Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper -

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,192
Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)

doğasever' Alıntı:
[SIZE=small]Herkese Merhaba [/SIZE]
[SIZE=small]Cem Bey y[/SIZE][SIZE=small]apmış olduğunuz proje çok güzeldi ben de bu yıl karavan hayatına girmek için küçükten de olsa bir şeyler yapmayı düşünüyorken projenizi gördüm ve araştırmaya başladım minicamperları. Kafama takılan bazı şeyler var sizin deneyiminizden faydalanmak istiyorum izniniz olursa.[/SIZE]
[SIZE=small]Kısıtlı imkanlarla da olsa uzun bir gezi düşünüyorum ve dolayısıyla çok konfor aramıyorum[/SIZE][SIZE=small]1-)[/SIZE][SIZE=small]Şuan aracı almadım ama önümüzdeki yaz için seyahatlerimde kullanmak üzere [/SIZE][SIZE=small] Renault kangoo 1.5 dci düşünüyorum [/SIZE][SIZE=small]Express,Comfort,Expression,Multix, Multix Ext.Edition,Multix Extreme ,Multix Privilege hangisini tavsiye edersiniz.[/SIZE][SIZE=small]2-)[/SIZE][SIZE=small]20 gün kadar bir arkadaşımla sonra yanlız seyahat edeceğim toplamda 1 buçuk ay Trakya Ege Akdeniz sahilinde 4000-6000 km yol yapmayı düşünüyorum gezinin planını tam yapmadım bukadar süre bu araç yeterli olur mu hayal mi kuruyorum sizce.[/SIZE][SIZE=small]3-)Yemek,tuvalet,yatak sorunlarını çözülüyor fakat uzun seyahatte önüme [/SIZE][SIZE=small]duş sorunu (solar duş olabilir deniyor araştırıyorum)[/SIZE][SIZE=small]cep telefonu-fotoğraf makinası-gece lambası gibi aletler için elektrik sorunu [/SIZE][SIZE=small]çamaşır yıkamak [/SIZE][SIZE=small]sorunları çıkıyor[/SIZE][SIZE=small]4-)G[/SIZE][SIZE=small]ece üşümemek için tavsiyeleriniz[/SIZE]
[SIZE=small]5-)Su ihtiyacını (yemek ,el yıkama vs için )lavabo yapamam o yüzden musluklu bidonla çözmeyi düşünüyorum ne dersiniz[/SIZE]
[SIZE=small]6-)Soğutucu ne kadar gerekli yaz için ve nasıl bir [/SIZE][SIZE=small]şey tavsiye edersiniz[/SIZE]
[SIZE=small]Böyle bir araç bu kadar uzun bir yol için kısıtlı olabilir ama bence daha zor şartlarda seyahate göre konforlu olduğunu düşünüyorum[/SIZE]
[SIZE=small]Şuan üzerine düşündüklerim bunlar düşüncelerinizi bekliyorum [/SIZE]

[SIZE=small]Saygılar Bülent[/SIZE]

Bülent bey,
Bu kullanım amacıyla bu tür araçları satın alma konusunu öneremem. Satın alacak olduktan sonra belki çok daha küçük bütçelere çok daha büyük panelvan araçlar alınabilir. Biz sadece daha büyük bir araca ulaşana kadar elimizdekini değerlendirmiştik. Uzun gezide büyük hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Sadece elinde mevcut bu tür aracı olanlara haftasonu kampları için önerebilirim.

Etiketler
Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)

Cem bey hızlı cevabınız için teşekkürler.2 hafta öncesine kadar vw t4 almaya karar vermiştim karavana çevirmek için ama yazılanları okuyup ruhsat konusundaki zorlukları duyunca aldığım aracı karavan çeviremezsem diye düşündüm yada çevirip ruhsat alamazsam.Bu yüzden projeniz mantıklı geldi,bu yazı boş geçmek istemediğimden böyle bir fikre kapıldım.!Bu cevabınızdan sonra kafam yine karıştı.T4 alsam da bu yaz yine de idare edecek bir şeyler ayarlamam gerekecek Kangoo da olacağı gibi ...

Arkadaşlar Konu Hortlatmak Gibi Olacak Ama Lütfen Yardım...

Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi oldum ama Cem beyin açtığı bu konudaki fotoğraflar silinmiş nasıl bir çalışma yaptığını gerçekten merak etmiştim. Kangoo için aracı kamp aracına çevirme ile ilgili benimde düşüncem var. swiss room box gerçekten çok güzel ama fiyat çok uçuk... O kadar kapsamlı olmasa da swiss room box gibi kamp için gerekli temel ihtiyaçları karşılayabilecek bir sistem yapılabilir yada yaptırılabilir mi? bu konuda önerileriniz ne olur. Araç 2011 kango 105 bg . Teşekkürler...

sayın babadağ sizin ilk micro camper deneyiminiz beni de heveslendirdi umarım benim micro camperde kamp ihtiyaçımızı karşılar sevgiler....

Cem bey nasılsınız çalışmanız çok güzel aracınızın tam modeli yılı nedir acaba ona göre ilanlarilanlara bakcam da duster mi kango mu a

Bu forumda henüz çok yeniyim ve şu an için sadece okumak ve bilgi sahibi olmaktan başka hiçbir icraatım yok. :smiley: (Bir de yeni karavan alanlara/yapanlara imrenerek bakmak var :smiley: )

Ara ara yazıyorum bazı konulara ancak bilgim olmadıgı için henüz onu da çok sık yapamıyorum. :smiley:

Ama bu konuya birşeyler hatta çok şeyler yazmak istiyorum. :smiley:

Oturdugum yerden arabayı hazırladık herşey bitti kampa gittik gece üşüdük. Derdimiz ufaklıktı belkide kendimizden ziyade. O hastalanmasın biz hastalansakta bişey olmazdı. sonra en önemli kısımlardan hatunu ikna metodları falan hepsi süperdi. :smiley:
Hepsini herşeyini ve daha bir sürü şeyi bu konuda oturdugum yerde yaşadım. :smiley:

Samimi duyguların forum ahalisi tarafından farkedilip tekrar aynı samimi hava ile yorumlanması da ayrı birşey zaten. :smiley:

Herşey gönlünüzce olsun . Selamlar. :smiley:

mustafabey34' Alıntı:
Cem bey nasılsınız çalışmanız çok güzel aracınızın tam modeli yılı nedir acaba ona göre ilanlarilanlara bakcam da duster mi kango mu a

Yanlış bilmiyorsam Cem bey uzun zaman önce forumu terketti.

Olurdu, olmazdı, yapardık, yapamazdık derken sonunda aracımızı hazırlamayı başardık.
Bu işe başlarken öncelikli hedefimiz, iki yetişkin ve bir çocuğun içinde rahat yatabileceği, en temel ihtiyaçlarımızı kısıtlı imkanlar dahilinde karşılayabileceğimiz bir yapı oluşturmaktı.
Aracımız camlı-koltuklu binek otomobil modeli.
[attachment=1]
Arka üçlü koltuğu sökmeyi göze alabilseydik çok daha kullanışlı bir uygulama olacaktı. Ancak küçük kızımızın trafikte seyir güvenliğini sağlayabilmek adına bu işten vazgeçtik.
[attachment=2]
O zaman nasıl olacaktı?
Arka koltuk sökülmeyecekse yatağımız bagajda toplanabilmeliydi. Yatağın bagajda toplanması yetmez, en az 20-30 lt. lik su deposu, portatif wc, kamp ocağı, kamp masa ve sandalyeleri, uyku tulumları, mutfak malzemeleri için avadanlıklar, kuru erzak dolapları da olmalıydı. Olmalıydı da... Bunların hepsinin bagaja sığması, üstüne bir de valizlerimizi koyacak yer kalması gerektiğini düşünmeye başladığımızda akıl sağlığımız konusunda şüpheye düştük.
İçinden çıkamayacağımızı anladığımızda beynimizin zihni sinir proceleri merkezini kullanmaya karar verdik. Bu bölge beynin tam ortasında, hipofiz bezinin hemen altında bulunur. Gıdası çay, kahve, sigara, atıştırmalık abur-cuburlar gibi bilumum sağlığa zararlı maddelerden oluşur. Gece yarısından sonra yatakta sağa-sola dönerken iyi çalışır. Halk arasında def-i hacet esnasında bu bölgeden maksimum randıman alınabileceği de rivayet edilir. Bu bölgeyi fazla uyarmak akıl ve vücut sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Geçirdiğimiz bir aylık hazırlık döneminde her iki durumu da yaşadık.
Zihni sinir proceleri merkezi overclock işleminden sonra maksimum veri akışı sağlandı. İşlemci hızının iki katına çıkmasıyla yeterli soğutmayı sağlayamadık. Bazı devrelerimiz yandı. Sigorta korumasında olan diğerlerini çok büyük hasar almadan kurtardık.
Buyrun resimler... Taze taze.
Merhabalar grubu yeni keşfettim öncelikle harika bi paylaşım platformu.uzun zamandr araştırma yapiorum sizi de o şekilde buldum amacım sizinki gibi bir araç tasarlamak ama resimlerinizi göremiyorum nasıl görebilirim acaba

Olurdu, olmazdı, yapardık, yapamazdık derken sonunda aracımızı hazırlamayı başardık.
Bu işe başlarken öncelikli hedefimiz, iki yetişkin ve bir çocuğun içinde rahat yatabileceği, en temel ihtiyaçlarımızı kısıtlı imkanlar dahilinde karşılayabileceğimiz bir yapı oluşturmaktı.
[attachment=1]
Arka üçlü koltuğu sökmeyi göze alabilseydik çok daha kullanışlı bir uygulama olacaktı. Ancak küçük kızımızın trafikte seyir güvenliğini sağlayabilmek adına bu işten vazgeçtik.
[attachment=2]
O zaman nasıl olacaktı?
Arka koltuk sökülmeyecekse yatağımız bagajda toplanabilmeliydi. Yatağın bagajda toplanması yetmez, en az 20-30 lt. lik su deposu, portatif wc, kamp ocağı, kamp masa ve sandalyeleri, uyku tulumları, mutfak malzemeleri için avadanlıklar, kuru erzak dolapları da olmalıydı. Olmalıydı da... Bunların hepsinin bagaja sığması, üstüne bir de valizlerimizi koyacak yer kalması gerektiğini düşünmeye başladığımızda akıl sağlığımız konusunda şüpheye düştük.
İçinden çıkamayacağımızı anladığımızda beynimizin zihni sinir proceleri merkezini kullanmaya karar verdik. Bu bölge beynin tam ortasında, hipofiz bezinin hemen altında bulunur. Gıdası çay, kahve, sigara, atıştırmalık abur-cuburlar gibi bilumum sağlığa zararlı maddelerden oluşur. Gece yarısından sonra yatakta sağa-sola dönerken iyi çalışır. Halk arasında def-i hacet esnasında bu bölgeden maksimum randıman alınabileceği de rivayet edilir. Bu bölgeyi fazla uyarmak akıl ve vücut sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Geçirdiğimiz bir aylık hazırlık döneminde her iki durumu da yaşadık.
Zihni sinir proceleri merkezi overclock işleminden sonra maksimum veri akışı sağlandı. İşlemci hızının iki katına çıkmasıyla yeterli soğutmayı sağlayamadık. Bazı devrelerimiz yandı. Sigorta korumasında olan diğerlerini çok büyük hasar almadan kurtardık.
Merhabalar grubu yeni keşfettim öncelikle harika bi paylaşım platformu.uzun zamandr araştırma yapiorum sizi de o şekilde buldum amacım sizinki gibi bir araç tasarlamak ama resimlerinizi göremiyorum nasıl görebilirim acaba

[attachment=1]
[attachment=2]
O zaman nasıl olacaktı?
Niye fotoğrafları göremiyorum acaba?

Belli bir süre önce paylaşılan fotoğraflara erişim olmuyor sanırım..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR