Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 102,570
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Bir kaç aydır siteyi takip ediyorum karavan yapımı için bilgi toplamaya çalışıyorum sizin bu konuda ileri seviye bilgi ve tecrübeye sahip olduğunuzu düşünüyorum karavan için resimdeki gibi uzun süre duş yapılabilecek sistem yapılamazmı acaba Atilla bey.

Untitled-1 copy.JPG

Etiketler

İddaalı bir tasarım, filtreden çıkan su hidrafordan akan su gibi debili değildir, iyi filtrelerden en fazla kurşun kalem kalınlığında akabilir, bu su ilede banyo yapılamaz ancak el yıkanabilir, suyu daha fazla debili geçiren filtrelerede biz filtre deyil süzgeç diyoruz, yine bu su ile banyo yapmak sağlıklı görünmüyor..Nedeni, atık deposunda mutfak suyundan karışan organik sebze atıklarının suda bakteri oluşturmasından, bu yüzden filtre bir kaç aşamalı olmalı, partikül filtresi, ve biyolojik arıtma filtresi içermelidir, bu özellikdeki filtrelerde piyasada 750-1000 TL aralığında satılır, akıtabildiği suda yukarıda belittiğim gibi kurşun kalem gibi akıtabildiği için maddi olarak ve salıklılık olarak bana göre pek uygun görünmüyor...

Atilla bey cejap için teşşekkür ederim atık tankını duş bitince suyun oraya gönderilecegini göstermek için çizmiştim fakat
akıl karıştımaktan başka bir işe yaramamış sistem şöyle temiz su tankından armatürün sıcak konumunu açarak mesela 1 dk 10 lt su alırız armatürün soğuk konumuna getirerek istediğimiz kadar mesela 10 dk duş alırız ve yine armatürün sıcak konumuna getirerek 1 veya 2 dakika temizsuyla yıkanır çıkarız. enson jakuzi tankı yazdığım kısımdaki suyu atık tankına yollayarak sistemi temizleriz. diye düşünmüştüm.

Bu gün döşemeciye uğradım, döşemeler ve ara erdelerin dikimi devam ediyor..
Sonra elektrikciye gidip ampulü yanan sis farının ampulünü değiştirtdim, sağ sis farı kolay sol sis farı zor çünkü cam suyu deposu işi fena halde bozuyor zor şeymiş şu sis farının ampulünü değiştirmek....

20121218_124839.jpg

20121218_124818.jpg

Yine ince ince ayarlarla harika bi eser olacak....

Atilla Bey nacizane bir görüş. Hazır dikim devam ederken plastik kafalıklara da aynı kumaştan bir kılıf dikerlerse benim düşüncem güzel olur.

Atila abi uzun bir aradan sonra Tekrar merhaba ne kadar yazmasamda sizi takip ediyorum Emeğinize sağlık güzellikler katlanarak gidiyor Maşallah
Abicim benim sizden bir ricam olacak " Yemek masasının duvara gelen kısmındaki tak çıkar profilin kesiti nasıldır bir çizim yada resim varmıyor acaba saygılar kolay gelsin

Ramazan, özelden sabitleme ayağı detayını yolladım...

Bu gün karavanın koltukları, iç döşemeleri ve ara perdelerinin dikimi komple tamamlandı, montajlar yarın resimler akşama..

20121219_125527.jpg

Atila Abi aldım Teşekür ediyorum zahmet oldu :smiley:

Öğretmenim bu gün bir iveco inceledim ic kısımdaki arka teker üstü davlumbazları yaklaşık 10 cm yüksekliğinde kesmişler şaşırdım nası oluyo yük basmıyormu dedim 4.5 tonu gecersen sürtüyo dedi bu konuda görüşlerinizi alabilirmiyim....ha şu andada araçda 2 tona yakın yük var dedi

Davlumbazları yüksekliğini azaltmak için tepeden kesmek hiç bir işe yaramaz, önemli olan boy ve genişliği...Ben kesmem, zaten yapmış olduğum üç değişik karavandada davlumbazlar bana hiç bir sorun çıarmadı...Ayrıca asvatta sorun olmaya bilir ama yayla tipi gezilerde toprak yoldaki çukurlar ve yolun üzerinden akan derelerin açtığı su kanallarından geçerken araba yaylanıp surun çıkarabilir...

Bu gün, döner koltukların mekanizmalarını son defa gözden geçirdim, koltukları yeni kaplamalı olarak montajladım, şöför arkası perdesinin rayını takıp montajını yaptım...Yarın, şöför kabini camlarını içeriden kapatan perdenin montajını yapacağınm...

20121220_165006.jpg

20121220_165023.jpg

20121220_165055.jpg

20121220_165216.jpg

20121220_175649.jpg

Çok güzel olmuş abi,eline sağlık.

Teşekkür ederim...Aracın panelvandan bu günkü görüntüde karavana dönüşmesinin bu gün 73.üncü günü, tek başına haftada 7 gün, günde 8 saatlik mesai ile ancak bu hızla ve bu kadar olabiliyor...

20121220_165023.jpg

Anladım yani sıkıntı cıkaranlar yapa bilir galiba !!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri