Kendi Çekme Karavanını Yapanlar; enginizm35

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enginizm35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 85,912
Ynt: Kendi Çekme Karavanını Yapanlar; Enginizm35

Çok gÜzel olmuş iyi zamanlarda kullanın..
Sizlere çok imreniyorum.

Etiketler

sayın enginizm imalatınızın sonuna kadar takip ettim hayran kaldım imal nalzemeleri toplamadır,ve maliyeti yazmadın,tek başıma cesaretim yok ankarada bu işe koyulacak bir deli bulursam oh ne la yanılmıyorsam bunun üreticideki fiatı 18 bin iskeletten sonra görüntü yok oldu dış kaplama nasıl oldu dış sac iç sunalam,mı arasına yalıtım ekledinmi

paşa06' Alıntı:
sayın enginizm imalatınızın sonuna kadar takip ettim hayran kaldım imal nalzemeleri toplamadır,ve maliyeti yazmadın,tek başıma cesaretim yok ankarada bu işe koyulacak bir deli bulursam oh ne la yanılmıyorsam bunun üreticideki fiatı 18 bin iskeletten sonra görüntü yok oldu dış kaplama nasıl oldu dış sac iç sunalam,mı arasına yalıtım ekledinmi
sayın paşa06 ankarada bir kardeşin var yaptırmayı düşünürsen yardımcı olabilirim 0532 621 83 46 telefonum şaşmazdayım

paşa06' Alıntı:

teşşekkürler paşa06, karavanın dışı alüminum kompozit panel, içi marin kontraplak, arasıda 3 cm strafor,
maliyete gelince aldığım kutu profiller yaklaşık 400 tl, frenli dingil ve kaplin izmirde bulunan aks romork firmasından 750 tl ye almıştım. alüminyum kompozit panel genelde 320X120 ölçülerinde var, ama karavanımın boyu 375 oldugu için 600x150 olanını kullandım, temin etmek zor çok zor oldu, 4 adet panel ile kaplasım onlarada yaklaşık 1300 gibi bir rakam ödedim, camları ise sağolsun bülent usta ankaradan ayarlayıp gönderdi 450 civarı da o tuttu, 5adet 4mm marin kontraplak 200 tl, ıvır zıvır da 200-300 desek kabası 3500 gibi içi boş halini bitirdim..
içi artık sizin isteklerinize göre 500'ede biter 5500'ede.. başlamam çok zaman aldı, forumda mutlaka duymuşdunuzdur, başlamak bitirmenin yarısı diye hakikaten öyle, başlayınca çabuk bitiyor..

bir kaç foto

IMG_0679.JPG

IMG_0664.jpg

IMG_0705.jpg

IMG_0860.JPG

IMG_0861.JPG

sayın enginizm mesajıma dönüşün için teşkler sahibinde kom var sandal bot gibi taşımada çekici 1500tl alsam iskelet olarak imal ,a uygunmu?

Merhaba arkadaşlar merhaba enginizm35 öncelikle emeginize sağlık süper orjinal bir çalışma.ben aranıza yeni katıldım forumu takip etmeye devam ediyorum . Engin bey sizden bir ricam olucakti, yaptığınız karavanda şasi, kaplama
Da kullandığınız mazemerin ebatlarındaki boyut ve isimlerini paylasmanizi isticektim tabi birden ölçüler önemli paylaştığınız yazılarda geçiyor ama benim biraz kafam karıştı dağınık olduğu için bilgilerin.Bende kendim yapi cam karavanimi ama elimde su an pek bir bilgi yok benim zamanım cok bana bunlarla ilgili detaylar gonderebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim tekrardan emeginize sağlık herkese izmir den slmlar olsun.

Ynt: Kendi Çekme Karavanını Yapanlar; enginizm35

Malzememi aluminyum kompozit panel.. googlede aratirsaniz rahatlikla bulabilirsiniz.. 125x320 en cok bulunan olculeri, ama 150x600 cm olanlarida var. Benim karavanim 375 cm boyunda oldugi icin 150x600 cm malzeme almak zorunda kaldim, karavanin yan tarafindan dikey bir ek olsun istemedim... malzemeyi bu adresten inceleyebilirsiniz. http://www.malzemeci.net/Aluminyum-Kompozit-Panel-128 ben 4mm kalinliginda olandan kullandim..

Teşekkür ederim hocam sağolun zaman geçtikçe adım adım sizden yardım istemeye devam edicem izni iz olursa saygilar

Tebrik ederim,çok güzel olmuş.Tartıya çıkardınızmı,yüklü ağırlığı kac kg geliyor?

Ynt: Kendi Çekme Karavanını Yapanlar; enginizm35

İlk önce dingil arayışına başladım, frenli frensiz dingil arasında gidip geldim, ve yine bu forumdan edindiğim bilgilere göre frenli dingilin frensize göre belki birkaç misli pahalı olmasına rağmen çok daha emniyetli ve kullanımının kolay olduğunu öğrendim.
Uzun bir araştırma sonunda en uygun frenli dingili İzmir’de bulunan aks römork firmasına yaptırdım ve frenli kaplini ile birlikte teslim aldım. Dingil 400 kaplin ve ön destek tekerleği 350 olmak üzere bana toplam 750 TL’ye maloldu.
merhaba bende izmir' deyim ve kendi karavanımı yapacağım ama en çok sıkıntı yaşadığım sıkıntı da frenli dingil ve kaplin. bana bu konuda yardımcı olabileceğin bir gerçek. izmirde hangi firmalardan nasıl elde edebileceğim hakkında bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR