Kendi Karavanını Kendin Boya; LR Defender Camper için Renk Önerileri?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,324

erhan110

A Land Rover doesn't leak! It marks its territory
Yer
Istanbul
Arkadaşlar ben karavanımın rengindende boyanın kalitesindende memnun değilim . Bu yüzden önümüzdeki yaza doğru kendim zevkime göre boyamak istiyorum . Bunu yapabilmek için kompresör vs. masrafların 500 tl . olacağı şeklinde ön bir fizibilitem var. Yapmak istediğim renk ise çöl kumu rengi , vede bizim araçlar için en güzel renk seçenekleri http://www.stephen.hull.btinternet.co.uk/bs381c.html adresinde görülüyor. Eğer sizlerde fikirlerinizi verirseniz bu konuda dağınık olan bilgilerimizi esaslı bir şekilde toparlayıp benim gibi boya düşünen pek çok arkadaşımızada fikir vermiş olursunuz.

Selamlar
ERHAN

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Kendin Boya; LR Defender Camper için Renk Önerileri?

defender için güzel bir renk...

Land_Rover_Defender_110_DSEI_2007_UK_London_002.jpg

Erhan bey renk değişikliği yaptığınızda bunun bir sürü bürokrasi işlemleri var biliyorsunuz değilmi ?
en başta tespite sokup, ruhsatları yeniden değiştirmeniz gerekiyor, karavan ruhsatı çıkarır gibi :smiley:

buralpdi' Alıntı:
Erhan bey renk değişikliği yaptığınızda bunun bir sürü bürokrasi işlemleri var biliyorsunuz değilmi ?
en başta tespite sokup, ruhsatları yeniden değiştirmeniz gerekiyor, karavan ruhsatı çıkarır gibi :smiley:

Ruhsat değişiyor evet ama herşey trafikte bitiyor , geçen yaz arabanınkını yaptırmıstım 250 tl :smiley:

Aslında bu boya merakı allta resmi olan Defenderı gördükten sonra başladı, 10 yıl bulundugu yerde yatmış üzerinde 7 ayrı boya olan sahibininde bu yüzden bukalamun adını koyduğu bu araç bile boyanırsa :smiley: bizimkiler uçar....

camaleon2B.jpg

Merhaba
Erhan bey,beyaz renk çok güzel ama bizim araçları çok hantal ve olduğundan büyük gösteriyor.Benim aracın boyası çok iyi olmasına rağmen sırf hantal görünmesini istemediğim için aracı yeşile boyattım,eğer sw olsaydı beyaz olarak bırakacaktım.

IMG00034-20100826-1901.jpg

Ertan bey çok güzel olmuş yeşilin her tonu yakışır bizim araçlara ...ama hocam doğuya gitme planlarıda var :smiley: bu askeri yeşiller bir rokete davetiye gibi olmazmı ???????????????

Evet haklısın doğuda sorun olabilir,ama ne yapalım gözü karartıcaz artık. :smiley:

"Bukelemun" Güzel bir isim bulmuşlar.
Boya konusunun açılmasıda iyi olmuş bence, kendisi boyamayı düşünen arkadaşlar yararlanacaktır mutlaka.

Evet boyama pek konuşulmayan konuydu.
Yukardaki aracın geldiği noktada işte bu, boyama ile hiç alakası olmayan fotografcı olan bu kişinin yaptığı ilk boya bayagıda başarılı :smiley:

M_streamerB.jpg

Erhan bey yeşilin iki tonu kullanılarak araç boyanabilir, atıyorum kaput seviyesine kadar koyu yeşil üst kısım bir ton açık yeşil gibi

Erhan bey yeşilin iki tonu kullanılarak araç boyanabilir, atıyorum kaput seviyesine kadar koyu yeşil üst kısım bir ton açık yeşil gibi

Merhaba
Belirttiğiniz husus aracın muayenesinden geçmesiyle alakalıysa eğer kesinlikle sorun yok,ben daha yeni tüv den geçirdim aracı.Yok eğer renk terciği ise bencede çok hoş olur çift renk.

dalyan' Alıntı:

Merhaba
Belirttiğiniz husus aracın muayenesinden geçmesiyle alakalıysa eğer kesinlikle sorun yok,ben daha yeni tüv den geçirdim aracı.Yok eğer renk terciği ise bencede çok hoş olur çift renk.

Ertan bey renk değişikliğini bildirip ruhsat değiştirme masrafına katlandıktan sonra TÜV'de sorun yok, aracınız kaç çeşit renk olursa olsun fark etmiyor, içimizde belki bu konuyu bilmeyen arkadaşlar olabilir diye uyardım :smiley:

iki renk araçlar hep ilgimi çekmiştir

buralpdi' Alıntı:
Ertan bey renk değişikliğini bildirip ruhsat değiştirme masrafına katlandıktan sonra TÜV'de sorun yok, aracınız kaç çeşit renk olursa olsun fark etmiyor, içimizde belki bu konuyu bilmeyen arkadaşlar olabilir diye uyardım :smiley:

iki renk araçlar hep ilgimi çekmiştir

Vallla levent bey möblede zımparasında senın dedıklerını ıskaladık ama bu sefer boş yok :smiley:) tavsiyelerine uyacam , hoş bu metal agactan farklımıdır bilmiyorum ama sen bilirsin bunuda eminin....

Burada resim üzerinden gidersek boya kararı verildikten sonra yapılacak ilk iş zımpara, buradada adam makineyle işe başlamış anladğım kadarıyla . Bu konuda fikirlerimizi atalım isterseniz.

backpainB.jpg

erhan110' Alıntı:
Burada resim üzerinden gidersek boya kararı verildikten sonra yapılacak ilk iş zımpara, buradada adam makineyle işe başlamış anladğım kadarıyla . Bu konuda fikirlerimizi atalım isterseniz.

Erhan abi, aracın boyasını tamamen söküp sıfırdan boyamayı düşünüyorsan alüminyuma önceden özel bir astar atman gerekir , sonra normal astar ve boya. Senin aracın boyası temiz, komple sökmeden eski boyayı zımpara ile inceltip astar ve boya atsanda olur, ama bu sefer boya ister istemez kalınlaşacak ve alüminyum karoserde çatlama ihtimali var, Bunları bir arştırmak lazım hatta land rover boya işleri ile uğraşan bir usta ile görüşsen iyi olur. Mümkün olduğu kadar esnemeye müsait bir boya kullan. Abi kendin yapmayı düşünüyorsan başlamadan seni uyarayım, boya işi kolay bir iş değildir,astarı, macunu ,zımparası bayağı uğraştırır ince işçilik ve sabır gerektirir. Tabi birde son kat için tozdan arınmıış kapalı bir mekan. Sana şimdiden kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR