Kefken - Dikili - Akcakoca - Düzce Güzeldere Gezimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,981

Yusuf..

Zirve
Yer
İstanbul Ümraniye
Web
www.gezenbilir.com
Merhaba arkadaşlar 17 Temmuz 2010 tarihinde sabah erkenden İstanbul'dan hareketle Kandıra-Kefken-Dikili sahiline vardık hafta sonu olması sebebiyle biraz yoğunluk vardı sakin gördüğümüz bir kayalık bölgenin üstüne aracımızı çekip tenteyi kurduk yolda acıktığımızdan esen yelin verdiği serinlikle yemek ve çay olayını peşinen hallettik ;D ortalık biraz sakinleyince denize rahat rahat girdik.

tatil 2010 (9).jpg

tatil 2010 (14).jpg

tatil 2010 (17).jpg

tatil 2010 (18).jpg

tatil 2010 (20).jpg

Etiketler
Ynt: Kefken - Dikili - Akcakoca - Düzce Güzeldere Gezimiz

Akşam olunca yakınlarda 8-10 araç vardı kimi çadır kurdu kimi araçta kaldı kimi sabaha kadar aracın yanında sabaha kadar odun ateşinde çay içerek muhabbet etti,ama o içinde 5'er magandanın olduğu 2 araç gelene kadar rahatımız yerindeydi gecenin 01-02 si arabanın bagajı fuul kolon dolu müzik sisteminin sesini sonuna kadar açmış ortalıkta naralar atarak spin atmalar :mad: bende ışık tuttum belki yaptıklarını anlarlar diye ama ne münasebet suçlu biz olduk gençler yanımıza geldi dayılandı burası eğlence mekanıymış burada uyunmazmış birde üstüne üstlük jandarmayı çağırıp bizi oradan kaldırtacaklarmış ??? bende buyrun çağırın sizin eğlencenizi bozduk diye şikayet edin dedim araya diğer arkadaşları girdi ya abi kusura bakma zaten gidiyoruz dediler bende hiç önemli değil sabaha kadar kalın bizde zamanında gençtik ama etrafımızı kendimiz eğlenirken rahatsız etmiyorduk müzik sesini biraz kısarak sabaha kadar eğlenebilirsiniz dedim araçlara binip gittiler sinirden uykum kaçtı uzun süre uyumadım neyse sabah kahvaltıdan sonra denize girdik sonrasında oradan toparlanıp ayrıldık Karasu'ya doğru ilerledik.

tatil 2010 (24).jpg

tatil 2010 (28).jpg

tatil 2010 (35).jpg

tatil 2010 (51).jpg

tatil 2010 (54).jpg

Yusuf bey,tatiliniz biraz maceralı başlamış gibi, inşallah herşey yolunda gider ve unutamayacağımız bir tatil olur.Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle..

Şeref

Yusuf hoşgeldin. Gezi sinir bozucu olarak başlamış. Umarım devamı güzeldir. Merakla bekliyoruz...

Dikiliden ayrılırken yakın köylerden birinde yazlık köy evi olan arkadaşa uğradık kendisi İstanbu'a gitmişti ailesi oradaydı hemen evinin karşısındaki yeri 2 sene önce ben pazarlık yaptım 3.5 dönüm alıyordum ama köy tapusu ile satıyorlardı ilerde sorun olabilir diye vaz geçtim.

tatil 2010 (77).jpg

tatil 2010 (79).jpg

tatil 2010 (83).jpg

tatil 2010 (85).jpg

tatil 2010 (78).jpg

Şeref Hocam,Cem kardeş sonu çok güzel oldu çok keyif aldık ama fotoğrafların büyük bölümünü kızım makinadan yanlışlıkla silmiş dün 3 saat fotoğrafcıda uğraştık kurtaramadık bugün başka bir program deneyeceğiz belki geri alabiliriz.

Ha bu arada yanımıza Dikili'de bir karavan geldi içinde 4 genç arkadaş vardı rahatsız etmek istemedim ama İveco düşünenlere güzel bir örnek.

tatil 2010 (48).jpg

tatil 2010 (49).jpg

Hoşgeldin Yusuf!. Umarım dinlenceniz istediğiniz şekilde gerçekleşmiştir; başlangıçta bir tatsız olay olmasına karşın...

yaybek' Alıntı:
Bunu anlayamadım, "yazlık köy evi" mi demek istedin?

Cavid Sezen

Ynt: Kefken-Dikili-Akcakoca-Düzce Güzeldere gezimiz.

Kefken'den Karasu'ya doğru yola çıktık bu iki bölge arası uçsuz bucaksız tarif edilen cinsten kumsalla kaplı kumsalın genişliği zaman zaman birkaç km. olduğu için aracı yolda bırakıp yürümek imkansız olduğundan pek tenha ara,ara köyler ve çadır kampları var ama sınırlı,neyse Karasu'ya vardık Sakarya nehrinin denize boşaldığı yer,nehir kenarında yemek yedik biraz dinlendik orada balık tutmaya gelenlerle konuştuk akşamları sivri sinekten durulmuyormuş bu sebeple oradan ayrılıp Karasu'da eski bir arkadaşı ziyaret edip Melen ağzı'na doğru gittik yavaş ayavaş akşam oluyordu orada bir yabancı karavan gördük bir aile bizi görünce onlarda sevindi yalnız başlarına melen çayı kenarına kurulup oltalarınıda atmışlar önce kalalım istedim ama sonra baktık denize dökülen bölge kirli zaten kumsalda hep çöp bu sebeple direk Akcakocaya yöneldik.

tatil 2010 (86).jpg

tatil 2010 (87).jpg

tatil 2010 (89).jpg

tatil 2010 (92).jpg

tatil 2010 (93).jpg

Akcakoca'ya gelinceye kadar yolun solunda çokca camping tabelası gördük ama biz merkezi kafaya koyduğumuz için durmadık akşam olduğu içinde çevreyi çokca gözlemleyemedik,Akcakoca'da yer ararken çarşıda köy ürünlerini satan köylüler gördük yaş fındık aldık biraz muhabbet ettik kalmak için sakin yer aradığımızı söyledik önceki gecenin tekrarlanmasını istemiyorduk hatta Ankaradan Karavancı Yakup abi (2.Yakup) bize halka açık çok güzel mekanlarda gece insan tipi değişiyor burası çok güzel burada kalırız birşey olmaz demeyin gidin hangi köylüye biz geldik bahcenizde konaklayabilirmiyiz deseniz baş üstüne derler demişti bizde bu nasihatı tutup köylülere biz demeden onlar gelin bizi takip edin bizim bahcede klırsınız dediler ;D 4 tekerlekli tır tır dedikleri fındık taşımada kullandıkları hatta 4x4 olan yerli üretim araçlarından takiple köye vardık tüm konu komşu toplandı hoşbeş ettiler çok sevindik çocuklar hele ev araba gelmiş diye etrafımızda pervane oldular geç saatlere kadar sohbet muhabbetten sonra yattık sabah kalktık sağolsunlar az olan bütceyle kendi imkanlarıyla kahvaltı hazırlamışlar bizede kendimizce birşeyler katıp beraber kahvaltı yaptık sonra bize köyü gezdirdiler.

18072010407.jpg

tatil 2010 (136).jpg

tatil 2010 (120).jpg

tatil 2010 (124).jpg

tatil 2010 (110).jpg

Sonraki günler Akcakoca'daki Cenevizler kalesinin plajında kaldık İşletme sorumlusu Aydın bey sağolsun yardımcı oldu giriş 2 lira ve tüm gün hem mesire alanlarından faydalanıyorsunuz hem kumsalından denizinden hemde çokca yapmamalarına rağmen özel müsade ile gece plaj bölgesine aracı indiriyorlar,kale içinde masa ve oturakları var isteyen çayını çorbasını alıp gelebiliyor ve orada yemeğini yiyip kahvaltısını yapabiliyor sadece ateş yakmaya izin verilmiyor,mangal yapmak isteyenlere közü mangal içinde kendileri getiriyor sizi etinizi alıp yapıyorsunuz manzara harika bakalım silinmiş fotoları kurtarabilirsek oradanda görüntüler ekleyeceğim olan 2-3 tanasini ekleyeyim.

tatil 2010 (143).jpg

tatil 2010 (144).jpg

tatil 2010 (146).jpg

tatil 2010 (147).jpg

güzel geziler dilerim bol eğlence bol neşe bol fotoğraf getir bize gözün yolda ibren 90 da olsun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,898
Kayıtlı Üye Sayımız
166,690
Kaydolan Son Üyemiz
mesut.saban

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.