Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 477
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,664
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

Buzdolabın arkadan kondenserli ise, yan duvarlardan, "L" köşeben ile gerektiğinde tamirat için yerinden çıkartılabilir özellikte vidalayarak sabitleyebilirsin, yandan gizli kondenserli ise çok dikkatli olmalısın, gizli kondenser borularını vida ile delinebilir..Zeminden alt kımının kaymaması için zemine ayaklarından en az iki tanesini kontralayacak yuva benzeri bir yapı oluşturman gerekir, böylece alt taraf kaymaz üst tarafta vidalı olarak sabitlenir, tek önemli şey gerektiğinde buzdolabı yuvasından çıkartılabilir özellikte sabitlenmesi...Bir çok arkadaşın karavanında öyle sabitlenmiş buzdolapları gördümki, buzdolabının bir tamirat için çıkartılması mümkün deyildi...

Etiketler

Atilla ağabey benimde bir sorum olacaktı inverteri dolabın içine monte edip menfezle hava almasını sağlasam sizce yeterli olur mu?

İçine derken motorunun yanına demeyi kastediyorsun her halde, dolabı çalıştırabilecek iyi bir inverter motor boşluğuna sığmaz, böyle bir şey dolabın yakınına anlamında düşünülse bile bu sefer inverterin kutusundan çıkan orjinal akü kablolarının yetişebileceği uzaklığa akü grubununda konulması gerekir, inverter akü arası kablolar mesafeye göre kalınlaştırılarak daha uzakta duran akülere bağlanırsa bu seferde kablodan geçen enerjide kayıplar başlar, enerji yüketimi artar...
Bana fikrimi sorarsan, böyle birşeye teknik olarak gerek ve ihtiyaç yok diyebilirim....

özür dilerim yanlış anlattım buzdolabının yanındaki mutfak dolabının çekmecelerinin arkasında kalan boşluk kısım ama bu şekilde aküye uzak kalıyor

Mükemmel olmuş,yeni sahibi güzel günlerde kullansın...

Çok guzel. Dünyaya karavan penceresinden bakmak güzelmiş. Emeğinize sağlık.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20150520_144527.jpg

Bir süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz, pleksiglass, karavan camının ilk prototipi hihayet bu gün tamamlandı, üzerinde bir kaç küçük değişiklik yapıldıktan sonra seri üretimi başlayacak, yeni camların ilk uygulamasıda bu araçta yapılacak..
Camların iç kısmında sineklik ve kalın perdeside bulunacak..
Cam sisteminde, camı kutudan çıkart, kesim ölçüsünü araca çiz, dekopaj ile kesip mastik ile yapıştır, iç izolasyon sonrası iç sineklik ve perde kısmını içeriden vidala, iş dekoratif olarak bitmiş halde kullanıma hazır vaziyete gelecek...
Dikkatli bakınız, cam orjinal avrupa deyildir, kendi üretimimizdir..
"Esdeco ES4" pleksiglass karavan camı 3 değişik ölçüde pek yakında....
Atilla bey merhaba
Cam imalatınızın son durumu nedir.birde panelvandan camper dönüşümünün başlangıçtan itibaren adım adım Gösteren bir site,video veya şematik bir veri kaynağı varmıdır.yapım aşamaları ve kullanılan malzemeler açısından.şunun için soruyorum:
Firmalar standart bir paketi en az 35-40 bin TL fiyata yapıyorlar.ancak benim yaptığım hesaba göre bu fiyat maliyete vurduğumuzda 12-14 bin arası çıkıyor.böyle oluncada kendim yapmayı düşündüm.bunu söylerkende Matkap,Çekiç,vida vb. Kullanan bir meslek sahibi olmama güveniyorum.bu konuda sizin bana yardımcı olacağınızı düşündüğümden yazdım.teşeşkkür eder.saygılarımla
Hasan Dermesin

karavan yapımını adım adım gösteren site bu site. Atilla abi burada bildiğim 5-6 tane kitap yayınladı ama..
site güncellenirken malesef bütün resimler gitti. inşallah tekrar gelir.

Engin Çamcı

atillabey resimler neden görünmüyor bununla kim ilgileniyor sizin imalatı her zaman takip ediyordum artık görünmüyor saygılar

Atilla abinin calismalarinin geri gelmesini ayrica yeni calismalari fotoraflari bekliyoruz. Saygilar atilla abicim.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uzun zamandır buralardayım ama çok vakit ayıramıyordum. Baştan 9. sayfaya kadar bir solukta okudum. Yapılan iş takdire şayan emekli olmama 3 yıl kaldı herhalde sonrasında böyle bir hayale bende girişirim diye düşünmeden edemiyorum. Yazıları hayranlıkla okurken Karadenizde tanıdığım oğlu ile birlikte çaka çaka baştan sona tekne ustası Servet abi ve oğlu Adem aklıma geldi. Hayranlıkla seyrederdim kendilerini boş zamanlarımda....elinize sağlık,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR