Sn. Kartalveat teşekkür ederim.
Herkes her şeyi bilemez ama öğrenebilir. Bende bilmediğim konuları soruyorum ve öğrenmeye çalışıyorum.
Konuya ilişkin olarak bulduğum bir çizimi gönderiyorum. Burada sadece idrar ayrılmış ve dışkı ile gri su birlikte kanalizasyon sistemine birlikte gönderilmiş.
Saygılarımla,
Ahmet Hamza
Ekli dosyayı görüntüle 507886
.
Arıtma sistemine bağlı olmayan her mazgala yaptığınız boşaltma, yasadışı !
Çevre, kabul edesiniz ki, yasalar bile olmasa, kimsenin tekelinde değil.
Umarım yanlış ya da eksik yazmışsınızdır ?
Yağmur kanalları kanalizasyon ile birleşmez , büyük şehir belediyelerinde İSKİ gibi , artık yağmur sularının % 70 - 80 lik kısmı arıtmaya girmiyor . Ancak küçük illerde birlikte . Araştırıp sorabilirsiniz .Merak etmeyiniz,
Yağmur mazgalları kanalizasyon ile birleşip arıtma merkezine gidiyor ve ileri biyolojik arıtma yapılıp mor şebekeye basılıyor. İstanbulda 66 arıtma tesisinde arıtılan atık su görünüm olarak içilebilir halde.
Atık su bedelini suyu henüz kullanmadan önce ödüyoruz zaten.
Evde sifonu çektiğinizde tüm şehrin kanalizasyon sistemini tekelinize almış olmuyoruz
Sadece ücretini peşin olarak ödediğimiz atık su hizmetini almış oluyoruz.
.Yağmur kanalları kanalizasyon ile birleşmez , büyük şehir belediyelerinde İSKİ gibi , artık yağmur sularının % 70 - 80 lik kısmı arıtmaya girmiyor . Ancak küçük illerde birlikte . Araştırıp sorabilirsiniz .
Yağmur kanalları kanalizasyon ile birleşmez , büyük şehir belediyelerinde İSKİ gibi , artık yağmur sularının % 70 - 80 lik kısmı arıtmaya girmiyor . Ancak küçük illerde birlikte . Araştırıp sorabilirsiniz .
.
Ben de ayni şekilde düşünüyordum. En azından deniz kıyısındaki caddelerde olduğu gibi.
Sorup emin olmadan farazi hareket etmek, kolaycılık olmaz mıydı ?
Ayrıca bunun yasal olup olmadığını sormak da sorumlu bir davranış olmalı ?
Bereket benim evimin önünde böyle birşeye kalkışan olmadı..
Bilmem bunu yapanlar kendileri için ayni şeyi hoş görürler miydi ?
Avrupa için karavan park yerleri dışında böyle bir davranışın sokak ortasında aleni uygulamanın yasak ve zaten dünyaca geçerli çağdaş karavan kültürüne de aykırı olduğunu biliyorum. Çünkü böyle yerler kapaklı ve sıçrayan artıkları temizlemek üzere yanlarında ekstra su bağlantıları var.
İşin kötü tarafı şu; bu ve buna benzer uygulamalar dolayısıyla etrafta yapılacak nam yüzünden, herşey dönüp dolaşıp bütün karavancıların başına patlayacak. Zaten o yüzden gittiğimiz her yerde bizden evvel atılmış çöplerin bile bizden bilinmemesi için, onları toplamaya özen gösteriyoruz.
Türkiye’de de böyle sonuçlara olanak vermemek, en azından karavancıların hassasiyetine bağlı olmalı ?
Umarım gücenmezsiniz @memret , belki kabul etmeseniz de, maalesef durum bu merkezde..
Zaten dikkat ederseniz yazdıklarımın hedefi siz değil sadece bu çeşit bir uygulama...
Eğer olur da arıtma sistemine bağlı olduğunu öğrendiğiniz mazgalları kullanmaya devam etmeyi düşünüyorsanız, ~2-3 günden sonra depo içindeki artıkların boşaltım sırasındaki kokusunu neredeyse yok eden demir2sülfat kullanmanızı tavsiye ederim. Bu madde ile ilgili yazıyı buradan okuyabilirsiniz. Yalniz biraz leke yapma sorunu var.
...
Ahmet bey, ayrılmış tuvalet artıkları konusu için biraz ilave yapmak istiyorum.
Bu çeşit bir çözüm birçok ülkede çok az sayıda olsa da karavancılarca zaten uygulanmakta. Yalnız tuvalet kağıdı (+ıslak mendil ?) kullanımının da, kullanılan su miktarını neredeyse kaldırarak uygulamayı kolaylaştıracağı kabul edilmeli.
Gübre olarak kullanım dediğim üzere pratikte öyle pek kolay olmadığından, durum sonuçta daha az sıklıkta da olsa bu artıklardan çevreye zarar vermeden nasıl kurtulacağına gelmekte. Normal tuvaletler bu amaç için düşünüldüğünde, katı artıkların koku sorununu azaltmak için kullanılan inçe talaş ve torf miktarını, tıkanma sorunu açısından yeterinden fazla kullanmamalı. Ne dersiniz galiba pek o kadar kolay ve kullanışlı değil ?
Ama bu sistemin en büyük avantajı, kimyasal kullanılmaması, boşaitımın 3-4 misli daha seyrek, artık miktarının ayni oranda düşük ve ekstra su kullanımının neredeyse olmamasında yatmalı..
Yeriniz zaten var, eğer olur da gerçekleştirirseniz, sonuçlarını burada okumak çoğumuzun yararlına olur sanırım.
.
.
Ben de ayni şekilde düşünüyordum. En azından deniz kıyısındaki caddelerde olduğu gibi.
Sorup emin olmadan farazi hareket etmek, kolaycılık olmaz mıydı ?
Ayrıca bunun yasal olup olmadığını sormak da sorumlu bir davranış olmalı ?
Bereket benim evimin önünde böyle birşeye kalkışan olmadı..
Bilmem bunu yapanlar kendileri için ayni şeyi hoş görürler miydi ?
Avrupa için karavan park yerleri dışında böyle bir davranışın sokak ortasında aleni uygulamanın yasak ve zaten dünyaca geçerli çağdaş karavan kültürüne de aykırı olduğunu biliyorum. Çünkü böyle yerler kapaklı ve sıçrayan artıkları temizlemek üzere yanlarında ekstra su bağlantıları var.
İşin kötü tarafı şu; bu ve buna benzer uygulamalar dolayısıyla etrafta yapılacak nam yüzünden, herşey dönüp dolaşıp bütün karavancıların başına patlayacak. Zaten o yüzden gittiğimiz her yerde bizden evvel atılmış çöplerin bile bizden bilinmemesi için, onları toplamaya özen gösteriyoruz.
Türkiye’de de böyle sonuçlara olanak vermemek, en azından karavancıların hassasiyetine bağlı olmalı ?
Umarım gücenmezsiniz @memret , belki kabul etmeseniz de, maalesef durum bu merkezde..
Zaten dikkat ederseniz yazdıklarımın hedefi siz değil sadece bu çeşit bir uygulama...
Eğer olur da arıtma sistemine bağlı olduğunu öğrendiğiniz mazgalları kullanmaya devam etmeyi düşünüyorsanız, ~2-3 günden sonra depo içindeki artıkların boşaltım sırasındaki kokusunu neredeyse yok eden demir2sülfat kullanmanızı tavsiye ederim. Bu madde ile ilgili yazıyı buradan okuyabilirsiniz. Yalniz biraz leke yapma sorunu var.
...
Ahmet bey, ayrılmış tuvalet artıkları konusu için biraz ilave yapmak istiyorum.
Bu çeşit bir çözüm birçok ülkede çok az sayıda olsa da karavancılarca zaten uygulanmakta. Yalnız tuvalet kağıdı (+ıslak mendil ?) kullanımının da, kullanılan su miktarını neredeyse kaldırarak uygulamayı kolaylaştıracağı kabul edilmeli.
Gübre olarak kullanım dediğim üzere pratikte öyle pek kolay olmadığından, durum sonuçta daha az sıklıkta da olsa bu artıklardan çevreye zarar vermeden nasıl kurtulacağına gelmekte. Normal tuvaletler bu amaç için düşünüldüğünde, katı artıkların koku sorununu azaltmak için kullanılan inçe talaş ve torf miktarını, tıkanma sorunu açısından yeterinden fazla kullanmamalı. Ne dersiniz galiba pek o kadar kolay ve kullanışlı değil ?
Ama bu sistemin en büyük avantajı, kimyasal kullanılmaması, boşaitımın 3-4 misli daha seyrek, artık miktarının ayni oranda düşük ve ekstra su kullanımının neredeyse olmamasında yatmalı..
Yeriniz zaten var, eğer olur da gerçekleştirirseniz, sonuçlarını burada okumak çoğumuzun yararlına olur sanırım.
.
Karavaninız hayirlı olsun şimdiden. 35 yaşında olmama rağmen ben de ilerde böyle bir araç tasarlayip kafama göre gezmek istiyorum. Bu sürecte başarılar dilerim. Ilgiyle takip ediyorum