Kenan Sofuoğlu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,383

YOL

SEDAT AÇIL
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
Winston Tek Kate Honda takımı adına yarışan Kenan Sofuoğlu, 2006 Dünya Süpersport Motosiklet Şampiyonası'nın, Almanya'da yapılan 10. ayak yarışında da birincilik kürsüsüne çıktı.

2133919.jpg

Kenan Sofuoğlu, Hollanda'daki 9. ayak yarışının ardından, Almanya'daki 10. ayak yarışında da birinciliği elde ederek, 2006 Dünya Süpersport Motosiklet Şampiyonası genel klasmanında 4. sıraya yükseldi.

Yarışların 11. etabı 1 Ekim Pazar günü İtalya'da, 12. etabı ise 8 Ekim Pazar günü Fransa'da yapılacak.

Etiketler
Sofuoğlu'ndan, Süpersport Motosiklet Şampiyonası'nda Büyük Başarı

2006 Dünya Süpersport Motosiklet Şampiyonası'nın Fransa'da yapılan 12. ve son etabında 2. olan Kenan Sofuoğlu, genel klasmanda 3. sırayı aldı.
Winston Tek Kate Honda takımı adına yarışan Kenan Sofuoğlu, Fransa Magny Cours pistinde 39 pilotun mücadele ettiği son yarışı, 2. sırada tamamladı. Yarışta Charpertier birinci, Parkes ise üçüncü oldu.
Dünya Süpersport Motosiklet Şampiyonası bu yarışla tamamlanırken, genel klasmanda Charpertier birinci, Curtain ikinci ve Kenan Sofuoğlu üçüncü oldu.
2004 yılında Avrupa Şampiyonası Superstock kategorisinde 3. ve 2005 yılında FIM Superstock Dünya Kupası'nda 2. olan Sofuoğlu, bu yıl da bir üst sınıf olan Dünya Süpersport Şampiyonası'nda üçüncülüğü elde etmeyi başardı. Kenan Sofuoğlu, Şubat ayında başlayan ve bugün sona eren Dünya Supersport Şampiyonası'nın 11 yarışında start aldı ve 7 kez podyuma çıktı. Sofuoğlu, sezon boyunca 2 birincilik, 2 ikincilik ve 3 üçüncülük ile genel klasmanda 3. oldu.
Winston Ten Kate Honda takımına bu sene katılan Sofuoğlu, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, ''İlk 5 hedefiminin önünde şampiyonayı 3. olarak tamamladım. Benim için hedeflenen derecenin çok önüne geçmem ve her geçen gün deneyim kazandığımı, herkese göstermekteyim. Çok iyi bir tempo yakaladım ve bundan sonraki yarışlarda seviyemi daha da yükseltip daha büyük dereceler elde etmeye devam edeceğim'' diye konuştu.
Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Kenan'ın dünyanın sayılı organizasyonlarından birinde ve yüzlerce ülkenin canlı izlediği bir yarışta yer almasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ''Kenan artık dünya takımlarının izlediği bir sporcu konumuna geldi ve MOTO GP pilotu olup burada kürsüye çıkıncaya kadar ilgi ve desteğimiz sürecek'' dedi.

Ynt: Kenan Sofuoğlu

2007 Dünya Süpersport Şampiyonasının ilk ayağı olan Katar yarışını birincilik ve ikinci ayağı olan Avusturalya yarışını ikincilikle ile bitiren Kenan Sofuoğlu bu kez İngiltere’nin Donington Park pistinde birinci geldi.

Yarış 1 nisan 2007 pazar günü, yani dündü. Eurosport'ta izleyen oldu mu bilmiyorum ama çok çok keyifliydi. Sofuoglu finish cizgisine ilk giren isim olduktan sonra Türk bayrağı ile dolaşması gurur vericiydi gerçekten.

142.jpg

Süpersport'un bundan sonraki takvimi şu şekilde:
Spain Valencia 15-04-2007
The Netherlands Assen 29-04-2007
Italy Monza 13-05-2007
Great Britain Silverstone 27-05-2007
San Marino Unknown: 17-06-2007
Czech Republic Brno 22-07-2007
Great Britain Brands Hatch 05-08-2007
Germany Eurospeedway Lausitz 09-09-2007
Italy Vallelunga 30-09-2007
France Magny Cours 07-10-2007

Takip edin bence, en azından destek olmak adına ;)

Bunları bilelim ; ;)

KENAN SOFUOĞLU

Ağustos 1999’da göçük altındaydılar. Ağustos 2001’de ise şeref kürsüsünün üstünde... Küçük yaşlardan itibaren motosiklet sevdalarını sürdüren depremzede Sofuoğlu Kardeşler 2001 Balkan Motosiklet Pist Şampiyonası üçüncü ayağında ilk üç sırayı aldılar.

"Biz önce kardeş, sonra rakibiz" diyen gençlerin en büyük hedefi ise Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edebilmek.
Adapazarlı Bahattin (23), Sinan (19) ve Kenan (17) Sofuoğlu (11.08.2001) TARİHLİ

bahhw2.jpg

Kenan; 2004 yılında Avrupa Şampiyonası Superstock kategorisinde elde ettiği üçüncülük ve 2005 yılında FIM Superstock Dünya Kupası ‘nda elde ettiği ikincilikten sonra,

33594565nq6.jpg

10694271sg5.jpg

Geçen yıl da bir üst sınıf olan Süpersport Dünya Şampiyonası’nda üçüncülük sırasına yükselmeyi başardı. 2006 yılında Dünya Supersport Şampiyonasında Sofuoğlu, 3.’lüğü ile bir kez daha Türk bayrağını Avrupa semalarında dalgalandırdı.

95001135cv8.jpg

15467643zx3.jpg

05.jpg

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Kenan'ın dünyanın sayılı organizasyonlarından birinde ve yüzlerce ülkenin canlı izlediği bir yarışta yer almasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti:

''Kenan artık dünya takımlarının izlediği bir sporcu konumuna geldi ve MotoGP pilotu olup burada kürsüye çıkıncaya kadar ilgi ve desteğimiz sürecek'' dedi

Yıl 2007 sezona Katar GP si ile çok iyi bir başlangıç yapan KENAN ilk yarışıta kürsünün en üstündeydi.

92537380gm6.jpg

52414510sc7.jpg

- Kaynak bilgiler için MD (www.motordelisi.com) spor kulübüne teşekkürler -

gurur verici Sofuoglu çok iyi
geçen sene iki yarışını seyretmiştim
1 nisan daki yarışı kaçırmışım
bu işler ben cadde de deli basarım demek değil , yetenek...

Kenan Sofuoğlu, Dünya Süpersport Motosiklet Şampiyonası'nın 4. ayağı İspanya'da zafere ulaşarak bu sezonki 3. birinciliğini kazandı.
Honda takımı adına yarışan Kenan, Valencia Pisti'nde 23 tur üzerinden yarışta 38 dakika 8.52 saniyelik derecesiyle birinciliğe ulaştı. Katar ve İngiltere'den sonra Valencia'da da zafere ulaşan Türk pilot, böylece ilk 4 yarışın 3'ünü kazanmış oldu.
Bir başka Honda pilotu Avustralyalı Andrew Pitt, Kenan Sofuoğlu'nu yaklaşık 5 saniye gerisinde ikinci oldu. Yarışta üçüncülüğü Ducati'nin İtalyan pilotu Gianluc Nannelli alırken dördüncü sırayı Fransız Fabien Foret elde etti.

KENAN AÇIK ARA LİDER
İspanya’dan 25 puan çıkaran Kenan Sofuoğlu, genel klasmanda 95 puanla liderliğini sürdürüyor.
Türk pilotun 44 puan arkasında Fransız Fabien Foret 51 puanla ikinci, 43 puan toplayan Japon pilot Katsuaki Fujiwara da üçüncü sırada yer alıyor.

çok gurur verici... kendisini tebrik etmek istiyor ve sezonu açık ara önde kapatmasını diliyorum.

cok gurur verici...takip edip ,destek olmalı gerçektende...bu konuyu güncel tutup forumdaki bütün arkadaşların okumasını saglamak lazım....

Son iki yarışını seyretme fırsatı buldum. Açıkçası daha önceleri "bizimkilerin abartması olabilir, iyidir ama abartıyoruzdur yine" diyordum kendi kendime. Ama gerçekten çok başarılı. Tam bir yarışçı. Ciddi başarılara imza atacağını düşünüyor ve umuyorum...

Bir de basında ilgi görebilse, güzel sponsorluk anlaşmaları yapabilse, o zaman "tam süper" olacak işte...

Motor tutkunu olarak böyle haberlerle motor sporlarının gündeme gelerek hayatın içine yerleşmesi gerçekten harika. Sofuoğlu'nun başarıları sevincimi fazlasıyla arttırdı.
Koza'nında dediği gibi bu konuyu sıcak tutup izleyici/okuyucu sayısını arttırmak lazım.

VALENCIA'DA İLK 10 PİLOT

PİLOT - TAKIM - DERECE

1. K. Sofuoglu Hannspree Ten Kate Honda 38'08.523

2. A. Pitt Hannspree Ten Kate Honda 38'13.434

3. G. Nannelli Team Caracchi Ducati SC 38'13.723

4. F. Foret Team Gil Motor Sport 38'14.142

5. B. Parkes Yamaha World SSP Racing Team 38'21.299

6. D. Salom Yamaha Spain. 38'23.436

7. M. Roccoli Yamaha Lorenzini 38'23.701

8. J. Lascorz Glaner Motocard.com 38'33.879

9. V. Kallio Pioneer Hoegee Suzuki Racing 38'36.977

10. C. Jones Revè Ekerold Honda Racing 38'38.408

Gönülden tebrik ediyorum bu güne kadar bizi bu alanda temsil eden tek Türk(bildiğim kadarıyla!) Yalnız Türk sponsorlarından hak ettiği ilgiyi görememesi üzücü.Tabi yılmaması da taktire şayen.Umarım kendisini Moto GP'de de izler,daha da gurur duyarız. :D

Dünya Süper Sport Motosiklet Şampiyonası'nda Ten Kate Honda takımıyla mücadele eden Kenan Sofuoğlu, şampiyonluğu başarabilirse 2008'de Süperbike'de (SPK) yarışmak istediğini söyledi.

Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, yarışlarda aldığı başarının sürpriz olmadığını, ancak rakiplerinin performansının sürpriz olduğunu belirtti.

Şampiyonada avantajlı durumda olduğunu, sezon sonuna kadar bu avantajı korumaya çalışacağını belirten Sofuoğlu, şunları söyledi:
''Ben 3 yarıştan 50 puan almayı hedefliyordum, ama inanılmaz bir şey oldu. 3 yarışta da birinci oldum ve 3 yarıştan 75 puan aldım. Daha önümde 8 tane ülke var, yeni yarışlar var, yeni rakipler var. Yani şampiyona açısından yolum çok uzun, ama avantajlarımı iyi kullanabilirsem iyi olacağını düşünüyorum.''

''BAŞARILARIM SÜRPRİZ DEĞİL''
Sezon başlamadan önce testler yapıldığını ve girdiği bütün testlerde rekorlar kırdığını belirten Sofuoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
''Sezon başında bu başarıları yapabileceğim belliydi. Yalnız benim için sürpriz olan rakiplerimin sakatlanması ve iddialı gördüğüm rakiplerin şampiyona açısından yaptığı hatalar. Mesela geçen yılın ilk dördü, benim için en zor rakiplerdi. Şu anda bunların hiçbiri ilk 10'da değiller. Yani benim için sürpriz olan nokta, onların bu şekilde arkalarda kalması. Kendi elde ettiğim başarılar sürpriz değil, ama rakiplerimin yaptıkları sürpriz oldu. Bu sebepten dolayı şampiyonada 53 puanlık bir avantajım var, ama bu çok büyük bir fark değil. Bugün 2 tane yarışa çıkamasam puan farkı kapanır. Önümde 8 tane daha yarış var. Bunun için benim aynı disiplinde yarışmam gerekiyor. Dediğim gibi 8 değişik ülke, 8 değişik pist, 8 değişik sporcu olacak. Özelikle İngiltere'ye gittiğimizde İngiliz pilotlar çok hızlı. Buralarda aynı şekilde disiplinli, aynı şekilde başarılı olursam sezon sonuna kadar bu avantajımı korurum.''

''2008'DE SÜPERBİKE'DE YARIŞMAYI DÜŞÜNÜYORUM''
Şu anda Süper Sport kategorisinde yarıştığını kaydeden Sofuoğlu, Süper Sport'un dünyadaki 600 cc'deki en yüksek kategori olduğunu ve Avrupa'da popüler bir kategori olduğunu söyledi.

Türkiye'de henüz çok bilinen bir kategori olmadığını belirten Sofuoğlu, şunları kaydetti:
''Ama zamanla aldığım derecelerle TÜrkiye'de motosiklet yarışının ne olduğu daha iyi bilinecek, daha iyi tanınacak. Bir çok pilot benim yarıştığım kategoride kalıyor. Şu an bu kategoride yarışan sporcular başka bir kategoriye geçmeyi düşünmüyorlar. Benim böyle bir amacım yok. inşallah bu sene şampiyonluğu başarabilirsem, 2008'de Süperbike'a çıkmak istiyorum. Süperbike'da, biraz daha büyük hacimli motosikletler yarışıyor. Popülarite olarak aralarında büyük farklar yok. Sadece biraz daha büyük hacimli motosikletler. Ben oraya geçmek istiyorum. Eğer 2008'de orada da başarılı olursam en son nokta MotoGP var. Yani en popüler kategori, oraya çıkma ihtimalim var. Yalnız ben her şeye adım adım bakıyorum. Adım adım çıkmayı düşünüyorum.''

''ÜLKEMDEN HAK ETTİĞİM DESTEĞİ ALAMADIM''
Türkiye'de en büyük sorunun motosiklet yarışının ne olduğunun bilinmemesi olduğunu belirten Sofuoğlu, bu yüzden birçok sıkıntılar yaşadığını dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:
''Önümde hiçbir örnek yoktu, bu yolları bana gösterecek, hangi yollarda gitmem gerektiğini, nasıl başlamam gerektiğini gösterecek kimse yoktu. Şimdi belli zorlukları belli noktaları aştım, ama belli yerlere gelmeme rağmen Türkiye'den hiçbir destek alamadım. Ülkemden hak ettiğim desteği alamadım. Alamıyorum derken, federasyon kendi gücünde kendi bütçesinde bana bazı yardımlar yapıyor. Yalnız federasyonumuz Türkiye'de ne kadar büyük, ne kadar destek verebilir ortada.''

''FEDERASYONUN, SPONSORLARIN DESTEĞİ GEREKİYOR''
Yurt dışında, ülkesinden hiçbir firmanın kendisine sponsor olmamasına şaşırdıklarını ifade eden Sofuoğlu, şöyle konuştu:
''Neredeyse 80 milyonluk bir ülkede yaşıyoruz. Buna rağmen bir tane sporcu varken bir sponsorun çıkmaması, bir desteğin çıkmaması benim için hayal kırıklığı demek. Herkes bana Avrupa'da (bu nasıl oluyor) diyor. )Bu kadar büyük bir ülkeden geliyorsun ve sponsorun yok) diyorlar. Şu anda Hannsspere adına yarışıyorum. Bana verdikleri destek sayesinde iyi bir takımda yarışıyorum. Sponsorum Türkiye pazarına da girdi. Tabi bana bunun çok büyük katkısı oluyor. sponsorlar Türkiye pazarı olmadığı zaman pilotlara pek yanaşmıyorlar. Yani bu iş sadece yarışmak değildir. Sponsor sporcuya karar verirken o ülkede neler yapabilirim, nasıl satışlar yapabilir diye düşünüyorlar. Tabi beni mutlu eden taraflar da var. Federasyonun bütçesi gün geçtikçe artıyor. Artık yurt dışına çıkan ve başarılı olanlar federasyondan ödüller alacak. Ben 5 yıldır yurt dışında belli başarılar aldım. Bugüne kadar kimse bunu bile yapmadı. Benden sonra gelecekler için güzel gelişmeler olacak. Tabi bunların olması zaman alır. Benim görüşüm, belki 3 sene, belki 5 sene sonra yeni yarışçılar gelmeye başlayacak. Bunun için de ciddi çalışmalar yapılması lazım. Yarışçılar havadan gelmeyecektir. Federasyonun, sponsorların desteği gerekiyor ki, yeni sporcular yetişsin.''

3 aydır yurt dışında bulunduğunu ve özlediği ailesini görmek için Türkiye'ye geldiğini söyleyen Sofuoğlu, hafta sonundaki yarışlar için cuma günü İtalya'ya gideceğini kaydetti.

Dün (13 Mayıs) Eurosport kanalında Superbike yarışaları vardı. Lakin Kenan Sofuoğlu'nu izleme imkanım olamadı. Yoksa başka bir klasman da mı yarışıyor kendisi? ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR