Kenan Çarpışantürk'le Off- -Road Kumbaba (12 Ekim 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darmunyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,596

darmunyan

Kamp I
haftasonu wrangler offroad cup kumbaba ayağını izlemek için kumbabadaydık..yarış bitiminde kenan abiyle kumsalda karşılaştık..kumsalda nivamın yeni halinin sınırlarını öğretti bana..bu vesileyle ben de nivanın yükseltme offset jant ve 205 lastikli halinin fotolarını kenan abi eşliğinde sizinle paylaşmak istedim..bir nevi nivayı görücüye çıkarttım..o unutulmaz anların fotolarını ve becerebilirsem videosunu en kısa zamanda eklicem

Etiketler

Ynt: Kenan Çarpışantürk'le Off- -Road Kumbaba (12 Ekim 2008)

nivamın yeni hali:smiley:kenan abinin gazıyla kum tepesine çıkma teşebbüsümve sağ ön tekeri tamamen kuma sapladığım an..ve tabiki varlığına güvenerek ilk kez kum parkura girdiğimkenan çarpışantürk ve beni kumdan vinciyle çıkaran diğer arkadaş..

bu aşamada kameramın şarjı bitse de kenan abinin nivamla kumsalda yaptığı deneme sürüşünün bir bölümünü videoya kaydetmeyi başarabildim en yakın zamanda onu da eklicem..şu bir gerçek ki içinde kenan çarpışantürk olan niva bi başka!!

Ben 2008 ile henüz 1000 km'de bile değilken girmiştim oralara, çaylağın ilk kum zemin tecrübesiydi. Şile'ya doğru da bir su geçişi yapıp günü tamam etmişti.

Kenan Çarpışantürk'ün söylediği üzere bir parkuru var Esenyurt civarda asıl oraya girmek lazım..

lastik cant kombinasyonu güzel yakışmış bizim 205/80/16 mt lastiklerle niva nın yapa bilecekleri baya iddalıdır yurdumdada artık nivalar coşmaya başladı bu tip örneklerini görmek beni mutlu ediyor kenan abiye slm lar

kumda suruş bam başka bir olay gecen kılyos sahilde bende daldım kuma baya keyifliydi fakat kumun girmedigi yer kalmamış belkide arazi aracına en cok zarar vere bilecek etken kum kumdan cıktıktan sonra arcın alt yıkama ve temizligine dikkat etmek lazım

reis28' Alıntı:
kumda suruş bam başka bir olay gecen kılyos sahilde bende daldım kuma baya keyifliydi fakat kumun girmedigi yer kalmamış belkide arazi aracına en cok zarar vere bilecek etken kum kumdan cıktıktan sonra arcın alt yıkama ve temizligine dikkat etmek lazım
haklısın kumdan çıkınca fazla yol yapmadan aracı tazyikli suyla yıkattım..umarım ladanın yükselişi devam edecek yeter ki bu kasanın üretimi durmasın...

reis28' Alıntı:
lastik cant kombinasyonu güzel yakışmış bizim 205/80/16 mt lastiklerle niva nın yapa bilecekleri baya iddalıdır yurdumdada artık nivalar coşmaya başladı bu tip örneklerini görmek beni mutlu ediyor kenan abiye slm lar
senin ki kadar profesyonel olmasa da arac fena olmadı bu haliyle sırada yapacaklarım için hala yardımlarınıza ihtiyacım var tabi:smiley:

aracın süspansiyonuyla oynadınızmı standartmı bende aynı cap lastik cant kobinasyonunu kulanıyorum fakat benim aracta yükseltme kiti uyguladım ve baya randımanlı artı suspansiyon da takfiyeli uzun amrtisörler var alstikler arsı akserasyon 85cm civarı

süspansiyonuyla oynamadım tek yaptığı takozla 7-8 cm yükseltmek ve jantla lastiği değiştirmekti.fakat lastiğin dişleri haddinden fazla uzun olduğundan hala eğimli arazide çamurluğa sürtme problemi oluyor .fakat ben gözümü kararttım gerekirse çamurlukları kestiricem ve fibercide dışa duğru çıkık çamurluk yaptırıcam tabi hala düşünme ve deneme aşamasındayım..ayrıca takozları 40 yıllık niva ustası olan aygün abimize yaptırdım bu yükseklikte ön aksama fazla zarar vermeyeceğini ancak daha fazla yükselteceksem kite gereksinim duyacağımı söledi ben de güvendim.bu haliyle araç yaklaşık 15 cm yükseldi.tabi büyük pay lastiğin..ve kenan abinin denemesinde de aracın yüksek halinin de yolda duruşunun oldukça stabil olduğuna karar verdim neticede 2 lastik arası da genişledi...

şimdi bu ebat lastikle sert engebeli arazide camurlukları arka ön komple traşlaman lazım gelir sana tafsiyem öntarafa kit uygula cok basit bana yakınsan ugra benim aracı incele bencamurlukları dahi kesmedim birde fiber camurluk arazide ayagına dolaşır sorun yükseltmenin bilincli yapılmasında takozla besleme aracın yaylarını sıkıştırır esnekligini azaltır arazide maksat tekerlerin yerden kesilmesini minumuma indirmek ve tutunma saglamak bendeki lastiklerde iri dişli mt lastik ve hiç bir şekilde sürtmüyor artı süspansiyon güclendirildigi içinde istersen yüksek atlama bile yapa biliyorsun yay altında takoz bir müttet sonra yayların kapanmasına neden olacak ve arac eski haline dönmeye meyillenecek artı önde kulnılan takoz rotiler arsındaki basıncı artıracak ve sıksık öndüzen arızalarıyla karşılaşacaksın

reis28' Alıntı:
şimdi bu ebat lastikle sert engebeli arazide camurlukları arka ön komple traşlaman lazım gelir sana tafsiyem öntarafa kit uygula cok basit bana yakınsan ugra benim aracı incele bencamurlukları dahi kesmedim birde fiber camurluk arazide ayagına dolaşır sorun yükseltmenin bilincli yapılmasında takozla besleme aracın yaylarını sıkıştırır esnekligini azaltır arazide maksat tekerlerin yerden kesilmesini minumuma indirmek ve tutunma saglamak bendeki lastiklerde iri dişli mt lastik ve hiç bir şekilde sürtmüyor artı süspansiyon güclendirildigi içinde istersen yüksek atlama bile yapa biliyorsun yay altında takoz bir müttet sonra yayların kapanmasına neden olacak ve arac eski haline dönmeye meyillenecek artı önde kulnılan takoz rotiler arsındaki basıncı artıracak ve sıksık öndüzen arızalarıyla karşılaşacaksın
öne kit uygulama fikri benim de aklımda ama uygun kiti kime yaptırabilirim bu konuda yardım alabileceğim kişi siz iseniz en yakın zamanda yanınıza uğrarım.siz neredesiniz tabi bu arada?

hatta bu cumartesi yanınıza uğrasam olur mu.kısaca cep numaranızı alsam mümkün mü?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR