Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - haydarsinan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan haydarsinan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,874
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - haydarsinan

Kardeş dolabın hayırlı olsun güle güle kullan kenarlarda birer cm kalması yeterli ama arkada 3-5cm olsa iyi olur dolap arkasına 2 adet menfez açabilirsen iyi alttaki menfeze bir tane pc fanı takıp motora doğru üfletmen faydalı olur dışarıdan aldığı temiz havayı motora üflemesi gerekiyor doğrusu bu,birde ankastre ocak azda olsa aşağı ineceğinden yukarıdaki boşluk biraz fazla olmasında fayda var mesela tezgah üstü ile ocak kalınlığına bakıp ocağın aşağı ne kadar geçtiğini ölçerek boşluğu ayarlayabilirsiniz.

24052009456.jpg

Etiketler

Mehmet bey,kolay gelsin.Buzdolabını çalıştırıp ürettiği ısıyı hangi taraftan attığını tesbit ettinizmi?Yeni model dolapların soğuması yan duvarlardan olabiliyor.Daha sonra sıkıntı yapmasın.

orbay74' Alıntı:
Her ne kadar onerıde bulunabılecek kadar profosyonel olmasamda kendı estetık dusuncelerım ve saglıklı ve verımlı calısabılmesı gereklılıklerını dusunerek uyguladıgım sıstem seklını sunabılırım.
Ben regal B sınıfı tezgah altı sıstem mını buzdolabı almıstım (kompresorlu) . Tabi-kı ben yapma kasa yapmakta oldugum ıcın mutfak tezgahı degılde elbıse dolabının alt bolumunu dusunmustum (keske alt bolumunu ayakkabılık yapıp dolabı bıraz daha goz hızasına kaldırmıs olsaydım) .
Yerlestırme seklıne gelınce ; Daha estetık ve butunluk saglaması bakımından yanlardan hıc bosluk vermeden sıfıra-sıfır konumunda monoblokluk saglamaya calıstım. arkabolumunde ıse duvara yakınlıgını zorlayarak 5 cm olarak aralık bıraktım . Korıdoru daraltmkta) . Ve arkaya yaslandıgı bes santım aralık bolumun en alt bolumunde 15X25 havalandırma acıklıgı , bır dıgerı en ust bolumde aynı olculerde bır dıger havalandırma bolumu olarak dızayn ettım Tahmını kkanaatımle ıhtıyaca cevap verebılecegını dusunuyorum.
Sevgı - saygı ve selamlar gonderıyorum.
Mehmet hocam önerilerin için teşekkürler. aslında bende real markaya karar vermiştim , ancak onun derinliği alaskadan 4-5 cm fazla, bende koridordu biraz rahatlatmak istedim, bunun için bu markayı aldım. yanları anladım,buzdolabının ölçüsüne göre yer uygulayacağız, bu şekilde dolabıda sabitlemiş oluruz sanırsam. arka kısım için 2 cm boşluk ve alta havalandırma açıklığı oluştursak sorun olmazsa yeni mutfak tezgahımızın ölçüleri 100*47 olacak,ikili ankastre ocağı tezgaha dik değilde enlemesine montaj yapıp, biraz rahatlatmak istiyorum.

Samı bey kardesım.
Dolabı alırken arka yuzunu yan duvara getırecegımı dusunurek Regalın bır oncekı uretmıs oldugu mamulu allmıstım.
Sogutma rezıstanslarını arkada gorebılıyorum. İlgını ıcın tesekkur ederım
Selam sevgı ve saygılarımla.

yaybek' Alıntı:
Kardeş dolabın hayırlı olsun güle güle kullan kenarlarda birer cm kalması yeterli ama arkada 3-5cm olsa iyi olur dolap arkasına 2 adet menfez açabilirsen iyi alttaki menfeze bir tane pc fanı takıp motora doğru üfletmen faydalı olur dışarıdan aldığı temiz havayı motora üflemesi gerekiyor doğrusu bu,birde ankastre ocak azda olsa aşağı ineceğinden yukarıdaki boşluk biraz fazla olmasında fayda var mesela tezgah üstü ile ocak kalınlığına bakıp ocağın aşağı ne kadar geçtiğini ölçerek boşluğu ayarlayabilirsiniz.
Yusuf hocam teşekkürler.ben cevap yazarken yazmışsın, yazdıklarımı silmek istemedim, ölçüler hakkında fikirlerim yerine oturdu sanırsam. 1 cm kalınlığındaki mermeriti döktürmedik henüz, birçok işi yeniden yapmaya alıştık bari bunu bir seferde çıkaralım.

Sn. haydarsinan, buzdolabını konusunda aşağıdaki topiği dikkatlice okumanızı tavsiye ederim..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=56409.0

atiladi' Alıntı:
Sn. haydarsinan, buzdolabını konusunda aşağıdaki topiği dikkatlice okumanızı tavsiye ederim..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=56409.0
[/quot

Atilla hocam verdiğin linke hemen baktım, aldığım buzdolabının iç yapısını kafamda canladıramadım, üşenmesem inip bakardım. linktede yazdığınız gibi asıl büro tipi buzdolapları 60*54*84 ölçülerinde olup buzluk kısımları tek kapılı normal buzdalapları şeklinde, alt taraftan bağımsız gibi. arçelik,simens, vestel,bosch vb. bu şekilde. "uyduruklar"sa ölçüleri karavan için daha uygun ancak bahsettiğiniz sorunları fazla, marka olarak sinbo,alaska,premier(derinlik ölçüsü az olsa bunu alacaktım,enerji tüketimi en az olan bu:günlük 30 w)
ancak tüm düşünmeler karavanın iç hacmine yönelik olunca( bunu söylememe rağmen sabit yatak için, aracın en güzel yerini 70*80 duş kabini yaptık) buzdolabı tercihi uyduruklara yöneldi. gerçek büro tipi buzdolaplarının enerji tüketimi de fazla. artık şunu yaparız, "buz ihtiyacında" sebzeleri çıkarırız( zaten pek fazla bir hacimde yok).

Bizzat kendin ölçmediğin enerji tüketiminin azlığı anlamında, büroşürde veya etikette yazanlara inanma, rekabet piyasasında bu işler matbaalarda bitiyor, adam bakıyorki az enerji sarfiyatı yazınca satılıyor, oda matbaaya veya alüminyum etiketciye bir telefon açıp, enerji tüketimini şöyle yaz diyor, birde serigrafcıya telefon açıyor, bana 300 adet A sınıfı enerji kapak etiketi bas diyor..Matbaada grafiker olarak çalıştığım yıllarda ben böyle yüzlerce uyduruk etiket ve broşür hazırladım..Buzdolabının evaperatörü resimde gösterdiğim gibiyse başın dertte demekdir...Resmini yayınladığım buzdolabını sahibi birde 12v çin malı kompresör takarak 12v'a çevirmiş, şimdi 550 TL'ye satıp kurtulmaya çalışıyor...

Uyduruk markalara birtanede ben ilave yapayım Esko..

Sn.haydarsinan, uğraşınızı sürekli izliyorum. Umarım bir an önce karavanınızı tamamlar, sağlıklı geziler yaparsınız. Sinbo marka buz dolabı kullanıyorum. Seçme nedenim masa/yatak kısmına geldiğinden, genişliğinin 48 cm. olmasıydı.
İki yıldır hiç bir sorunla karşılaşmadım (karşılaşabilirim de) aralıksız kullandığım süreler 4-5 ay. Sebzelerin donması hiç söz konusu olmadı. Keşke o kadar güçlü olsa.. Sebzelik kısmını biraz daha ızole edersiniz mesele hallolur.
Buzdolablarının kalitesini boyutları ile sınıflandırmak çok yanlış. Her markanın tezgah altı sınıfında farklı boyutlarda buzdolapları var.
Örneğin Arçelik 1031 T modeli 85X48X53.4 boyutlarında . Arçeliğin bu boyutlarda buz dolabı olduğunu bilseydim onu tercih ederdim.
ama şu an kullandığım sinbo dan da sorunum yok. Buzdolabınızı iyi günlerde kullanın.
Kolay gelsin.

Sn. Haydarsinan ben de tebrik ederim.

Dolapla ilgili olarak, metroda bu aralar satışa sunulan küçük dolapların üreticisi Aksan diye bir firma (büyük ihtimalle diyeyim çünkü google'da amb 45 litre diye arayınca bu firmaya ulaştım). Bir diğer nokta da araştırma sonucu satışa sunulan dolapların 45 ve 35 litre olanların absorbe sistem olduğu bilgisine ulaştım. Sn. Haydarsinan'ın aldığı sanırım 90 lt'lik model, onunla ilgili bir bilgi bulamadım.

Herkese keyifli ve sağlıklı günler.

Ads?z.jpg

Aliço' Alıntı:
Sn.haydarsinan, uğraşınızı sürekli izliyorum. Umarım bir an önce karavanınızı tamamlar, sağlıklı geziler yaparsınız. Sinbo marka buz dolabı kullanıyorum. Seçme nedenim masa/yatak kısmına geldiğinden, genişliğinin 48 cm. olmasıydı.
İki yıldır hiç bir sorunla karşılaşmadım (karşılaşabilirim de) aralıksız kullandığım süreler 4-5 ay. Sebzelerin donması hiç söz konusu olmadı. Keşke o kadar güçlü olsa.. Sebzelik kısmını biraz daha ızole edersiniz mesele hallolur.
Buzdolablarının kalitesini boyutları ile sınıflandırmak çok yanlış. Her markanın tezgah altı sınıfında farklı boyutlarda buzdolapları var.
Örneğin Arçelik 1031 T modeli 85X48X53.4 boyutlarında . Arçeliğin bu boyutlarda buz dolabı olduğunu bilseydim onu tercih ederdim.
ama şu an kullandığım sinbo dan da sorunum yok. Buzdolabınızı iyi günlerde kullanın.
Kolay gelsin.

Hüseyin hocam iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. birkaç aydır, karavanla uğraştıkça, küçük bir alanda cm lerin ne kadar değerli olduğunu anladık. buzdolabını alırken fiyatı veya markasından öte boyutları tercih sebebiydi.biz artık parçaları birleştirmeye çalışıyoruz, her adım bir sonrasını getiriyor, buzdolabı almadan tezgahı yapamadık. henüz işin başında olmamız ve de fikir alabileceğimiz tek ortamın bu forum sayfalarının olması dolayısıyla , ortaya çıkaracağımız ürünün eksikleri ve yanlışları olacağını şimdiden kabul ettik zaten.ilginize yeniden teşekkür ederim.

"Sn. Haydarsinan ben de tebrik ederim.

Dolapla ilgili olarak, metroda bu aralar satışa sunulan küçük dolapların üreticisi Aksan diye bir firma (büyük ihtimalle diyeyim çünkü google'da amb 45 litre diye arayınca bu firmaya ulaştım). Bir diğer nokta da araştırma sonucu satışa sunulan dolapların 45 ve 35 litre olanların absorbe sistem olduğu bilgisine ulaştım. Sn. Haydarsinan'ın aldığı sanırım 90 lt'lik model, onunla ilgili bir bilgi bulamadım.

Herkese keyifli ve sağlıklı günler."

Ahmet hocam teşekkür ederim. aldığımız buzdolabı resmini yüklediğiniz buzdolabı, metrodan aldık. absorbe sistem mi bilmiyorum açıkçası, araçta elektrik düzeni henüz yok, nasıl çalışacağını merak ettim, az önce eve çıkardım, bir deneyelim bakalım,karavanda soğutucu önemli bir konu anladığım kadarıyla(elektriği,suyu,yalıtımı...önemsiz bir konusu var mı?)

Dolapla ilgili fikirleriniz benim için de önemli. Forumda 220'lik dolabın 12V'ye hatta lpg'ye nasıl dönüştürüldüğünü gösteren arkadaşlarımız var, kendilerine bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum. Şayet dolabın performansı sizin için tatmin edici olursa, ben de uzak gelecekte (inşallah) yapmayı düşündüğüm karavan için yavaş yavaş bir şeyler almak peşindeyim, ben de almayı düşünüyorum dolabı.

Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. En kısa zaman içinde karavanınızı bitirir ve sağlık-mutluluk içinde kllanırsınız inşallah. Darısı bizim de başımıza:smiley:

[attachment=1]

Sinan bey buzdolabınız hayırlı olsun.Yıllık tüketim olarak 138 watt yazmışsınız bu dolabın çalışırken çektiği akım olması gerekir.Hataya düşmemeniz açısından uyarmak istedim bu değerler üzerinden yola çıkıp invertör almaya kalkarsanız hataya düşebülirsiniz.Dolabın yan tarafları her ihtimale karşı rahat ileri geri sürebileceğiniz gibi olsun arkasınıda Yusuf un dediği gibi imkanlar dahilinde mümkün olduğu kadar
3-5 cm boşluk bırakıp fanla desteklersen iyi olur.İYİ Çalışmalar kolay gelsin.

herkese iyi akşamlar,gayet zor ve sıkıntılı uğraşlardan sonra karavanımız birşeye benzemeye başladı. yapboza dönen çalışmaları rayına oturtup,şimdilik elimizden gelen bu diyerek ,yapılabilecek değişiklikleri sonraki zamanlara bıraktık. karavan projemizde sabit yataktan(110*180) vazgeçemedik, mutfak tezgahı 48*100, duş kabini iç ölçüleri 82*72 idi,aracın iç yaşam bölgesini rahatlatmak gerekiyordu. aracın ortasındaki duş kabinin ölçülerini -benim bile içerisinde rahat etmeme rağmen- karavanlı gezilerin yaz günlerde olacağı ve bu ihtiyacın kolay karşılanabileceği düşüncesi ile düşürdük. duş kabinin ölçülerini- artık duş kabini demek zor ama- 65*72 olarak değiştirdik,70*70 duş teknemizi kullanmayacağız artık. duş kabinin içerisini mineflo kaplamıştık tabana kadar.alttan 20 cm yapıştırdğımız minefloyu kaldırıp elyaf uygulayacağız,sonrasında minefloyu tekrar yapıştıracağız.artık şöför koltuğunun arkasında 105 cm lik bir boşluk oluştu, bu boşluğu ya 55 cm koltuk 50 cm portatif masa olarak değerlendirmeyi ,ya da sırtı pencereye oturan 105 cmlik açılabilir sandık- koltuk yapıp araç içerisinde portatif masa kullanmayı düşünüyoruz.ilkini yaparsak şöför koltuğuna döner mekanizma takacağız.ikinciyi yaparsak yolcu koltuğuna döner mekanizma takacağız.

kulandığımız son marin kontra yanlış istiften dolayı bombe yapmıştı, dolap kapaklarını bundan yapacaktık olmadı, zaten yaptığımız dolaplarda tam olarak istediğimiz gibi olmamıştı,bari kapaklar iyi olsun dedik ancak Adana'da uygun kalınlıkta marin kontra bulamadık,mdfninde ağırlığı düşünülünce bulabildiğimiz 16 mm kavak kontradan dolap kapaklarını ve yatağı kestik. renk farklılığını artık gözden çıkardık. zımpara-dolgu ve parlak vernikten sonra kapakları taktık.kapakların estetiğini sonraya bırakarak, artık proje-tüv-ruhsat değişimi sürecine girelim dedik. bu süreci geçebilirsek bazı ayrıntıları sonra yaparız dedik.
araç birşeye benzedi desemde yapılacak işler var; yatağın altını sabitlemek,ön taraftaki oturma düzenini sağlamak, 1 cm kalınlığında döktürdüğümüz mermeritin montajı ve su tesisatı,elektrik tesisatını kullanabilir hale getirme, duş kabinin zeminin fiberle kaplanması, yatak- döşeme ve perdelerin ayarlanması... yinede işi bitirdik havasına girdik.[attachment=1]
[attachment=2]

DSC09922.jpg

DSC09927.jpg

DSC09928.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,574
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR