erhan110
A Land Rover doesn't leak! It marks its territory
Ynt: Kendi Karavanını Kendin Boya; LR Defender Camper için Renk Önerileri?
İlkercim sağol kardeşim dediklerine tamamen katılıyorum ama bu boya konusunda biz acemiler bu bahsettiğin zorlukları dikkate alarak kendimizi baskılıyoruz iş gözümüzde büyüyor değilmi??? Bak şimdi yukarda eloğlu kelalaka bişekilde bu işe başlamış sonraki resimleri gönderecem göreceksin tecrit mecrit yok açık havada vermiş boyayı eserde ortada pırıl pırıl gayet iyi olmuş.
Ben zaten yaza doğru başlıycam bozuk bişey çıkarsa yapacak bişi olmaz ) 500 verdinmi pıssssss anında boyuyorlar üstündekide öyle zaten, sual işareti burda buna zımpara falan vardır herhamıştı direk boya , hal öyle olunca baya kalın bir tabaka vardır...
Sualde şu : Aliminyum tabakaya kadar inmekmi lazım yoksa astar atacak kadar mevcut boyayı zımparalamakmı lazım bunu bilemıyorum ama aliminyuma kadar inersem o zaman macun vs vs el becerisi isteyen şeyler ortaya çıkabilir.
Düşünecez bakalım ....
ilker 72' Alıntı:Erhan abi, aracın boyasını tamamen söküp sıfırdan boyamayı düşünüyorsan alüminyuma önceden özel bir astar atman gerekir , sonra normal astar ve boya. Senin aracın boyası temiz, komple sökmeden eski boyayı zımpara ile inceltip astar ve boya atsanda olur, ama bu sefer boya ister istemez kalınlaşacak ve alüminyum karoserde çatlama ihtimali var, Bunları bir arştırmak lazım hatta land rover boya işleri ile uğraşan bir usta ile görüşsen iyi olur. Mümkün olduğu kadar esnemeye müsait bir boya kullan. Abi kendin yapmayı düşünüyorsan başlamadan seni uyarayım, boya işi kolay bir iş değildir,astarı, macunu ,zımparası bayağı uğraştırır ince işçilik ve sabır gerektirir. Tabi birde son kat için tozdan arınmıış kapalı bir mekan. Sana şimdiden kolay gelsin.
İlkercim sağol kardeşim dediklerine tamamen katılıyorum ama bu boya konusunda biz acemiler bu bahsettiğin zorlukları dikkate alarak kendimizi baskılıyoruz iş gözümüzde büyüyor değilmi??? Bak şimdi yukarda eloğlu kelalaka bişekilde bu işe başlamış sonraki resimleri gönderecem göreceksin tecrit mecrit yok açık havada vermiş boyayı eserde ortada pırıl pırıl gayet iyi olmuş.
Ben zaten yaza doğru başlıycam bozuk bişey çıkarsa yapacak bişi olmaz ) 500 verdinmi pıssssss anında boyuyorlar üstündekide öyle zaten, sual işareti burda buna zımpara falan vardır herhamıştı direk boya , hal öyle olunca baya kalın bir tabaka vardır...
Sualde şu : Aliminyum tabakaya kadar inmekmi lazım yoksa astar atacak kadar mevcut boyayı zımparalamakmı lazım bunu bilemıyorum ama aliminyuma kadar inersem o zaman macun vs vs el becerisi isteyen şeyler ortaya çıkabilir.
Düşünecez bakalım ....