Kendi Karavanını Kendin Boya; LR Defender Camper için Renk Önerileri?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,349
Ynt: Kendi Karavanını Kendin Boya; LR Defender Camper için Renk Önerileri?

ilker 72' Alıntı:
Erhan abi, aracın boyasını tamamen söküp sıfırdan boyamayı düşünüyorsan alüminyuma önceden özel bir astar atman gerekir , sonra normal astar ve boya. Senin aracın boyası temiz, komple sökmeden eski boyayı zımpara ile inceltip astar ve boya atsanda olur, ama bu sefer boya ister istemez kalınlaşacak ve alüminyum karoserde çatlama ihtimali var, Bunları bir arştırmak lazım hatta land rover boya işleri ile uğraşan bir usta ile görüşsen iyi olur. Mümkün olduğu kadar esnemeye müsait bir boya kullan. Abi kendin yapmayı düşünüyorsan başlamadan seni uyarayım, boya işi kolay bir iş değildir,astarı, macunu ,zımparası bayağı uğraştırır ince işçilik ve sabır gerektirir. Tabi birde son kat için tozdan arınmıış kapalı bir mekan. Sana şimdiden kolay gelsin.

:smiley: İlkercim sağol kardeşim dediklerine tamamen katılıyorum ama bu boya konusunda biz acemiler bu bahsettiğin zorlukları dikkate alarak kendimizi baskılıyoruz iş gözümüzde büyüyor değilmi??? Bak şimdi yukarda eloğlu kelalaka bişekilde bu işe başlamış sonraki resimleri gönderecem göreceksin tecrit mecrit yok açık havada vermiş boyayı eserde ortada pırıl pırıl gayet iyi olmuş.

Ben zaten yaza doğru başlıycam bozuk bişey çıkarsa yapacak bişi olmaz :smiley:) 500 verdinmi pıssssss anında boyuyorlar üstündekide öyle zaten, sual işareti burda buna zımpara falan vardır herhamıştı direk boya , hal öyle olunca baya kalın bir tabaka vardır...
Sualde şu : Aliminyum tabakaya kadar inmekmi lazım yoksa astar atacak kadar mevcut boyayı zımparalamakmı lazım bunu bilemıyorum ama aliminyuma kadar inersem o zaman macun vs vs el becerisi isteyen şeyler ortaya çıkabilir.

Düşünecez bakalım ....

whyB.jpg

Etiketler

erhan110' Alıntı:
Vallla levent bey möblede zımparasında senın dedıklerını ıskaladık ama bu sefer boş yok :smiley:) tavsiyelerine uyacam , hoş bu metal agactan farklımıdır bilmiyorum ama sen bilirsin bunuda eminin....

Erhan bey boya işlem sistemi her malzemede aynıdır,

*kaportadaki düzelmesi gereken yerleri düzeltiniz veya kaportacıya yaptırınız
*kaporta işi yoksa, boyanacak düz yüzeyleri makina ile , düz olmayan yerleri el ile zımpara yapın
*zımparalı yüzeyde hatalı veya düzeltilmesi gereken yerleri macun ile düzeltin
*macunları zımpara takozu ve su ile birlikte zımpara yapın
*yüzeyin hazır olduğuna kanaat getirdiğinizde astar boyasını atın
*astar boya size yüzeyin hakikaten hazır olup olmadığını gösterir
*hata varsa macun ile düzeltin,zımpara yapın tekrar astar boya atın
*hata yoksa son kat boyasını atın
*isterseniz boyanın üstünede (oto boyaları için) vernik atabilirsiniz
*bir hafta sonra pasta cila yapabilirsiniz (bu işlemde boyanırken yapılan ufak hatalarıda kaybeder)
kolay gelsin

erhan110' Alıntı:
:smiley: İlkercim sağol kardeşim dediklerine tamamen katılıyorum ama bu boya konusunda biz acemiler bu bahsettiğin zorlukları dikkate alarak kendimizi baskılıyoruz iş gözümüzde büyüyor değilmi??? Bak şimdi yukarda eloğlu kelalaka bişekilde bu işe başlamış sonraki resimleri gönderecem göreceksin tecrit mecrit yok açık havada vermiş boyayı eserde ortada pırıl pırıl gayet iyi olmuş.

Ben zaten yaza doğru başlıycam bozuk bişey çıkarsa yapacak bişi olmaz :smiley:) 500 verdinmi pıssssss anında boyuyorlar üstündekide öyle zaten, sual işareti burda buna zımpara falan vardır herhamıştı direk boya , hal öyle olunca baya kalın bir tabaka vardır...
Sualde şu : Aliminyum tabakaya kadar inmekmi lazım yoksa astar atacak kadar mevcut boyayı zımparalamakmı lazım bunu bilemıyorum ama aliminyuma kadar inersem o zaman macun vs vs el becerisi isteyen şeyler ortaya çıkabilir.

Düşünecez bakalım ....

Erhan abi, amacım seni korkutmak değil. Beyaz eşyaların pahalı olduğu zaman 88 , 98 yılları arasında işim gereği çok boya işi yaptım . O kadar emek verip işi bitiriyorsun , sabah geliyorsun en görünen yerde kocaman bir sinek yada arı, kelebek vs yapışmış sentetik boya kullandğımız için pasta da çekemiyorsun o yüzden kapalı biryer dedim. Keşke zamanım olsada yardımcı olabılsem.

ilker 72' Alıntı:
Erhan abi, amacım seni korkutmak değil. Beyaz eşyaların pahalı olduğu zaman 88 , 98 yılları arasında işim gereği çok boya işi yaptım . O kadar emek verip işi bitiriyorsun , sabah geliyorsun en görünen yerde kocaman bir sinek yada arı, kelebek vs yapışmış sentetik boya kullandğımız için pasta da çekemiyorsun o yüzden kapalı biryer dedim. Keşke zamanım olsada yardımcı olabılsem.

İlker ustam sentetik boyayı kapalı yede atsanda fark etmiyor, bir şey yapışmasa bile kurumuşmu diye kontrol ederken parmak izi oluyor :smiley: ;D
neyseki çabuk kuruyan ve sertleşen boyalar mevcut sentetik boya ile uğraşılmaz,
boya işi söylediğin gibi kolay değil, iyi boya istiyorsan emek harcamak gerekiyor, öncelikle anahtar zımparada, iyi zımpara iyi boya demektir

Çok sağol İlker allah razı olsun , nasolsa daha çok zaman var müsait olduğunda yardımını rica ederim tabiki. Beyaz eşyada genelde aliminyum değilmi ??? bu benim aracında %70-80 kısmı aliminyum vede ben akrilik boya diye biliyordum bak senden öğrendim sentetik olduğunu ... Belliki sen AL boyada tecrübelisin uzun zaman yapmışsın

Levent bey vermiş olduğunuz boya ajandası çok güzel , mühim not olarak işaretledim :smiley: teşekkür ederim....

erhan110' Alıntı:
Levent bey vermiş olduğunuz boya ajandası çok güzel , mühim not olarak işaretledim :smiley: teşekkür ederim....

benim verdiğim ajanda işin tam hakkıyla yapılması için gerekli olan maddelerdi, fakat ben bu kadar uzun boylu işe giremem derseniz işin kaçamak tarafıda şimdiki boyayı fazla inceltmeden zımparalamak ve üstüne istediğiniz boyayı atmak

erhan110' Alıntı:
Çok sağol İlker allah razı olsun , nasolsa daha çok zaman var müsait olduğunda yardımını rica ederim tabiki. Beyaz eşyada genelde aliminyum değilmi ??? bu benim aracında %70-80 kısmı aliminyum vede ben akrilik boya diye biliyordum bak senden öğrendim sentetik olduğunu ... Belliki sen AL boyada tecrübelisin uzun zaman yapmışsın

Erhan abi, beyaz eşya alüminyum değil. Normal bildğimiz saç. O zaman kullandığımız DYO veya ÇBS sentetik oto boyası idi. ve geç kuruyordu hatta çabuk kurusun diye selilozik tiner katıyorduk. Levent abinin dediği gibi şimdi çeşit çok, uygun ve çabuk kuruyan bir boya seçilebilir.

Evet Levent bey aynen dediğiniz gibi sathi zımpara vede işe devam , amma anladğım kadarıyla bu zımpara olayı işin en can alıcı kısmı .... burdada adam kadına demiş makine varken elle yapıp yorulmaya ne gerek var diye :smiley:

slibmarioB.jpg

Erhan abi iyi bir başlık açmışsın benimde hep merak ettiğim bir konudur bu boya işi bir kere görsem anlayacağım mantığını ama ustalar beni sanaaiye sokmuyorlar ;D belki buradan alacağım 3-5 tiyo ile bizde yaza bir araç boyarız amcaoğlunun 98 model renault kapıda yata yata çürüdü malzeme bol en azında zımparalama ve kompresör var gerisi zaren boya malzemesi sadece derin çürük olan birkaç noktası var oraları kaportacıda kaynattırıp gerisini kendim halletmeyi düşünüyorum bakalım bizimkide ayrı bir macera umarım becerebiliriz.
Ha bu arada abi malzemeler emrine amade ne zaman istersen alabilirsin bizimde bir katkımız olsun elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız ;)

Merhaba
Acizane bir zamanlar mobilya işinde olduğumdan(araç boyama işide çok farklı değil)en önemli unsurlardan biride boyayı akıtmamaktır.Tabancayı vururken boşluğa sıkarak başlayın ve aynı noktaya çok uygulama yapmadan serpiştirin,mümkünse geniş açılı yapın serpiştirmeyi.

yaybek' Alıntı:
Erhan abi iyi bir başlık açmışsın benimde hep merak ettiğim bir konudur bu boya işi bir kere görsem anlayacağım mantığını ama ustalar beni sanaaiye sokmuyorlar ;D belki buradan alacağım 3-5 tiyo ile bizde yaza bir araç boyarız amcaoğlunun 98 model renault kapıda yata yata çürüdü malzeme bol en azında zımparalama ve kompresör var gerisi zaren boya malzemesi sadece derin çürük olan birkaç noktası var oraları kaportacıda kaynattırıp gerisini kendim halletmeyi düşünüyorum bakalım bizimkide ayrı bir macera umarım becerebiliriz.
Ha bu arada abi malzemeler emrine amade ne zaman istersen alabilirsin bizimde bir katkımız olsun elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız ;)

Sağol Yusufcum:smiley: boyacılar haklı sokmamakta adamlar dükkan kapatttırrısın sen , şaka bi yana ciddiyim bu konuda kafa ve emek harcıycam çokta zor olduğunu zannnetmiyorum zaman bol olduktan sonra ağır ağır yapılır .... bozuk olsada boya bidaha zımpara tekrar boya sil baştan

389 Camouflage Beige hoş görünüyor. Tabii araç üstünde uygulanmış halinin resmi olsa daha iyi anlaşılır.

http://www.stephen.hull.btinternet.co.uk/bs381c.html

Ekran Al?nt?s?.jpg

NATO Lightstone rengi de ilginç olabilir.

http://www.stephen.hull.btinternet.co.uk/chart2.html

Ekran Al?nt?s?.jpg

Arkadaşlar sapla samanı karıştırmamak için öncelikle ZIMPARALAMA üzerinde yoğunlaşmış durumdayım , bu konuda bilgi ve doküman topluyorum , sitelerdede belirtildiği gibi aracı hazırlama ve boyama işlemeni önem durumuna göre oranlarsak :

Aracı boyaya hazırlamak % 95 işçilik - masraf
Aracı boyamak %5 işçilik - masraf

Gibi bir dağılımı varmış , zaten Levent ustada ajandada verdiği gibi şu anda dikkate alınması gereken yapıalcaklar aşağıdaki gibidir.

1*kaportadaki düzelmesi gereken yerleri düzeltiniz veya kaportacıya yaptırınız ( İ P T A L )
2*kaporta işi yoksa, boyanacak düz yüzeyleri makina ile , düz olmayan yerleri el ile zımpara yapınız

1.nolu basamağı pass geçecem çünkü sadece 2 yerde küçük göçük var aliminyumda düzeltme tık tık imkansız bu yüzden direkt 2.basamaktan başlıycam.

Durum budur aşağı yukarı kaç numara zımparalar kullanılacak özet bilgim var ama bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa memnun olurum.

Selamlar Erhan

Üstadım kolay gelsin,
Boya işi bizim araçların en zor işi, Rengi tutturmasından önce zeminin hazırlanması,maskelenmesi,temizlenmesi hepsi ayrı ayrı özen isteyen işler.
Sonuç ta en büyük handikap atılan boya aracı göstermezse ozaman bütün emekler boşa gidiyor.
Benim landlardaki en begendigim renk 1980 yıllarda atılan limestone grey Araçı 6 ay yıkatma belli etmiyor.
Bu rengin benzerini şu anda yerli üretim 3 araçta gördüm fakat az bulundugundan yetişip namarasını alamadım,
Boyacılarla kavga ede ede 15 nci karışımda buldum ve boyadım ...Sonuç mükemmel oldu. Resimler diger kartta kalmış onları yarın burda yükleyim.
Bir ton koyusu ( turuncusu oldukça fazla) bu araç
Tekrar kolay gelsin.[attachment=1]

LR_SERIES_III_109-3 LHD.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR