Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - haydarsinan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan haydarsinan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,899
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - haydarsinan

Haydar bey kolay gelsin. Beyaz straforları görünce niye bunları kullanmışlar diye üzüldüm hatta o kadarda çalışmışlar belirtsemmi diye düşünüyordum fotolarda ilerlerken baktımki siz halletmişsinz bile güzelde olmuş. Ekip kalabalık çabuk bitecek inşallah iyi çalışmalar kolaygelsin

Etiketler

çalışmaların devamında oluşan bir kaç deneyimimi aktarmak isterim( foruma benimde ufak katkım olsun)

birincisi ahşap seçiminde; marin kontra seçimi doğru bir seçimdi biz 8 ve 15 mm liklerden kullandık ancak özellikle yanların montajında gördük ki, kontra çok güçlü esneme payı çok az. yanlar için 4 mm daha uygun olurmuş diye düşünüyorum.

ikincisi işlerin sırası konusunda. işleri dışardan içeriye doğru ilerletmek yada çok iyi planlayıp herşeyin yerini aracın ölçülerine göre düzenlemek gerekirmiş.örneğin, Levent hocanın yaptığı gibi önce pis su depolarını yapmak lazımmış. şimdi biz tabana açtığımız pis su giderlerine göre pis su deposu ayarlayacağız.

kervan yolda dizilir mantığı bu konuda pek geçerli değil,ancak tüm deneyimler bir sonrakini daha iyi yapmayı sağlayacaktır.(daha öncede yazmıştım, maddi yükün çoğunu araç alımı oluşturuyor,teknik cihazlarında yeniden kullanabileceğimizi düşünürsek, aynı aracın içini yeniden yapmak tüm harcamaları düşününce çokta geri dönüşü olmayan bir durum değil.tabiki aracı bir süre kullandıktan sonra )

ilker 72' Alıntı:
Haydar bey kolay gelsin. Beyaz straforları görünce niye bunları kullanmışlar diye üzüldüm hatta o kadarda çalışmışlar belirtsemmi diye düşünüyordum fotolarda ilerlerken baktımki siz halletmişsinz bile güzelde olmuş. Ekip kalabalık çabuk bitecek inşallah iyi çalışmalar kolaygelsin

İlker hocam teşekkürler.beyaz strafor işi kullanılmaz değil aslında ancak her iki çeşidide kullanınca- hava şartlarında ayrı ayrı denemedik- pembe olanın daha kullanışlı ve de etkili olduğu hissiyatı uyandı bizde. ekip kalabalık evet, işi aceleye getiripte pişmanlıklar yaşamak istemiyoruz fakat iş uzadıkça da akıldaki yükü artıyor. önümüzdeki 1 hafta içinde yapının kabasını çıkabiliriz diye umut ediyoruz, çalışmalara devam ettikçe yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu göreceğiz.

kardeş doğru yoldasınız devam kontraların motajı güzel görünüyor 8mm nin önemini dolapları vidalarken anlayacaksınız,işi bilen o dolapları iç yükü çeken saclara göre ayarlar ama biz amatörler için 8mm her tarafa dolap bağlama olanağı sağlıyor. ;)

haydarsinan' Alıntı:
Levent hocam, isterdim ki bizim çalışmamızda senin çalışmaların gibi ayrıntıları iyice düşünülmüş,adımları temkinli ,duruma vakıf, sonucunda çok iyi bir yapının çıkacağı kesin bir çalışma olsun. ancak bizimkisi deneyimlerin çoğaldığı bir çalışma oluyor.

Sinan hocam ne kadar düşünürsen düşün aracın içinde ortama uyum sağlamak zorunda kalıyorsun ;D güzel gidiyor fakat acele karar vermeden devam et, önce planla sonra montaja geç,
ellerinize sağlık,

dün ve bugün biraz çalıştık.içten tekerlerin üzerlerine gelen kısmı kutu şeklinde kapladık, ardından duş kabininin duvarlarını oluşturduk. bu parçaları sabitlerken çok sırıtmıyacak şekilde L demirler kullandık. olabildiğince dolap arkalarında veya yatak altına gelebilecek yerleri kullandık. kontraların arasında kalan küçük boşlukları şeffaf slikon ile kapattık.
çalışmalar çok zaman alıyor,çok küçük görünen işler bile epey uğraştırıyor. her ayrıntıyı düşünmek gerekiyor.bir noktadan sonra geri dönüşler mümkün görünmüyor.

[attachment=1][attachment=2]

olabildiğince hassas çalışmaya çalıştık
[attachment=3]

DSC09661.jpg

DSC09673.jpg

DSC09679.jpg

DSC09685.jpg

aracın 10 m3 oluşundan dolayı ön tarafındaki yaşam alanını büyütmek için yatağı 112 cm'e düşürdük, duş kabini 82 cm oldu. yatağı geri çekerek hem duş kabinini büyüttük hem de mutfak tezgahını geri çekmeyi tasarladık. teker üst bölmesini 8-10 cm kabinin içerisine aldık,duş teknesini 70-70 ölçülerde kullandık.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

DSC09701.jpg

DSC09710.jpg

DSC09712.jpg

DSC09703.jpg

abimde , kayınbabamda tabiki bende gayretle çalışıyoruz. ilk zamanların belirsizliği parçalar yerine oturdukça siliniyor.
[attachment=1][attachment=2][attachment=1]

DSC09710.jpg

Kardeş çok güzel görünüyor ellerinize sağlık,ben sana demiştim ilk banyo ile başla işe gerisi gelir diye ;)yatak konusunda ise doğru olanı yapmışsın banyoyu ancak bu şekilde büyütebilirsin,birde yatağın diğer tarafını yani mutfak tarafına bakan kısmını 120 yapıp omuzların gelen kısmını geniş tutabilirsin mutfak ile yatak arasına bir dikme ile ayırıp üst dolaplarıda bu dikmeye sabitleyerek o işide çözebilirsin 120cm yatak 100cm mutfak tezgahı geriye kapı girişine 65cm gibi bir yer kalıyor bu da size rahatlıkla yeter.
ayrıca mutfak üst dolabını asmak için kapı rayının çnünde bir çıta var o çıtanın önüne 2cm kalınlığında 15mm lik kontradan bir çıta boydan boya kesip tavana sabitlemeniz gerekiyor,dolabı bu çıtaya vidalayacaksınız yoksa kapının bilyalı kolu dolaba denk geliyor.

Havalar ısındıkça faliyetler hızlanıyor galiba.

valla gıbta ile resimlere baktım emek bu olsa gerek, işallah allah güle güle kullanmayı nasip eder. :smiley:

tango' Alıntı:
Havalar ısındıkça faliyetler hızlanıyor galiba.

havalar çokta ısınmadan işleri bitirmeye çalışıyoruz. ilginize teşekkür ederim tanju hocam.

enverdede' Alıntı:
çok güzel gelişmeler bunlar.Kolay gelsin.

teşekkür ederim ,yapım aşamasındaki acemilik dönemini biraz atlaktık sanırsam, işleri ilerlettikçe hem kolaylığı hem de zorluğu ardarda yaşıyoruz.

berkkamu' Alıntı:
valla gıbta ile resimlere baktım emek bu olsa gerek, işallah allah güle güle kullanmayı nasip eder. :smiley:

çok teşekkür ederim Murat hocam. gerçekten çok emek gerektiriyor işler. abim , kayınbabam ve ben yapım aşamasını sürdürmeye çalışıyoruz. yardımı dokunanlar oluyor elbette ama yük hiçte az değilmiş. bugün önünde çalıştığımız mobilya atölyesindekiler, bizim harcadığımız emek ve zamanda en 5-6 tane mutfak çıkarırdık diyorlar. ilginize yeniden teşekkür ederim.

Yaz geldi sayılır, ha gayret. Bakarsınız yolda karşılaşıveririz.Kolaylıklar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR