Kendi Karavanını Yap Fiyatı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan caaanoktem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,806

caaanoktem

Yeni Üye
Yer
Manisa
Merhaba,
20 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim.
Forumda konuları takip etmekteyim ama fiyat konusuna pek rastlamadım tam olarak.
Gerçekten çok güzel şeyler paylaşılıyor.
Bende 3-5 sene içinde kendi karavanımı yapmak istiyorum ama aklıma takılan firmadan karavan almak ile kendi karavanımı yapmak arasında ne kadar fiyat var?
Almak zahmetsiz fiyat fazla olur baktığıma göre ama kendin yapmak ne firmadan aldığın kadar kaliteli olur?

İyi günler.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yap Fiyatı?

Piyasada araç hariç 22000 TL 'den başlayan fiyatlarla camper tarzı imalat yapan firmalar var aracın donanımına bağlı olarak sözkonusu rakam 60000TL'ye kadar çıkabilir. 22 000 TL lik araç ısınma ,soğutma ekipmanlarının yanısıra tente ,TV bulunmaz asgari donanıma sahip bir araç olur ve aracı siz imal etmeye kalksanız 6-7 bin tl daha ucuza maledebilirsiniz. Yüksek donanıma sahip bir araçta bu fark 13-15 bin Tl 'ye kadar çıkabilir. Donanım fiyatlarında belirleyici olan orjinal karavan malzemesi kullanımı olup en kanaatkar karavan üreticisi dahi maliyet rakamının üzerine asgari %25 koyarak fiyat vermekte.....
Kalın sağlıcakla

Peki, bu siteden yola çıkarak hazırladığım bir standart proje ile yaptığım karavan firmaların yaptığı gibi kaliteli olur mu?
Ya da şöyle sorayım firmalar kaliteli mi yapıyor?

caaanoktem' Alıntı:
Peki, bu siteden yola çıkarak hazırladığım bir standart proje ile yaptığım karavan firmaların yaptığı gibi kaliteli olur mu?

1. sorunun cevabı: Size bağlı.
2. sorunun cevabı: Firmaya bağlı.

Kaliteli malzeme kaliteli işçilik sonuç ta kaliteli olur ister siz yapın ister başkasına yaptırın....

caaanoktem' Alıntı:

İki çeşit firma var.Birincisi ful karavan yapıyor.İkinci firma ise dar gelirlilere yönelik çalışıyor.Bir de kendi karavanını kendi olanaklarıyla yapanlar var.Kaliteyi özellikle vurgulamışsınız.Bu önemli.Belliki ilk karavan sizin elinizde fazla kamayacak.O nedenle ikinci katogarideki firmalara yaptır.13 m3 lük taşıtlar için verilen fiat 22,23000 lira.Artı ek harcama :panelller,ısıtma ,ek akü,bagaj,redresör,regülatör,televizyon,anten v.saire.Senin harcamalarına bağlı.Kendinin yapmanı tavsiye etmem.Canın çıkar benim gibi.Karın 10 000 tl olur.Sevgiler.

carpediem69' Alıntı:
Piyasada araç hariç 22000 TL 'den başlayan fiyatlarla camper tarzı imalat yapan firmalar var aracın donanımına bağlı olarak sözkonusu rakam 60000TL'ye kadar çıkabilir. 22 000 TL lik araç ısınma ,soğutma ekipmanlarının yanısıra tente ,TV bulunmaz asgari donanıma sahip bir araç olur ve aracı siz imal etmeye kalksanız 6-7 bin tl daha ucuza maledebilirsiniz. Yüksek donanıma sahip bir araçta bu fark 13-15 bin Tl 'ye kadar çıkabilir. Donanım fiyatlarında belirleyici olan orjinal karavan malzemesi kullanımı olup en kanaatkar karavan üreticisi dahi maliyet rakamının üzerine asgari %25 koyarak fiyat vermekte.....
Kalın sağlıcakla

Adil05' Alıntı:
İki çeşit firma var.Birincisi ful karavan yapıyor.İkinci firma ise dar gelirlilere yönelik çalışıyor.Bir de kendi karavanını kendi olanaklarıyla yapanlar var.Kaliteyi özellikle vurgulamışsınız.Bu önemli.Belliki ilk karavan sizin elinizde fazla kamayacak.O nedenle ikinci katogarideki firmalara yaptır.13 m3 lük taşıtlar için verilen fiat 22,23000 lira.Artı ek harcama :panelller,ısıtma ,ek akü,bagaj,redresör,regülatör,televizyon,anten v.saire.Senin harcamalarına bağlı.Kendinin yapmanı tavsiye etmem.Canın çıkar benim gibi.Karın 10 000 tl olur.Sevgiler.

İki yazından şöyle bir sonuca vardım. İşçiliğim vasat seviyede diyebilirim. Ama direk yapılmışta almak istemiyorum. Az biraz uğraşmak istiyorum. Taşıt için fiyat araştırması yaptığımda fiyatın makul olduğunu düşündüm. Buradan baktığım birkaç konuda da ek harcamalar ile fiyat, sıfır yapılmış Knaus karavanın yarısına denk geliyor ;D. Baktığım Knauslar en son model olanlar. Ya da ben mi yanlış hesapladım?

Bir taşıt alıp, dediğiniz ikinci firma ile beraber kendi projemi çizip yaptırmak olacak. Kesin kararım.

caaanoktem' Alıntı:
İki yazından şöyle bir sonuca vardım. İşçiliğim vasat seviyede diyebilirim. Ama direk yapılmışta almak istemiyorum. Az biraz uğraşmak istiyorum. Taşıt için fiyat araştırması yaptığımda fiyatın makul olduğunu düşündüm. Buradan baktığım birkaç konuda da ek harcamalar ile fiyat, sıfır yapılmış Knaus karavanın yarısına denk geliyor ;D. Baktığım Knauslar en son model olanlar. Ya da ben mi yanlış hesapladım?

Bir taşıt alıp, dediğiniz ikinci firma ile beraber kendi projemi çizip yaptırmak olacak. Kesin kararım.
Biraz el beceriniz varsa neden olmasın.Karavanınıza baktıkça,kendinizden birşeylerin olması insana ayrı bir tat veriyor.Kaldıki tamamlama konusunda arkadaşlar da fikir olarak yardıma hazırlar.Başta ben.Tel .05057571084 Başarılar.

Adil05' Alıntı:
Biraz el beceriniz varsa neden olmasın.Karavanınıza baktıkça,kendinizden birşeylerin olması insana ayrı bir tat veriyor.Kaldıki tamamlama konusunda arkadaşlar da fikir olarak yardıma hazırlar.Başta ben.Tel .05057571084 Başarılar.

Evet çok doğru söylüyorsunuz. Onun için çizim bari benden olsun.
Dikkate alıp cevap verenlere teşekkürlerimi sunarım.

İyi forumlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR