Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 471
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,496
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

Cavid abi, aracın gazına insan gibi basılarak kullanılan düşük devirli ticari bir aracın motoru gerçekden 400-500.000 km gitmesi geyet normal...Ama bizim ülkemizde kağnı arabası teslim edilmeyecek adamlara veriyorlar arabaları, çalıştığı şirketin sokağını dönünceye kadar uslu uslu kullanıyorlar, caddelere çıkınca araçlar çağımız teknolojisinin verdiği nimetleri sonuna kadar kullanıp minibüsleri otomobillerle yarıştırır gibi kullanıyorlar, rampada sırtındaki yükle ulaşamayacağı sürrate bir an önce ulaşsın diye vites küçültüp 4000 devirde basıyorlar gaza, tabiki böyle olunca, motorlar deforme oluyor, bu kullanım şekli sürekli olunca önce yarım motor ( segman değişimi) sonra tam motor (piston, segman, grank yatakları) yaptırmak zorunlu olyor...Sonuç olarak, kullandığı araca değer veren mantıkda araç kullanan şöförlerin kullandığı araçlar, 400.000 km'leri rahatlıkla görebiliyor..3-5 yıl önce isuzu kamyonetlerin TV reklamlarındaki 1.000.000 km yol yapması reklam deyil gerçek, bu gün düzgün kullanılmış ticari taksilerde bile biz 400-500-600.000 km'leri görüyoruz, bu km'leri yapan dostlarımız var, inanılır gibi deyil ama gerçek..

Dostlara temennileri için tekrar teşekkür ederim, bende yeni proje için senaryo hazırlıklarındayım, tiyo anlamında, bu sefer kısmet olursa eğilimler doğrultusunda büyükce bir karavan olacağını söyliyebilirim..

Etiketler

berkcantp' Alıntı:
Zamanla, torbadan bir gün 4x4 çıkarsa, bizde kopye çekmeye çalışırız.

Eğer gerçekten bir gün dört çeker bir karavan yaparsa ve rahat ve geniş kullanımlı,uygun fiyatlı,sanırım ben müşterisi olabilirim.

Sayın Dalyan benim niyeti okudun, bende 15 m3 araç aramaya çıkmışken, kısmetine 4x4 iveco çıkarsa, talipli durumundayımdım.

İlhan bey,o halde öncelik sırası sizde :smiley:
Şaka bir yanada gerçekten Atilla bey gibi konuda uzmanlaşmış bir arkadaştan karavan alınır.
Benim uğraşacak vaktim olmadığı için ve daha acemi olduğumdan uğraşmak işime gelmez,ayrıca standart motokaravanlar ilgimi çekmiyor.Ancak 4 çeker motokaravan olursa ki ben onu donanımlatırım(vinç,sisler,yükseltme vs gibi)ciddi anlamda talip olurum.

Merhabalar,

Atilla Bey'in karavanını ben aldım. Karavan konusunda hiç tecrübem yok ve seçim yapmadan bir süre araştırdım. Satılan birçok kalitesiz görünen aracın yanında Atilla Bey'inki özenli işçiliği ve ince düşünülmüş detayları ile hemen göze çarpıyordu. Aracı almamdan sonra bana yardımları ve bilgilerini her daim benimle paylaştığı için de kendisine çok teşekkür ederim, yeni projelerinde başarılar dilerim.
İyi dilekleriniz için teşekkürler ve hepinize selamlar!

Ertan bey, 70 cm. sudan geçecek, yoldışı gidebilecek, İveco 4x4 karavanların takipçisiyim, bir gün deyip beklemedeyim.

techgeek' Alıntı:
Merhabalar,

Atilla Bey'in karavanını ben aldım. Karavan konusunda hiç tecrübem yok ve seçim yapmadan bir süre araştırdım. Satılan birçok kalitesiz görünen aracın yanında Atilla Bey'inki özenli işçiliği ve ince düşünülmüş detayları ile hemen göze çarpıyordu. Aracı almamdan sonra bana yardımları ve bilgilerini her daim benimle paylaştığı için de kendisine çok teşekkür ederim, yeni projelerinde başarılar dilerim.
Hayırlı olsun arkadaşım, sağlıkla gezersin, Atilla bey'de yardım ve bilgilerine devam edebilecek bir arkadaşımız.

Ülkemizde helen bulunan 4x4 panelvanlardan en yaygın bulunanı 4x4 sprinter, karavan dönüşümü için bu aracı bana getirdiler, aracı ölçü anlamında inceledim detayladım, sonuç bana göre uğraşmaya değmez, çünkü model olarakda 2000-2001 modellerinde 4x4 var, bu araçların iç enide 173 cm gibi bir ölçüde olunca, benim için mevzu kapandı...4x4 sprintere alkovenli karavan yapılırsa geniş ,rahat olabilir...Burada da sorun 4x4 sprinterin açık şasesinin olup olmadığı ben yok diye biliyorum...Birde kanunlar var panelvanların kesilip alkovenli yapılamayacağı kanunda belirtildiği halde, yapıldığınada şahit oluyoruz, acaba nasıl beceriyorlar bilmiyorum ( kanun panelvanlar yarım şase araçlardır, alkovenliler tam şase araç üzerine yapılabilir diyor ama)

4x4 meraklılarına bir önerim var, bu gün istediğiniz yeni kasa Ducatoyu panelvan olarak veya karavan olarak alın, istediğiniz zaman, popüler bir Fiat servisine gidip ducatonun 4x4 kitini taktırın..Şanzıman ve arka dingili değiştirip şaft takıp 4x4 yapıyorlar zaten, dönüşüm fiyatı 28.000 TL, avrupada deyil bu iş istanbulda yapılıyor sadece 1 ay kitin gelmesini bekliyorsunuz....Bakın demokraside çareler tükenmiyor, yeni kasan bir ducaton varsa canın istediği zaman 4x4 karavanında olabiliyor...

ducato 4x4 haberi; http://www.haberler.com/fiat-ducato-ambulanslar-saglik-bakanligi-na-teslim-haberi/

Bu dönüşümü yurt dışında yapan bir firmanında PDF linkini vereyim...
http://www.dangel.com/mediadb/4033-B%20Notice%20V50%20FIAT%2006-09%20MULTILINGUES%20bic.pdf

Benim gezilerimin çoğunluğu zorlu arazilerde geçiyor, karavanıma başlamadan önce de şimdi de vergi dahi olsa sıfır şase olarak İveco 4x4 niyetindeyim. Senin bu fikrinde değerlendirmeye alınabilir. Şayet sonradan yapılan çekme, sorunlu olmazsa, neden olmasın, panelvanın ruhsatı daha rahat çıkar.

techgeek' Alıntı:
Merhabalar,

Hoş geldiniz. Atila beyin yaptığı araçtan yana bir sıkıntınız olacağına ihtimal vermiyorum. Bu konuda en tecrübeli kişilerden birisi. Kendisi de karavancı olduğu için ihtiyaçları en iyi bilir ve ona göre planlama yapar. Biz de onun (ve diğer arkadaşların) cin fikirlerini kopyalayıp kendi araçlarımızda uygulamaya çalışırız. Aracınız hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız, belasız, keyifli gezmelerde kullanmanızı diliyorum.

Tanışma bölümünde (http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11651.2430) kendinizi tanıtırsanız seviniriz. Gezilerinizi de ilgili başlıklar altında fotoğraflarıyla beraber paylaşırsanız ayrıca makbule geçer.

peki hocam bu tarz birşeyler yapılırsa sıkıntı çıkarmı tamamen minibüs görünümünde

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-satilik-motokaravan-88011394/detay/

Karavan yaparken, içinde ve dışında yapılacak her şey proje olarak, çizilip TSE'ye gönderiliyor, TSE onaylarsa TUV muayenesine giriliyor TUV'de onaylarsa mesele yok zaten, onaylanan her şey serbest, ama unutulmaması gereken, karavanı ilk onaylayanlar akrabalık, hemşerilik ilişkileri ile mi onaylamışlar yoksa tarafsız bir vatandaş projesinimi onaylamışlar bunu ayırmak lazım, birde unutulmaması gereken, bizim gibi standartı değişken olan ülkelerde A şehrinde TSE ve TUV onaylarını alabilirsiniz ama B şehrinde biri satın alır kendi şehrinde TUV muayenesinde geçiremeyebilir, böyle aksilikler mümkün, sıra dışı şeyler yapmak isteyenler hea an bedelini ödemeye hazır olmalı...Projede aracın içinde neler nasıl yerleştirilmiş TUV'de kontrol edildiği gibi, yine projede aracın dış ölçüleri en ve boy ölçüleri yazılı geliyor, TUV muayenesinde araç metre ile eni boyu ölçülüyor, proje dışı ölçüler varsa TUV onaylamıyor, yani trafiğe çıkış izni olarak aracı tescil etmiyor..Yine aynı şeyi tekrarlayacağım, hayattaki en güzel sonuçlar risk almakdan geçer, risk alıp bedeline razı olmak lazım...Yada korkulu rüya görmekdense uykusuz kalmak en güzelidir demek lazım...

Atilla abi, hayırlı olsun diyor, bundan sonrası için kolay gelsin temennisinde bulunuyorum. Saygılarımla.
Alan arkadaşımıza da hayırlı olsun. yollarda görüşmek dileği ile.

Abi biliyorum,ki yine güzel bir araç cıkaçak zaten baksana müşteriler sıradalar bizde uzakdan takipdeyiz.

atilla abi yeni projeleriniz varmı kaçırdıysam affola

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri