Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 207
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,331

Etiketler
Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

27 Mart 2008 İtibarıyla Kayak Merkezleri

Kartepe’deki 14 kayak pisti, yeterli kar olmaması nedeniyle kapalı bulunuyor. Uludağ’da kar kalınlığı 160 santimetre, Bayraktepe Kayak Merkezi’nde 130 santimetre, Kartalkaya’da 125 santimetre ölçüldü.

279700


AA
27 Mart 2008 Perşembe


Erciyes Dağı’nda kayak sezonu kapandı. Erzurum’da havaların ısınmasıyla pistlerdeki kar kalınlığı 25 santimetreye kadar düştü.

Kocaeli’nin kış sporları merkezi Kartepe’de uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen, 3’ünde telesiyej, birinde teleski bulunan 14 kayak pistinin yeterli kar olmaması nedeniyle kapalı olduğu bildirildi.

İstanbul’a en yakın kış sporları merkezi Kartepe’de, kar kalınlığının 10 santimetre olduğu belirtildi.

Kartepe’deki The Green Park Resort Kartepe Otel’in hafta içi doluluk oranının yüzde 11 olduğu, hafta sonu yüzde 50 doluluk beklendiği kaydedildi.

ULUDAĞ

Uludağ’da bir hafta önce 160 santimetre ölçülen, ancak 3 gün öncesine kadar etkili olan lodos ve sağanak yağışla 135 santimetreye düşen kar kalınlığı, iki gün önce başlayan yağışla yeniden 160 santimetreye ulaştı.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, açık ve güneşli havanın hakim olduğu bölgede 30-31 Martta etkili olmayan “kar geçişi”nin görülebileceğini kaydettiler.

Bölgede hava sıcaklığının gece eksi 8 derece, gündüz sıfır derece olarak ölçüldüğünü belirten yetkililer, pistlerdeki karın hem kalite hem de kalınlık olarak kayak için uygun olduğunu bildirdiler.

Bu arada, bölgede karın yeterli olmasına rağmen otellerin 23 Mart tarihi itibariyle sezonu kapatmaları nedeniyle pistlerdeki kayakseverlerin sayısının yok denecek kadar az olduğu belirtildi.

Bölgede dört mevsim açık olan tesislerin yetkilileri, kar yeterli olsa da bölgede sezonunu sona erdiğini, bu yüzden son günlerin tadını çıkarmak isteyen kayak tutkunlarını ve Uludağ’ın temiz havasını solumak isteyen müşterilerini ağırladıklarını söylediler.

KARTALKAYA

Bolu’da etkili olan kar kar yağışı nedeniyle Kartalkaya Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 1 metre 25 santimetreye ulaştı.

Kayak merkezindeki otellerin doluluk oranları hafta içi yüzde 65 olurken, hafta sonları yüzde 90 ile hizmet veriyor.

Merkezdeki bazı oteller, Nisan ayının ilk haftasında kayak sezonunu kapatmayı planlıyor.

Kartalkaya’ya gelen tatilciler ise ilkbahar ve kış mevsimini bir arada yaşıyor ve güneşli bir günde kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

ERCİYES DAĞI

Kayseri’deki Erciyes Kayak Merkezi’nde, son günlerde etkili olan rüzgar ve artan hava sıcaklığının etkisiyle kar eridi.

Kar kalınlığının 15-20 santimetreye kadar düştüğü kayak merkezinde, zemin kayak sporu için elverişsiz hale geldi.

Günübirlik ziyaretçilerin kızakla eğlenebildiği kayak merkezinde telesiyej tesisleri hizmet vermeyi sürdürüyor.

PALANDÖKEN, SARIKAMIŞ VE BAYRAKTEPE

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’ndeki pistlerde kar kalınlığı 25, Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi’nde ise 130 santimetre olarak ölçüldü.

Erzurum’da havanın ısınması nedeniyle Palandöken Kayak Merkezi’nde pistlerdeki kar kalınlığı 25 santimetreye kadar düştü.

Dedeman Otel Genel Müdürü Mehmet Varol, hava sıcaklıklarının böyle devam etmesi halinde geçen seneye göre bu yıl sezonun daha erken kapanacağını söyledi.

Palandöken’e yabancı turist ilgisinin her geçen gün arttığını kaydeden Varol, “Bu yıl turist açısından güzel bir sezon geçirdik” diye konuştu.

Palandöken’deki Polat Renaissance Otel’in doluluk oranının ise yüzde 45 olduğu belirtildi.

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi’ndeki kar kalınlığı da 130 santimetre olarak ölçüldü.

Kayak merkezindeki Toprak Hotel Genel Müdürü Almila Özgür, sezon sonuna doğru gelen yerli turistlerle doluluk oranının yüzde 85’e yükseldiğini belirtti.

Bayraktepe’deki Çamkar Otel’de doluluk oranı yüzde 75, Kardelen Otel’de ise yüzde 55 olduğu bildirildi.

ILGAZ

Ilgaz Dağı’nda, son kar yağışı ile kar kalınlığı 90 santimetreye ulaştı.

Ilgaz Dağı’ndaki otellerdeki doluluk oranının hafta içinde yüzde 40, hafta sonunda yüzde 70’lerde olduğu belirten Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, “Büyük şehirlerde havalar ısındı. İnsanlar yüksek rakımlı yerlerde de aynı zannediyor ama hala Ilgaz’da tatilciler kayak yapıyor” dedi.

Öztürk, Ilgaz Dağı için en ideal kayak sezonun bu mevsim olduğunu belirtti.

NTVMSNBC
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

cok merak ediyorum bayramda kayak sezonu acılacakmı acaba?? yeterli kar kalınlığı olursa muhtesem olur ve belki gezenbilir olarak bir grup yapılır kayaga gidilir..ne dersiniz olabilir mi??? ;D
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

Selam Füsun, malesef durum şu an için çok da iç açıcı değil, bayrama 2 hafta kala dağlarda henüz kayda değer kar yok, en az 50-60 cm kadar kar yağması ve karın basılması gerek, beklemedeyiz yani ;)

Gezenbilire hoşgeldin, kendini bu aşağıdaki bölümde tanıtırsan memnun oluruz
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.3100
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

Bekliyoruz...
Yurtdışı nasıl acaba?
 



Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

KARTALKAYA'DA KAR KALINLIĞI 30 SANTİMETREYE ULAŞTI

BOLU (A.A) - Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

Edinilen bilgiye göre, kayak merkezi Kartalkaya'da iki gün aralıklarla devam eden kar yağışının ardından kayak merkezinde kar kalınlığı arttı. Tatil merkezinde kar kalınlığı 30 santimetre olarak ölçülürken, tatil yapan bazı vatandaşlar kızakla kayak yaptı.

Otel yetkilileri, kar yağışının ardından Fransa ve Hollanda'dan bir grup turistin Kartalkaya'ya geldiğini belirtirken, yeni yıl rezervasyonlarında da artış yaşandığını kaydetti.

Grand Kartal Oteli'nin Satış Müdürü Ahmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşı öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını, yeni yılın Kartalkaya'da coşkulu bir şekilde geçeceğini kaydetti.
 


Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

;D evet 26 aralık da doğumgünüm zaten bana en güzel hediye kar yağması zaten.. bütün sezon bol bol kayak yapmayı diliyorum..yaşasıııın kar geliyooor!!!
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

Meteorolojinin sitesinde bugun saat 11:25 itibari ile Kartalkaya kar kalınlığı 10 cm görünüyor :( 5 günlük hava tahmininde de kar yağışı görünüyor ama bu pazara kadar kayak yapmaya elverişli bir kar kalınlığı olur mu sizce ?
yani bu pazar Kartalkaya'da kayak yapabilecek miyiz ? çok istiyorum da :smiley:
 




Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

Radikal Tur' dan arkadaşlarla konuştuk, şu an kayak yapmaya elverişli kar yok.
Ama hafta sonuna kadar ne olur bilemiyorum. Ben de bekliyorum sabırsızlıkla.
http://www.snow-forecast.com/resorts/Kartalkaya/conditions
Bu adresten takip edilebilir.
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

bizim meteorolojinin sağı solu belli olmaz diye weather.cnn.com a baktım Bolu için 3 gün süre ile kar yağışı gösteriyor :smiley: ben bu pazar için umutlanmaya başladım :smiley:
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

merak etmeyin kayacağız..ben pazartesi uludağa giderek bizzat ölçeceğim kar kalınlığını ;D ve doyasıya kayacağım..ayrıca istanbulda da kar keyfi yaşayacağımızı söylüyor meteoroloji,,
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

şu an Ankara bembeyaz ve bu durum beni haftasonu için daha da çok umutlandırıyor :smiley:
grandkartal otelin sitesinden alınan son dakika bilgisine göre Kartalkaya'da
Kar Kalınlığı : 42 cm
Sıcaklık : -6 °C
Rüzgar : 4 km
Hava Durumu : Yoğun kar yağışlı
Son güncelleme : 24.12.2008
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları


geçen haftasonu Uludağ'da sezonu açan arkadaşlar var, resimler epey karlı görünüyordu. Bu haftasonu da Uludağ'a çıkarma yapacaklar. Sezon resmen ve de alenen açılmış oldu, hayırlı uğurlu olsuuuun :smiley:
 



Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

ve kartalkayada kayak başladı haberini almış bulunuyoruz :smiley: kar kalınlığı 54 cm yoğun kar yağışlı
hadi hayırlı olsun :D
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,516
Mesajlar
1,519,143
Kayıtlı Üye Sayımız
172,173
Kaydolan Son Üyemiz
Özgür1977

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst