Karayoluyla Türkiye - Vietnam

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan theodor_malinovski Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,642
Yer
anatolia
2014 yılında yapmayı düşündüğüm bu keşif için fikir, kaşif ve yol arkadaşı arıyorum.
rota özeti: türkiye-iran-pakistan-hindistan-bangladeş-myanmar-kamboçya-vietnam.

Etiketler
Ynt: Karayoluyla Türkiye - Vietnam

sayın anatolia selemlar 2004 viatnam gezinize katılmak istiyorum görüşmek üzere saygılar sunarım

Merhabalar,
Sıraya benide dahil edermisiniz diyorum. Araç olarak düşünülen birşey varmı. Birde bu iş için yurt dışından eski (Sovyet ülkeleri olabilir) güçlü bir araç (4x4 veya 6x6) temin edilip içinde yaşanabilecek konuma getirilip bu yolculuğa çıkılabilir.
Tek sıkıntı aklı başında keyifli bir sponsor, gerisi kolay.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Merhaba,
Gezinizin Hindistan'dan sonraki kısmı benim de görmek istediğim yerler. Fakat kara yoluyla gitme konusunda mutabık olamıyorum. Yol arkadaşımın Malinowski'yi bilen biri olması beni mutlu ederdi ama.

merhaba,
araştırmalarım sonucunda bu rotanın imkansıza yakın olduğunu anladım. şöyle ki:
daha önce yapılmış bir çok gezi günlüğünü taradım. pakistan hindistan sınırında kafileye silahlı devlet görevlileri embed ediliyor. afganistan sınırına teğet geçildiği için riskli bir bölge olmasından kaynaklanıyormuş. hindistan kuzeyden transit geçilebilir durumda. lakin bu ülkenin de doğu bölgesi bazı direnişçilerin kontrolü altında. en büyük sorun myanmar da ortaya çıkıyor. bu ülke hiç bir şekilde karadan transit geçişe izin vermiyor.
ben de alternatif arayışına girdim. çin rotası bile seçenek dışı kaldı. çünkü çin kara yoluyla seyahat etmek isteyenlere ilginç bir zorluk çıkarıyor. yanınızda bir turist rehberi olmadan ülkede kendi aracınızla seyahat etmeniz mümkün değilmiş. hatta sınırda tüm elektronik iletişim cihazlarınız mühürlenerek size teslim ediliyor ve çıkışta bu mühür açılarak cihazları kullanmanıza izin veriliyor. cep telefonu dahil tüm cihazları çin içerisinden satın almanız gerek. bu seçenek de elendikten sonra doğu-batı ekseninde en akla yatkın rota trans-siberian otoyolu.
vladivostokra sonlanan bu yol feribot vasıtasıyla güney-kore üzerinden japonya'ya bağlanıyor.
şu an planlarımı bu rota üzerinden şekillendirmeye başladım.
düşüncesizce açmış olduğum bu konu için herkesten özür diliyorum.
görüşmek dileğiyle.

800px-Trans-Siberian_Highway.jpg

Yeni rotanızın Ali Eriç tarafından geçildiğini biliyormuydunuz? bilmiyorsanız size iyibir rehber olabilir. Selamlar

http://www.istanbul2istanbul.com/?pg=5&id=5

güngör' Alıntı:
Yeni rotanızın Ali Eriç tarafından geçildiğini biliyormuydunuz? bilmiyorsanız size iyibir rehber olabilir. Selamlar

http://www.istanbul2istanbul.com/?pg=5&id=5
merhaba güngör bey,
ali bey'i ben canlı olarak takip edenlerdenim zaten. kolyma kapısı yolunda yaşadıkları, uydu telefonu sayesinde kurtarıldığı bölümler efsane niteliğinde dersler içeriyor.
burada paylaşılan her gezi ufkumuzu ve yolumuzu da açıyor diye düşünüyorum. ali beyin izlediği güzergah şu anda bana en uygunu gibi görünüyor. farklı olarak gerçekleştirebileceğim kısım feribot ile japonya seyahati olabilir zaten.
saygılar.

Şu anda gezi aleminin en büyük geyiklerinden birisi Viyetnam vizesi. Adamlar Türk kelimesinden en çok korkan ikinci ülke oldu.

Bu rotaya bir bakımdan değen Long way round izledinizmi bilemiyorum
birde aracınız nedir merak ettim kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR