Karavanlı Gezilerde Karavanı Olmayanlar Ne Yapmalı?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bahtiyar Baysan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,466

Etiketler
Ynt: Karavanlı Gezilerde Karavanı Olmayanlar Ne Yapmalı?

Karavanı olmayanlar hemen koşup bir karavan almalı :D (Şaka tabi)

Bahtiyar bey, bireysel ulaşımınızı sağlayacak bir aracınız varsa gezilerimize katılmamanız için hiç bir neden yok. Çadırla da katılabilirsiniz. Ancak yöreye ve mevsime uygun çadır, uyku tulumu, giyecek ve malzeme bulundurmanız şart. Doğa koşullarında belirli bir kamp deneyiminizin de olması gerekiyor. Bireysel ihtiyaçlarınızı kendi imkanlarınızla sağlamanız esastır. Ancak ufak tefek eksikler konusunda elbette hepimiz yardım ederiz.

Ayrıca motokaravan kiralama şirketlerinden de araç kiralayabilirsiniz.
 

Ynt: Karavanlı Gezilerde Karavanı Olmayanlar Ne Yapmalı?

Bahtiyar bey merhaba .Hoşgeldiniz yeterki içinizde karavancılık ve kamp ruhu olsun.Karavanı olan bir arkadaşınıza eşlik edebilirsiniz veya 4 arkadaş devre mülk sistemi ile bir motokaravan veya çekme karavan alabilirsiniz.Bu düşünceler ile geliştirilebilir.SEVGİ ve SAYGILAR.
 

Ynt: Karavanlı Gezilerde Karavanı Olmayanlar Ne Yapmalı?

iSTANBULDAKİ KARAVANLARIN SATIŞIVEYA ORTAK MASRAF İLE GEZİ PROĞRAMLARI GİBİ ÇÖZÜMLER AMAÇLAR İLE GÖRÜŞEBİLDİĞİ,TANIŞABİLDİĞİ ORTAMLAR VARMI?
Tanışmadığım insanlarla yola çıkıp üzüntü kaynağı olmaktan çekiniyorumda.Aslında sorunlu bir adam değilim.62 yaşında ama emekli ve çalışan avukatım.Neşeliyim ve arkadaşlarıma uyarım.Baştan yapılan proğramlara sayğılıyımdır.İstanbul'a yakın yarlarda,illerdeki karavanın olduğu yere kendi arabamla gelebilir,masrafa katılır,işlere,görevlere gönülden uyarım.Daha geniş bilği profilimde vardır.
Ortak masraf proğram ile veya devremülk sistemi karavancılık yapan deneyimli arkadaşlar;acemi Bahtiyar sorun yaşamasın diye yazabilirlermi ?
 

Ynt: Karavanlı Gezilerde Karavanı Olmayanlar Ne Yapmalı?

Bahtiyar bey, gezilerimiz gözünüzde büyüttüğünüz gibi fazla planlı profesyonel organizasyonlar değil. Gerek forum ortamında, gerekse gezilerimizde, karşılıklı saygı esastır. Askeri düzende kesin kuralları olan geziler düzenlemiyoruz. Kurallarımız, zaten seviyeli ve belirli olgunluk seviyesine ulaşmış her insanın günlük yaşamında da geçerli olan insani kurallardır. Sadece olabilecek bazı aksaklıkları önceden engelleyebilmek için "kamplı gezi kurallarımızı" oluşturduk. Takdir edersiniz ki her insanın görgü, kültür, birikim ve eğlence anlayışı farklıdır. Bu nedenle kamplarımızda çizgimiz dışına çıkacak taşkınlıklar istemiyoruz, hepsi bu kadar. Bknz. Kamplı gezi kuralları: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53157.0

Arkadaşlarımız ve abilerimizin çoğu zaten İstanbul'da. Birbirini tanıyanlar zaten kendi aralarında haberleşip sık sık görüşüyor. Belirli periyotlarla büyük buluşmalar olmuyor. Ancak geçen yıl düzenlemiş olduğumuz Maltepe sahil yolu buluşmasını gelenekselleştirmeye çalışıyoruz. Bunun dışında küçük gruplar bir araya gelerek yakın çevre gezilerine çıkabiliyorlar. Her şey zamanla birbirimizi tanımamıza bağlı. Oturduğunuz semti belirtirseniz belki yakın çevrede olan herhangi birileriyle görüşme, tanışma imkanınız olabilir.

Devre mülk usulü ortak karavan alma düşüncesi geçmiş yıllarda dile getirilmişti ama bu düşünceyi pratiğe aktarmak biraz zor gibi. Çünkü pek çoğumuzun karavanlarıyla duygusal bağı var. Biz onları "yazlık ev" ya da "yürüyen ucuz otel" olarak değil ailemizin bir ferdi, kişisel oyuncak ya da yaz kış kullandığımız evlerimiz olarak görüyoruz. Bu düşünce, daimi ikametgahınızı birileriyle ortak kullanmaya benzediği için pratiğe dökülmesi imkansız bence.

Masraf ve görev paylaşımlı olarak başka bir karavana misafir olmak ise ancak (o da belki) birbirini çok iyi tanıyan dostlar arasında gerçekleşebilir. Yukarıda açıkladığım düşüncelerden dolayı, iyi tanımadığınız bir insana bu teklifi götürmek "evinize misafir olarak geleyim, masrafları ve görevleri paylaşayım" demekten farksızdır. Bunun tek istisnası, iyi anlaşabileceğiniz birileriyle ortaklaşa motokaravan kiralamaktır. İki aile sorunsuz yolculuk yapabilecek kapasitede kiralik motokaravalar mevcuttur. Böyle bir düşünceniz oluşursa size motokaravan kiralama şirketi olarak "casavan" ı önerebilirim: http://www.casavan.com/index_tr.asp?gclid=CKaLq8if16QCFceR3wodoUooKA
 



Ynt: Karavanlı Gezilerde Karavanı Olmayanlar Ne Yapmalı?



Cem babadağ sağol.Galiba başlanğıç olarak binek arabamla ustaları takip ederek gezilere katılmaya gayret edeyim.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,010
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst