Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)
Yeni oyuncağımız sayesinde çocukluğumuza geri döndük. ( Daha sonra gece karanlığından istifade ederek salıncak özlemimi ben de giderdim.)
[attachment=1]
Kamp ateşimizi ve muhteşem dolunayı paylaşma arzumuz fotoğraf makinamızın pillerinin şarjına yenik düştü. :-\
Gece yatma zamanı gelip de kamp ateşinin başından ayrıldığımızda bizi bir sürpriz bekliyordu. Acı gerçeğin ayırdına o zaman vardık. Sıcaklık +5 derecelere kadar düşmüştü. Konaklamayı düşünmediğimiz için yalnızca iki yazlık uyku tulumu ve ince hırkalarımız vardı. Kızımızı üşütmemek için onu aramıza alıp, tulumları da battaniye şeklinde üzerimize örttük ama kafi gelmedi. Huzursuz, uykusuz ve soğuk bir gece istemeden de olsa ilk gezi anılarımız içinde yerini alıverdi.
Yine de ilk deneyimimizde oldukça tecrübe edindik. Temel ihtiyaçlar sözkonusu olduğunda aracımız oldukça yeterliydi. Hatta gece soğuk nedeniyle fazla mesai yapan böbreklerimizi rahatlatmak için bir çok kez tuvalete kalktık. Bu işlem sırasında hiç de tahmin ettiğimiz gibi akrobatik hareketler yapmak zorunda kalmadık. Oldukça rahattı. Yanımızdaki yöremizdeki motokaravanlara özencimiz bir kez daha katlanarak arttı. Yine de halimize şükrederek gezimizi tamamladık. O soğuk ortamda, sahah çiğinde çadırla konaklamayı aklımdan bile geçiremem mesela.
Huzursuz uykumuzun tek sebebi bizdik. Uygun olmayan donanımla hazırlıksız olarak yola çıkmıştık. Araç hiçbir zaman gerçek bir karavan ferahlığını ve sıcaklığını veremeyecekti. Ancak işin sevindirici yanı yöreye ve mevsime uygun ekipman olması kaydıyla aracımızı yalnızca yaz sezonunda değil, biraz daha serin bahar aylarında da kullanabilecektik.
Sabah işe yorgun ve uykusuz olarak gitmek durumunda kaldık. Akşam eve dönüşte eşimle gözgöze geldiğimizde çok tedirgindim. Aradan biraz zaman geçip de eşim: ''haftaya giderken yanımıza patates de alalım ateşte közleriz''deyince aniden gözlerim parladı. ''Tamam ama önce kalın kazaklarımız ve uyku tulumları '' deyiverdim.
Uykusuz ve soğuk geçen ilk gecemizin yarattığı sıkıntı, bu geziden aldığımız o muhteşem tadın ilerisine geçemedi.