Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper -

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,211
Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)

Süper olmuş. Tebrik ederim.

İyi günlerde kullanın. Yolunuz açık olsun...

Etiketler
Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)

7/Haziran/2009 itibarı ile camperımızın resmi açılışını gerçekleştirmiş bulunuyoruz.
Başlangıçta niyetimiz deneme ve piknik amaçlı konaklamasız bir uludağ gezisi idi. Ancak bulunduğumuz bölgede konaklayan kampçı ve karavancılardan güç alarak, fikir değiştirip gece konaklamaya karar verdik. Bölge uludağ / çobankaya mevkii. Çobankaya, uludağ milli parkının resmi kamp alanı. Kızılaya ait çadır alanları, bungalovlar ve sosyal tesisler bulunuyor. Kamp alanı resmi olarak 1 Temmuz da açıldığından oldukça sakindi.
[attachment=1]
Aracımızın sağladığı kısıtlı olanaklar çerçevesinde tüm ihtiyaçlarımızı karşıladık. Deneyimli kampçıların tavsiyelerine uyarak eşime yemek, bulaşık işlerinde yardım etmeyi ihmal etmedim. ;)
[attachment=2]
Çobankaya rakımı 1750 m. olan geniş bir plato. Çobankaya platosundan zirvetepe nin görünüşü.
[attachment=3]

çobankaya3.jpg

çobankaya4.jpg

çobankaya12.jpg

Bölgeye isimini veren çobankaya
[attachment=1]
Her ziyaretçinin yaptığı gibi çobankaya nın tepesine tırmanmaktan kendimizi alıkoyamadık. Arkamızda karları hala erimemiş olan zirvetepe [attachment=2]
Çobankayadan kamp alanının genel görüntüsü
[attachment=3]

çobankaya19.jpg

çobankaya29.jpg

çobankaya23.jpg

Kamp alanı içerisinde endemik bir tür olan yüz yıllık uludağ göknarlarının gölgesinde çok güzel çadır yerleri mevcut.
[attachment=1]
Yorucu tırmanışın ardından kızımla öğle uykusundayız.
[attachment=2]
Bu da manzaramız.
[attachment=3]

çobankaya17.jpg

çobankaya10.jpg

çobankaya9.jpg

Cem bey güle güle kullanın,emeğinizin karşılığını iki günlükte olsa almak değermiş doğrusu dedirtiyor insana değilmi?

Teleferik'le ya da Çakırhamam'ın oradan taksi-dolmuşlarla gittiğimiz Uludağ...Fotoğraflar, aldı götürdü beni o güzel yıllara. 38 yıla varan anılar, anılar, anılar...

Cavid Sezen

Yeni oyuncağımız sayesinde çocukluğumuza geri döndük. ( Daha sonra gece karanlığından istifade ederek salıncak özlemimi ben de giderdim.)
[attachment=1]
Kamp ateşimizi ve muhteşem dolunayı paylaşma arzumuz fotoğraf makinamızın pillerinin şarjına yenik düştü. :-\

Gece yatma zamanı gelip de kamp ateşinin başından ayrıldığımızda bizi bir sürpriz bekliyordu. Acı gerçeğin ayırdına o zaman vardık. Sıcaklık +5 derecelere kadar düşmüştü. Konaklamayı düşünmediğimiz için yalnızca iki yazlık uyku tulumu ve ince hırkalarımız vardı. Kızımızı üşütmemek için onu aramıza alıp, tulumları da battaniye şeklinde üzerimize örttük ama kafi gelmedi. Huzursuz, uykusuz ve soğuk bir gece istemeden de olsa ilk gezi anılarımız içinde yerini alıverdi.
Yine de ilk deneyimimizde oldukça tecrübe edindik. Temel ihtiyaçlar sözkonusu olduğunda aracımız oldukça yeterliydi. Hatta gece soğuk nedeniyle fazla mesai yapan böbreklerimizi rahatlatmak için bir çok kez tuvalete kalktık. Bu işlem sırasında hiç de tahmin ettiğimiz gibi akrobatik hareketler yapmak zorunda kalmadık. Oldukça rahattı. Yanımızdaki yöremizdeki motokaravanlara özencimiz bir kez daha katlanarak arttı. Yine de halimize şükrederek gezimizi tamamladık. O soğuk ortamda, sahah çiğinde çadırla konaklamayı aklımdan bile geçiremem mesela.
Huzursuz uykumuzun tek sebebi bizdik. Uygun olmayan donanımla hazırlıksız olarak yola çıkmıştık. Araç hiçbir zaman gerçek bir karavan ferahlığını ve sıcaklığını veremeyecekti. Ancak işin sevindirici yanı yöreye ve mevsime uygun ekipman olması kaydıyla aracımızı yalnızca yaz sezonunda değil, biraz daha serin bahar aylarında da kullanabilecektik.
Sabah işe yorgun ve uykusuz olarak gitmek durumunda kaldık. Akşam eve dönüşte eşimle gözgöze geldiğimizde çok tedirgindim. Aradan biraz zaman geçip de eşim: ''haftaya giderken yanımıza patates de alalım ateşte közleriz''deyince aniden gözlerim parladı. ''Tamam ama önce kalın kazaklarımız ve uyku tulumları '' deyiverdim.
Uykusuz ve soğuk geçen ilk gecemizin yarattığı sıkıntı, bu geziden aldığımız o muhteşem tadın ilerisine geçemedi.

obankaya33.jpg

züğürt gezençi' Alıntı:
Cem bey güle güle kullanın,emeğinizin karşılığını iki günlükte olsa almak değermiş doğrusu dedirtiyor insana değilmi?
Hem de nasıl...Her anı ayrı bir güzellikti ve birçok şeye değerdi. İyi dilekleriniz için teşekkürler.

gezmen' Alıntı:
Teleferik'le ya da Çakırhamam'ın oradan taksi-dolmuşlarla gittiğimiz Uludağ...Fotoğraflar, aldı götürdü beni o güzel yıllara. 38 yıla varan anılar, anılar, anılar...

Cavid Sezen
Cavit hocam,
Bir ara geliverin Bursa'ya anılarınızı birlikte tazeleyelim.

orsaalabanda' Alıntı:
Cavit hocam,
Bir ara geliverin Bursa'ya anılarınızı birlikte tazeleyelim.

Sıcakla aram pek hoş değildir, sıcaklar da iyice bastırdı gibi. İlkbaharı kaçırdım Bursa için ama sonbaharda istiyoruz.

Size yeni aracınızla iyi geziler dilerim.
Cavid Sezen

Emeğinizin karşılığını almışsınız. Aracınız çok fonksiyonel olmuş. Güzel bir kamp yapmışsınız. Nice güzel geziler ve kamplar yapmanız temennisiyle. İnşallah bir gün Uludağ taraflarına gidebilirsem birlikte kamp yaparız.

gezmen' Alıntı:
Sıcakla aram pek hoş değildir, sıcaklar da iyice bastırdı gibi. İlkbaharı kaçırdım Bursa için ama sonbaharda istiyoruz.

Size yeni aracınızla iyi geziler dilerim.
Cavid Sezen
Ben araştırdım. Ağustos ayında bile gece çadırlarda soba yakılıyormuş. Fikriniz değişirse bekleriz.

aslanahmet' Alıntı:
Emeğinizin karşılığını almışsınız. Aracınız çok fonksiyonel olmuş. Güzel bir kamp yapmışsınız. Nice güzel geziler ve kamplar yapmanız temennisiyle. İnşallah bir gün Uludağ taraflarına gidebilirsem birlikte kamp yaparız.
Teşekkür ederim. Gelmek isteyen tüm arkadaşlarla birlikte gidebiliriz.

cem kardes.fotograflara baktım yazılarını okudum . ne kadar cok mutlu oldugunuzu hıssettım ve gorur gıbı de oldum. kamperınızı ılk kullanım heyecanı , ne guzel kı sızı cocuklugunuza kadar ındırmıs olmalı kı zamanını coktan gecırdıgınız sallanan salıncaklarda heyecanınızı doruga ulastırmıssınız .
cok mutlu oldum dıyecegım......... neye dıyeceksın...... oyle kardes , sızı gordum mutlu oldum.. ne guzel cosmussunuz. hep boyle olması dıleklerımle. mehmet.

Cem Bey forumu bir süredir okuyorum ve yeni yazmaya başladım. Camper/ karavan sahibi olmak isteyip de bu isteğini öyle ya da böyle gerçekleştirebilen birilerini gördüğümde her seferinde çok seviniyordum. Ama o kadar samimi kelimelerle anlatmışsınız ki ilk gezinizi, sevincinizi ben de paylaşmak istedim. Umarım aksiliklerin yaşadığınız güzellikleri gölgelemeyeceği nice kamplar yaparsınız. Umarım çok uzak olmayan gelecekte ben de bir mikro, mini ya da midi bir camper edinebilirim.

Cem kusura bakama şimdi Aslanahmet beyin uyarısıyla farkettim,çok hoş bir araç olmuş sanırım bundan sonra büyük araç alırsan bunu çok ararsın dediğin gibi ruhsat yok heryere park et daha ne olsun,güzl günlerde kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

SON KONULAR

Geri