Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları
2011 Olimpiyatlarının burada yapılmasına gelince; Erzurum da büyük bir üniversitenin olması, gerek şehre gerekse dağa ulaşım kolaylığı, kış mevsiminin uzun olması, pistlerinin çeşitliliği ve daha birçok pist yapımına uygun alan olması gibi sebeplerden ötürü olimpiyatlar Erzurum da yapılacak. Bu sebepler içinde kar kalınlığının rolünün pekte olmadığını düşünüyorum. Suni kar hazırlıklarıda yapılıyor bu arada. Bildiğiniz gibi kış olimpiyatları sadece kayaktan ibaret te değil, şuan bir tanesi tamam olmak kaydıyla 4 tane buz paten pisti yapılıyor. Bu arada bir sitede kayak merkezlerinin, ortalama kar kalınlıkları verilmiş. Palandöken ortalam 70cm minumum 10cm, Uludağ ortalama 90cm minumum 15cm. Palandöken Uludağdan daha yüksekte ve bölge olarak çok daha soğuk bi bölgede ama buna rağmen rakamları düşük. Sizin dediğiniz mantıkla bakarsak Olimpiyatların Uludağ da yapılması daha uygun gibi görünüyor.
Verdiğiniz link için teşekkür eder saygılar sunarım.
İstanbul da 30cm kar yağdığını ilk defa duydum, çok şaşırdım. Neyse veriler, sonuçta alıcıların nereye dikildiği ile alakalı sonuçlar veriyor. Halbuki beni ilgilendiren kaydığım pistteki kar kalınlığıdır. Nerede yaşadığınızı bilemiyorum, ben yaşadığım ve her hafta sonu çıktıtığım , gördüğüm dağ hakkında bilgi verdim. Tekrar söylüyorum Palandöken de pist dışında bile ancak bazı bölgelerinde bu kar kalınlığına ulaşılıyor.emmy' Alıntı:Aytunç Bey,
Erzurum'da kar kalınlığını ölçen cihaz , ne yazıkki rüzgar alan bir tepeye dikildiğinden sürekli düşük kar kalınlığı göstermektedir. Yani pistlerle alakası yok .
Ayrıca Erzurum veya Sarıkamış ta 80 cm kar olmicakta daha nerde olacak. İstanbula bile 30 cm kar yağıyor şehir içi hareketlilik ve hava sıcaklığından eriyor. Allahın dağında 80 cm kar olmamasının hiç bir sebebi yok.
Pistlerde taş çakıl vs. konusuna gelince. Zira küresel ısınma sadece Erzurumu değil tüm dünyayı etlkiledi. Kar kalınlıkları illaki düşecek. Madem diğer kayak turizmi yapan yerlerde Erzurum'dan daha fazla kar var. Olimpiyatlar için onca yatırım niye Erzurum'a yapılsın, Kartepe'ye yapsınlar o zaman.
Aşağıdaki link Dedeman'a ait, 24 saat pisleri bu linkten izleyebilirsiniz. Bu kış izledim . Şuan çalışıyormu bilmiyorum. Ama elinizde bulunsun, sezon gelince açarlar belki. Çalışmıyorsa da yeni linki öğrenir öğrenmez buradan paylaşırım. Sevgiler
http://85.97.131.6/view/index.shtml
2011 Olimpiyatlarının burada yapılmasına gelince; Erzurum da büyük bir üniversitenin olması, gerek şehre gerekse dağa ulaşım kolaylığı, kış mevsiminin uzun olması, pistlerinin çeşitliliği ve daha birçok pist yapımına uygun alan olması gibi sebeplerden ötürü olimpiyatlar Erzurum da yapılacak. Bu sebepler içinde kar kalınlığının rolünün pekte olmadığını düşünüyorum. Suni kar hazırlıklarıda yapılıyor bu arada. Bildiğiniz gibi kış olimpiyatları sadece kayaktan ibaret te değil, şuan bir tanesi tamam olmak kaydıyla 4 tane buz paten pisti yapılıyor. Bu arada bir sitede kayak merkezlerinin, ortalama kar kalınlıkları verilmiş. Palandöken ortalam 70cm minumum 10cm, Uludağ ortalama 90cm minumum 15cm. Palandöken Uludağdan daha yüksekte ve bölge olarak çok daha soğuk bi bölgede ama buna rağmen rakamları düşük. Sizin dediğiniz mantıkla bakarsak Olimpiyatların Uludağ da yapılması daha uygun gibi görünüyor.
Verdiğiniz link için teşekkür eder saygılar sunarım.