Keçiborlu Orman Yürüyüşlerimden Birkaç Kare

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SUVARİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,559
Ynt: Keçiborlu Orman Yürüyüşlerimden Birkaç Kare

Talha bey güzel fotoğraflar, en çok bulutlara ulaşan çam fotosunu beğendim :D

Etiketler

Sedat kardeşim teşekkür ederim beğendiğinize.

Ömer kardeşim Allah razı olsun. :D Dediğinizi yaptım birazda çocuklar yardım etti. Benim fotoğraflarım orjinalde 4000 X 3000 iken ben, % 16 -- %16 yaptım.

o zaman küçülünce 640 X 480 oldu tam istediğim gibi. Aşağıdaki fotoğrafı bu şeilde yaptım.

[attachment=1]

DSCI0008.jpg

Arkadaşlar fotoğrafları hızlı bir şekilde küçültmesini öğrendiğimden, konuya Isparta ilinin güzel ilçesi Keçiborlu Barajından fotoğraflarla devam etmek istedim.

Keçiborlu ilçesinin pek çok tabiat güzellikleri var. İstediğiniz zaman ormanlara, göllere ulaşabiliyorsunuz. Bu güzelliklerinden biriside Keçiborlu Barajı.

Barajın suları yükselip yolu kapattığından araç ile geçemedik ve yola yaya olarak devam ettik. Bu aslında sabahtan bizim için iyi oldu.
[attachment=1]

DSCI0002.jpg

Baharla beraber her taraf çiçeklerle kaplı. Alabildiğine yeşillik ve ormanlık alanlar.

[attachment=1]

[attachment=2]

IMG0348A.jpg

30062009329.jpg

Ormanlık tepelere doğru yürümeye başladık.Barajı mümkün olduğunca turlamaya ve fotoğraflamaya çalıştık.

[attachment=1]

[attachment=2]

DSCI0010.jpg

DSCI0011.jpg

Burada çok sayıda motorsiklet kullanıcısı var. Hafta sonları buralarda insanlar ailecek toplanıyorlar, çevre il ve ilçelerden de ziyaretçi alan bu alanlarda hemen hemen her ağacın altında bir motor görmek mümkün.

[attachment=1]

DSCI0035.jpg

İnanılmaz güzel manzaralar...üstelik bu alanlar kamp yapmaya da uygun.

[attachment=1]

[attachment=2]

DSCI0017.jpg

DSCI0025.jpg

Keçiborlu aslında bir sahil ilçesi değil fakat buralarda sulak alanların olması martıları buralara çekmiş. Aynı zamanda birkaç pelikan gördük ne yazıkki çekemedik. Ördek türlerinide görmek mümkün. Bazı alanların sazlık ve ağaçlık olması bu hayvanların buralarda yuvalanmasına imkan veriyor. Tabiki AVLANMAK YASAK. Jandarma ve ilçe korumaları gözetim
altında tutuyor.

[attachment=1]

[attachment=2]

DSCI0026.jpg

DSCI0029.jpg

Çekebildiğimiz su kuşları uzak kaldı yine de bunu atalım istedik.

[attachment=1]

IMG0346A.jpg

Buraya gezmeye gitmeyi düşünen kardeşlerim için şunu belirteyim. Keçiborlu Ankara--Antalya--Denizli kavşağında. Zaten pekçok insan buranın içinden geçer fakat nereden geçtiğini bilmez. Barajı besleyen bir çay var. Ayrıca çevrede baraja akan küçük su kaynakları da mevcut. Baraj yakınlarında bir kaç çeşme de yaptırılmş. Yani buraya gelenler için içme suyu sorunu yok.

[attachment=1]

[attachment=2]

DSCI0031.jpg

DSCI0032.jpg

Doğa yürüyüşüne ve kamp yapmaya karar veren biraz ıslanmayı ve haliyle kirlenmeyi göze almak zorunda.

[attachment=1]

[attachment=2]

DSCI0034.jpg

DSCI0033.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

DSCI0036.jpg

DSCI0037.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

DSCI0038.jpg

DSCI0039.jpg

Allah razı olsun...
Böyle güzel resimleri bizlerle paylaştığınız için...Sadece resimler değil tabii,notlar da çok önemli de değerli...

Beğendiğinize sevindim.

talha abim maşallah ne güzel yerler buraları böyle.eminimki insanlarıda güzel baksanıza etraf yemyeşil ve tertemiz.en azından fotoğraflarda öyle :D size yeşillikler içinde güzel ve neşeli sıhatli günler diliyorum.saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR