Karavanlı İlk Gezimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karagozlers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,297
Ynt: Karavanlı İlk Gezimiz

Tunay-Tugay çiftine öncelikle aramıza katılımlarından dolayı hoşgeldiniz diyorum. Önerim ise karavan kolay alınıp satılabilecek bir araç değil bunun için kullanma şeklini belirlemeniz gerekir. Derseniz ki biz hafta sonları veya kısa süreli kullanacağız o zaman her zaman kullanabileceğiniz camper türü araç, yok biraz daha uzun süreli 20-25 günlük geziler düzenleyeceğiz derseniz 17 m3 camper tipi araca yöneleceksiniz yok biz bir çıkacağız en 6-7 ay gezeceğiz ve biz kalabalık bir aileyiz derseniz muhakkak alkovenli ve geniş,uzun bir araç alacaksınız.
Günün birinde bir yerlerde karşılaşmak umuduyla...

Etiketler

öncelikle ilginize ve vermiş olduğunuz bilgilere teşekkür ederiz. Evet sizinde belirtiğiniz gibi eşim ve ben motokaravanı 6-7 ay gibi uzun süreli kulanacağımız icin ( ha buarada biz yeni emekli olmuş ) bir aile olmamızdan dolayı karavanı genellikle eşimle birlikte kullanacağımızdan sizin karavan gibi bir karavan yeterli olurmu ? saygılarımızla tunay / tugay ,birgün bir yerlerde karşılaşmak umuduğla

kesinlikle bir sorun olmaz,2 kişi için camperlar yeterli, birde camperların en büyük avantajı karavan camiasına çok yakın kişiler hariç kimsenin fazla ilgisini çekmiyor rahat oluyorsunuz.

süreyya bey cok teşekkürler gercekten haklısınız dış görünüş olayını hic düşünmemiştik....bugün ankaradan bir kac karavan imalatcısı ile görüştüm ama cok ucuk kacık fiyatlar ve cok farklı farklı olaylar anlatıyorlar 2. ellere bakıyorum cok farklı yani cok farklı bi dünyası var bu karavanın demek istediğim alma mı yaptırmamı kendin yapmamı cok karışık bi dünya be üstat hanıma derimki gel be hanım 20 yıl öncesine dönelim cadır kuralım derim de o bana gülüyo be üstat o zamanlar genctik diye sanırım haklı ama yılmak yok araştırmaya devam bu arada siz nası cözdünüz .selamlar

Öncelik bu iş için ne kadar bütçe ayırdığınız. Sonra seçenekler kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Çadır kurmak veya çadırla kamp yapmanında ayrı bir güzelliği vardır. Önemli olan keyif alabileceğiniz mutlu olabileceğiniz şekli belirlemeniz ama benim size önerim madem bu işi yapacaksınız yarına bırakmayın dün bu işe başlamış olmanız gerekirdi yani olayı ertelemeyin.
Size önerim;
1. Piyasadan alacağınız karavanın ilk önce ruhsatına bakın. (Özel amaçlı motokaravan yazmalı ve M1 sınıfı olmalı)
2. Donanım olarak banyo tuvaleti (thefort) muhakkak olmalı.
3. Atilladi (Attilla Dinçer'in) aracını tavsiye ederim. Herkes tarafından bilinen araç yapım aşamalarını göre bilirsiniz.
4. fiyatı 35000 den yüksek araçlara bakmanızı tavsiye ederim.
5. Çekme karavan istiyorsanız erba karavanın 5 mt.lik 12500 Tl. fiyatla sattığı bir model var ancak mevcut fabrikada varsa alın derim.

süreyya bey ilginize ve vermiş olduğunuz bilgilere cok teşekkür ederim azda olsa bi yol katettik bu yolda takıldığımız konularda yardımlarınızı bekleriz saygılarımızla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri