10 yaşlarındaki çocuklar bile,-amca neden bitiremiyorsunuz dediler, güldük ama birazda aynı soruyu kendimize sorduk.yinede uğraşıyor, mükemmel olamayacağını baştan biliyorduk zaten, tek kaygımız karavankondu haline getirmemek.

yarın su borularını döşeyeceğim, daha önceki yazılanlardan baktım ama göremedim, hangi tip ve hangi ölçülerde boru kullanmalıyım? kaliteli bahçe hortumu ya da benzeri hortumlar iş görürmü? kolaylığı açısından bunu düşündüm. yoksa plastik borumu kullanmalıyım, bir adet mutfak tezgahına bir adette duş kabinine gidecek borular.hidrofordan sonra bir çeşit t boru ile ayıracağım.

çok fazla basınçlı su tesisatımız olmadığı için sağlam olduğuna inandığın bütün hortumları kullanabilirsin

yaybek' Alıntı:
Sinan kardeş Sami abininde dediği gibi çift katlı içinde ipli olanları var onlardan alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Karavan sahibi olmak üzere yola çıkan ben merakla okudum Sinan beyin karavan yapım sürecini Ama burada kesilmiş, ne oldu neler yaşandı acaba? Umarım imalat ve ruhsat aşamasını bitirerek keyfli kamplara yelken açmışlardır.
Ümit

centilmen' Alıntı:
Karavan sahibi olmak üzere yola çıkan ben merakla okudum Sinan beyin karavan yapım sürecini Ama burada kesilmiş, ne oldu neler yaşandı acaba? Umarım imalat ve ruhsat aşamasını bitirerek keyfli kamplara yelken açmışlardır.
Ümit

ilginiz için teşekkür ederim Ümit Bey. evet biraz kesintiye uğradı karavan yapım aşamamız,aslında mobilya işini bitirdik sayılır,elektrik- su tesisatı,perdeler,yatak ve bunlara benzer işler kaldı. ruhsat işine de başladık, bizi durduranda biraz bu aslında.10 gündür proje onayını bekliyoruz, proje onayı için ruhsatı da verdiğimizden dolayı aracıda hareket ettiremiyoruz, durgunluğun bir sebebi de bu.
bununla birlikte malzeme temininde zorluk çekiyorum Adana"da. bu koşullara rağmen çalışmaları sürdürüp yapım aşamasını bitirmeye çalışacağız.(proje için fotoğraf çekmiştik, ancak kullandığım bilgisayardan dolayı aktaramadım) yakında yeniden paylaşmaya başlarız çalışmalarımızı.desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Herkese merhaba, uzun süredir siteye uğrayamadım.en başta evdeki bilgisayarın bozulmasından, ardından işlerin yoğunluğundan oldu bu kopukluk. karavanımız bitti, temmuzun 6 sında ruhsat değişimini yaptık ama hala işler bitmemişti,son rütuşları yaparak , eksiklikleride yolda tamamlamak üzere 12 gün önce yola çıktık. Mersin tarafından Antalyayı biraz pas geçerek fethiye tarafından gezimize başladık, şu anda Datçadayız.
haziran ortasında karavan yapım işleri iyi giderken, Abim kaza ile bilek bölgesinden derin bir yara açtı. bu durum hem endişe yarattı hemde karavanla uğraşırken olması sorumluluk duygusuyla bende pişmanlıklar yarattı. derin bir kesik, 7 dikiş ile yinede ucuz atlattık. damarı sıyırmıştı. bu kazadan sonra işler durdu sonrarısında tek başıma tamamlamak zorunda kaldım. kendi yetersiz teknik bilgime rağmen hem su hem elektrik hemde mobilya işinde, kullandıkça anladığımız pek te fena olmayan bir iş çıkardım.
aküm 100 amplik tam bakımsız mutlu akü, şimdiye kadar buzdolabı dahil elektrik sisteminde bir sorun yaşamadım. kamp yerlerine 2 gün haricinde girmedik, buna rağmen günlük gittiğimiz yoldan olsa gerek enerji sorunumuz olmadı şimdilik. sadece sabahları voltmetredeki değer 12 nin altında ise hemen yol almazsak şayet 5-10 dk rölantide çalıştırıyorum.
su sistemini iyi bir bahçe hortumu ve bahçelerde kullanılan bağlantı parçaları ile olşturum. ancak plastik bahçe tipi küçük vanalar su sızdırdığından metallerle değiştirdim. duş için sıcak su işinide büyük ihtimalle bilinen ancak kendi uydurduğum bir sistemle çözdüm. duşun küçüklüğü ve kovadaki ılıştırılmış suyun tas ile kullanımının su israfına neden oluşundan dolatı şöyle bir şey yaptım. su deposunun hidrofora giden çıkışına bir vana koydum,sonrasına bir T attım. bu Tnin bir ucuna bir vana daha ekledim , vananın sonrası yeteri kadar hortum, T nin bir ucuda hidrofora gidiyor. bu sistemle vanaları kullanarak kovada ılıştırdığımız suyu duşta duş başlığı ile kullanabilmemiz. ayrıca bir kere köyceğiz de işimize yaradı geniş bir botudan akan sudan depoyu kovasız kullanabildik. mutfak tezgahına duş kabinine aldığımız suyun dışında birde bahçe sulama tabancasına bağladığım bir çıkış daha yaptım. bununla aracın ön tarafına gidebilen, gerektiğinde aracı serinletetiğimiz yada ön camları yıkayabileceğimiz bir sistem oluşturduk.

şimdilik gezilerimiz bir çok deneyimin oluştuğu ısınma turu gibi. bu yıl olabildiğince yeri gezmek istiyoruz. kaçırdımız ayrıntıları gelecek zamanlara bırakarak yolumuza devam edeceğiz.
birçoğunuz bildiği bizimde biraz bilip birazda tahmin ettiğimiz kıyıların talanı hem kızdırıyor bizi hemde üzüyor. kamp yerlerindekiler genelde çok suratsızlar, turistlere epey hoşgörülüler. kamp yerlerine uğramamaya çalışarak yolumuza devam ediyoruz.
birazda fotoğraf yüklemeye çalışayım.
[attachment=1][attachment=1][attachment=2][attachment=3]

DSC00057.jpg

DSC00056.jpg

DSC00064.jpg

birkaç foto daha[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

DSC00078.jpg

DSC00076.jpg

DSC00079.jpg

DSC00067.jpg

DSC00068.jpg

köşeler ve dolap kenarları için tesadüfen bulduğum bir malzeme var tam adını bilmiyorum. fotoğraflarda görülüyor. tüm vida yerlerinin üzerine,köşelere uyguladım. hem boşlukları kapattı hem de işçilik hatalarını. içe ve dışa tam ortadan bükülebilen bir malzeme.
herkese saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum, görüşmek üzere...

İşte bu!.. Amaca ulaşılmış ya gerisi boş...Aracınızı güle güle, güzel gezi ve dinlencelerde kullanın. Daha çok fotoğraf ve kullanım deneyimlerinizi de gezi dönüşünde bekleriz.

Ağabeyinize geçmiş olsun dileklerimi iletin; klasik bir deyimle "buna da şükür".. Aile yakınlarınızın ve meslektaşlarınızın da yapım aşamasında epeyce katkısı olmuş; güzel birşey. Belki de onların varlığı, cesaretinizin önemli bir kaynağı oldu.

Dediğim gibi, dinlence dönüşünde, daha ayrıntılı bilgi (yapım ve kullanım) bekliyoruz.

Esen kalın.
Cavid Sezen

Haydar sinan kardeş size karavanınızla hayırlı yılculuklar güle güle gidin güle güle gelin inşallah dönüşte aracın performansı ile alakalı daha detaylı anlatım bekliyoruz,

Abinizin yarası umarım sadece bir an olarak kalır çok geçmiş olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

SON MESAJLAR

SON KONULAR