Kendı Karavanımı Yapmaya Calısıyorum/11.5 M3 Ducato Camper

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan IOZGUL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,689
Yukarıdaki soruma bir yorum alamayınca deneyip gormeye karar verdim. Switch panele giden kabloları akuden ayırıp direk solar regulatorun cukısına bagladım. Inverterin yukunu kaldırmayacagını dusundugum ıcın ınverterı akuye dırek baglı olarak bıraktım. Inverterinde regulator taradından kapatılmasını ıstedıgım ıcın onuda biraz modifiye etmeye karar verdim. Acma kapama dugmesının akım olmayan ucundan bir kablo cikararak bu ucuda paneldeki anahtarlardan birine bagladim. Bu durumda bu kabloya akım verdıgımde invertor calisacak, istedigim zaman panodan acip kapatbilecektim hemde dusuk voltajda regulator gucu kapattıgında hersey kapanıp akuyu korumus olacaktı

TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
Buraya kadar hersey sorunsuz gitti. inverter panelden acilip kapanabiliyor. Fakat sıra regulatorden kapanmaya gelince farkettimki regulatorde kapandı gozukmesıne ragmen hersey calısmaya devam ediyor. Uzun ugraslardan sonra anladimki regulator kapattiginda (-) ucu kapatiyor. Tesisatimizda her sey + ucu kesmek uzerine kurulu oldugu icin bu degisiklik su an ise yaramadi.

TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Problemi + uca bir role ekleyerek çözdüm. Rölenin tetiklemesi solar sarj regulatorunun güç çıkışından alındı. İnverterse akunun yanında direk aküye bağlı. Sadece aç kapa anahtarını panoya uzattım. Böylece inverter dahil herşey regulatorde ayarlanan voltaja düştüğünde kapanıyor.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tam aradığım konuydu,çok şükür resimler halen kaybolmamış;) Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Umarım bol bol gezmişsinizdir.

Ben de 11.5 M3 kamperimi bu şekilde bitirdim , ruhsatımı da SA motokaravan 2+1 olarak aldım , çok memnunum , bu yaz da tatilimi bununla geçirdim .
Belki birilerinin de işine yarar diye , planı mı paylaştım . 11eabc6fef98042e8eab1545c8c5775e.jpg

Süleyman Bey,

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
İçinin fotografları var mı?
Buzdolabını nereye koydunuz?

Hasan

Süleyman Bey,

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
İçinin fotografları var mı?
Buzdolabını nereye koydunuz?

Hasan
3 sistem üstten kapaklı buzdolabı kullandım , istediğiniz yere konabiliyor , genelde kapı girişi mutfak tezgahı yanına koyarak kullandım . Yatak altına da koymak mümkün , 46 litre (40x45) olduğundan hacim olarak bana sıkıntı oluşturmadı . Bir ara resim koymaya çalışayım .
Çok teşekkür iyi dilekleriniz için .

Son düzenleme:

Fotograflar için çok teşekkürler. İyi günlerde kullanın.
İyi günlerde kullanın. İnşallah bizde başlar ve tamamlarız.

Hasan

Ocak portatif değil , sabitlenmiş şekildedir . Sabit olmayanlar geçmiyor .

ONCELIKLE IYI GUNLER DILIYORUM . SIZE BIR SEY DANISMAK ISTIYORUM.BENIM INGILIZ YAPIMI BIR CEKME KARAVANIM VAR. BEN BUNUN ICINDEKI TUM MOBILYAYI TUVALET VE DUS HARIC SOKUP CIKARMAK ISTIYORUM.SORUM SU? BU ISLERI YAPARKEN IC DUVARLARA ZARAR VERMEK ISTEMIYORUM.BU MOBILYALAR SABITMIDIR SOKULEBILIRLERMI? TESEKKURLER

ONCELIKLE IYI GUNLER DILIYORUM . SIZE BIR SEY DANISMAK ISTIYORUM.BENIM INGILIZ YAPIMI BIR CEKME KARAVANIM VAR. BEN BUNUN ICINDEKI TUM MOBILYAYI TUVALET VE DUS HARIC SOKUP CIKARMAK ISTIYORUM.SORUM SU? BU ISLERI YAPARKEN IC DUVARLARA ZARAR VERMEK ISTEMIYORUM.BU MOBILYALAR SABITMIDIR SOKULEBILIRLERMI? TESEKKUR

bana göre riskli bir girişim olabilir. Çünkü ; genellikle karavanların inşaası sırasında içerindeki yerkeşim yapıtlarının aynı zamanda yapının tümüne sağlamlık ve denge si bakımından katkıda bulunabilecegi ön görülmüş olabilir . Bunun dışında ; karayollarının belirttiği hükümlere göre , Yemek pişirme y eri , yatacak yer , (en azından yatak olarak dönüştürülebilen yemek masası ) gibi yaptırımlar var . Yine de daha fazla araştırıp karar vermenizde yarar var diye düşünüyorum

Kolay gelsin .

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR