Kaza Videosu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tolgameltem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,724

Etiketler
Ynt: KAZA VİDEOSU

keşke youtube değil forklı bir siteye yükleseydiniz. açılmıyor : )

Ynt: Kaza Videosu

İşte bukadar kolay devrilmek , kaşla göz arasında , Bu meretleri yan getirmeyin, ne olduğunu anlayamadan lastiklere gökyüzünü gösterebilirsiniz.

discovery-V8' Alıntı:
İşte bukadar kolay devrilmek , kaşla göz arasında , Bu meretleri yan getirmeyin, ne olduğunu anlayamadan lastiklere gökyüzünü gösterebilirsiniz.
Burda adam bir sürü hata yapmış,
gereğinden fazla gaz ,
yanlış amortisör sertlik ayarı,
ama yinede bu kadar kolay devrilmemesi gerekirdi,
beni ciddi korkuttu.

Bencede cok hata var.aracı kullananın ciddi bir off road denemesi olduğunu düşünmüyorum.
Ailece pikniğe gitmiş asvalta cip kullanmaya tercih eden ve piknikte gaza gelip 1-2 numara yapayım denilen bir resim var ortada.,
Aracın cok kolay devrildiği konusuna pek katılmıyorum bence devirmesi için bütün olması gereknler var .
1-arac cok dengeli bir şekilde eğime sokulmamış
2-denildiği gibi aşırı gaz ile arkadan itiş sağlanmış
3-sanıyorum ki on lastıkler de güç yok araç 4 çeker konumunda kullanılmamış.

O aracın cok rahat bir şekilde oradan cıkması gerekiyordu.Hiç bir modifikasyon yapmadan.

Bu, uygun adım yürüyen askerlerin köprüyü yıkabileceği mantığındaki gibi bir rezonans olayı sanki.
Sol ön lastiğin rampayı aşarken araç tabanına (aşağı) doğru olan ivmelenen kütlenin, süspansiyonun kapandığı son noktadan itibaren bu sefer yukarı doğru ivmelenmeye başladığı anda zaten arka sol tekerin de aynı rampayı tırmanmaya başlamış oluşu ve onun itkisi de üstüne binince olan olmuş diye düşünüyorum.

Arkadaşlar bu araçlar (arazi araçlarının tümü) çok kolay devrilir, devrilirken hiç bir ibare yok 1 saniyede ters dönüyor, asla yan getirmeyin aynı duruma düşmeyin, sonra sizin arkanızdan söyle yapmış devirmiş ,şunu hata etmiş bunu hata etmiş diye bir sürü yorum yapılır ama olan size olur , daha kötüsü sevdiklerinize olur , bu meretler yan açıyla kullanılmaz. görmeden bastığın bir ağaç kökü 30 derecelik açıyı bir anda 50 dereceye çıkarır nefes alamadan ters dönersiniz.

discovery-V8' Alıntı:
Arkadaşlar bu araçlar (arazi araçlarının tümü) çok kolay devrilir, devrilirken hiç bir ibare yok 1 saniyede ters dönüyor, asla yan getirmeyin aynı duruma düşmeyin, sonra sizin arkanızdan söyle yapmış devirmiş ,şunu hata etmiş bunu hata etmiş diye bir sürü yorum yapılır ama olan size olur , daha kötüsü sevdiklerinize olur , bu meretler yan açıyla kullanılmaz. görmeden bastığın bir ağaç kökü 30 derecelik açıyı bir anda 50 dereceye çıkarır nefes alamadan ters dönersiniz.

Aynen katılıyorum, iş güvenliği eğitimcilerinin özellikler üzerinde durduğu, defalarca tekrarladıkları bir konu bu.

Küçük bir yükseltinin neler yapabileceğine bir örnek

http://www.youtube.com/watch?v=GeYmDOzoibk

Pajeronun bu kasasın da,Büyük çoğunlukta,
Amortisör sertlik ayarı düğmesi var.
Aracı 3 ayrı sertlik seviyesinde kullanabiliyorsunuz,
Soft ta araç 56 chevrolet gibi yaylanıyor.
Arazide yapılacak yanlış bir seçim veya unutkanlık,
insanın başına olmadık işler getirebiliyor,

İlk videoda
Araç geri giderken yaptığı yaylanmadan,aracın soft konumda bırakıldığını düşünüyorum.
Sonuç olarak aracı yanal eğimlerde kullanmak için aracı çok iyi tanımak lazım,
Yada yanal eğime çok sokmamak lazım .

Bence hiç riske girmeye gerek yok, yan eğimden mümkün olduğunca kaçılmalı.
Birinci videoda yeterince geniş alan olmasına rağmen sürücü ısarla dar bir açı ile rampaya yan eğimle giriyor.
İkici videoda ise frene asılarak arabayı kontrolsüz kaymaya bırakıyor. Her ne kadar böyle bir vahim sonucun doğacağını kimse tahmin edemeyecek olsada, rampalarda birinci kural, rampayı çıkana kadar durmamaktır.

Allah korusun... off-road bir spor her spor gibi riskleri var...

Doğru olanı doğru yerde uygulamak gerekir...

Yarışçılar bile dik eğimlerde kendilerini vinçleyerek indiriyorlar...

Her araca roll-gace şart bence...

Daha öğreneceğimiz çok bilgi var... ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,610
Kaydolan Son Üyemiz
Condishnali

Çevrimiçi üyeler

Geri