Kaza Videosu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tolgameltem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,724

Etiketler
Ynt: Kaza Videosu

Yapılmaması gerekenleri gösteren bir videoda ben koyayım, ani yön değiştirme ve fren yokuş aşağı yapılmaması gerekenler.

http://www.youtube.com/watch?v=Y58n6KDc2hU&feature=player_embedded

Yavuz,

Birinci videodaki araç vitesi boştamı iniyor? Videoyu aldığın yerde öyle bir ifade varmıydı?

İkinci videodaki çok büyük şansızlık. Mecburen yan eğime giriyor, az birşey geri gidincede, arka sol tekerin arkasındaki küçücük bir taş arabanın dengesini bozuyor.
Böyle bir şansızlık olmaz.

hsbasar' Alıntı:
Yavuz,

Birinci videodaki araç vitesi boştamı iniyor? Videoyu aldığın yerde öyle bir ifade varmıydı?

İkinci videodaki çok büyük şansızlık. Mecburen yan eğime giriyor, az birşey geri gidincede, arka sol tekerin arkasındaki küçücük bir taş arabanın dengesini bozuyor.
Böyle bir şansızlık olmaz.

Sedatcım;

1. videoda muhtemelen ya hi ile inmeye çalışıyor veya ayağı debriyajda vede frenle kontrol etmeye çalışıyor, yada vitesten atıyor. ama direksiyonu ellemese yinede tehlike olmayacak.

2. video tam anlatmak istediğim şeyi göstermiş, aracının sınırı küçücük bir engelle saniyeler içinde aşılabilir.

Ne olursa "bişey olmaz" dan oluyor, amacım birazda korkutmaktı, korku tedbiri getirir. İnsanoğlu görmediği şeyden korkmaz tedbir almaz. En azından benzer tırmanışlarda ben ailemi araçtan indiriyorum, Taş ocağında hatırlarsan suya girerkende Duruyu size teslim etmiştim , belli olmaz araç devrilir hemde suya devrilir içindende çıkamayabilirsin.

Selamlar

Evet bunların hepsi çok önemli,

Birde ben 2. videoda aracı düzeltirken kurdukları mekanizmaya dikkat ettim. Tepedeki bir aracın vincine aşağıadki aracın vincini bağlamışlar, aşağıdaki aracın vinci çekiyor devrileni. Akıllıcıa bir sistem gibi geldi.

verdiğin bilgiler için teşekkürler.

hsbasar' Alıntı:
Evet bunların hepsi çok önemli,

Birde ben 2. videoda aracı düzeltirken kurdukları mekanizmaya dikkat ettim. Tepedeki bir aracın vincine aşağıadki aracın vincini bağlamışlar, aşağıdaki aracın vinci çekiyor devrileni. Akıllıcıa bir sistem gibi geldi.

verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Estafurullah ben korkuyorum korkuyuda yaymaya çalışıyorum sadece ;D ;D

2. videoda yaralıda var, helikopter getiriyorlar, güzel bir düzenekle aracıda düze indiriyorlar, bizde olsa böyle bir olay vay halimize, helikopteri ancak rüyamızda görürüz.

ikinci videodaki jeep'in amortisörleri biraz fazla yumuşak geldi bana, hem eğimde yan duruyor hem biraz geri gidip fren yapıyor amortisörler fazla yaylanıyor hepsi hata bence.

Ya Allah korusun böyle bir kaza dağın başında bir arkadaşımızın başına gelse.Büyük ihtimalle orası Jandarma bölgesi olacaktır.Eğer yaralı da varsa bunu Jandarma'ya telefon ile bildirdiğimizde sizce bizim beyanımıza inanarak yaralı için helikopter kaldırırlar mı? Yani bu işin prosedürü nedir acaba? Önce bir devriye gelir yaralıya bakar " Evet bu yaralı için helikopter gerekli" diyerek kendisi mi onay verir? Tabii bu arada yaralı olan için zaman da çok önemli.Yoksa bizim telefonumuza güvenerek hemen helikopter gönderirler mi? Bu konuda yorumlarınız nedir arkadaşlar? Ya da aramızda subay arkadaşlar varsa bu konuda yardımcı olabilir mi? Bence önemli bir konu.

tolgameltem' Alıntı:
Ya Allah korusun böyle bir kaza dağın başında bir arkadaşımızın başına gelse.Büyük ihtimalle orası Jandarma bölgesi olacaktır.Eğer yaralı da varsa bunu Jandarma'ya telefon ile bildirdiğimizde sizce bizim beyanımıza inanarak yaralı için helikopter kaldırırlar mı? Yani bu işin prosedürü nedir acaba? Önce bir devriye gelir yaralıya bakar " Evet bu yaralı için helikopter gerekli" diyerek kendisi mi onay verir? Tabii bu arada yaralı olan için zaman da çok önemli.Yoksa bizim telefonumuza güvenerek hemen helikopter gönderirler mi? Bu konuda yorumlarınız nedir arkadaşlar? Ya da aramızda subay arkadaşlar varsa bu konuda yardımcı olabilir mi? Bence önemli bir konu.

Hiç ümitlenmeyin burası Türkiye kendin yetiştirdin yetiştirdin hastaneye , yetiştiremedin .............

Yapma Yavuz abi Sağlık Bakanlığı aldı ya helikopterler ben onlardan sipariş veririz diye düşündüm :D

evet arkadaşlar herkez bilgisine dayanarak bişiler anlatmaya çalışıyor sanırım bu arkadaşın uzun pajeroyu devirenin hatası 1 videodan oranın çok dik olmadığı gözüküyor fakat orda müthiş bir açı var orda gaza yavaş basıp içerden dereceye baksaydı devrilmeden önce ön teker yukardeyken yüzde 45 eyimi gösterirdi emin olun 2 bu uzunluktaki araç orayı çap çıkmaz 3 okadar gazla düz çıkmaya çalışırsanız istediğiniz kadar asılın gaza fakat çapraza aldığınız yerde adım adım çıkmanız gerekir 16 yıldır pajero kullanıyorum ilk pajero 2600 cc 1990 model halen mevcut aracım bu tek kapıdır şuan ise kullandığım 1998 model 3500 5 kapı 2yıldır kullanıyorum yarışlara katılmıyorum ama inanın çok ciddi bir şekilde arazide kullanıyorum ve sınırları zorluyorum araç buna cevap veriyor fakat çapraz geçişlere geldimi yüzde 35 i gördüm inanın araçta mümkün değil direksiyon bir elle diğer elle ise başka biyerden güç alıyosunuz diyosunuzki şimdi devrilicek fakat 45 e kadar yolu var pajero bunu diyor çapraz geçiş yerlerde yavaş yavaş garantiye alıp çıkmanızı tavsiye ederim uzun şasi araçlarda böyle yerlerde bunun gibi bişi yaparsanız ki allah korusun pek iyi olmaz tüm offroad tutkunlarına selamlar saygılar

discovery-V8' Alıntı:
Burada hatada yok,

http://www.youtube.com/watch?v=7mcT2mnlBPQ&feature=related
bence burdaki hatalar iyi bakıldığında çok hata var araç kaldığında aracı geri hızlı salması ve arka sağ lastik tam taşa denk geliyor sol arka lastik çukura düşüyor sol ön lastik yüksekte oda yüksekten indiği anda tabi hepsi bir anda olduğu için ve birde bunlara tam orda fren eklenince olan oluyor iyi bakın videoya arkadaşlar orada uzun şasi bir araç olsaydı aynı yerde kalsaydı o şekil devrilmezdi daha güvenli olurdu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,610
Kaydolan Son Üyemiz
Condishnali

Çevrimiçi üyeler

Geri