Merhaba ""karavanlarda hermatik lpg ile çalışan şofbende kullanılıyor böyle bir sorundan bu şofbenlermi etkilenmiyor yoksa riski gözemi alıyoruz ,"" diye sormuşsunuz, şofbenden bendede olmasına rağmen içini açıp incelemedim, ama bir duyuma göre içinde bir fan varmış, hava akışını bu sağlıyormuş, öyle duydum, fakat bu şofbenlerin inciğini cinciğini bilen Atiladi'dir, o bunlarla baya uğraşmıştı, doğru cevabı o verebilir.
Fakat, sobanız çok şık, ve hafif olduğuna göre çabuk ısınan türden sanırım, ve yerinizde olsam bu sobayı kullanırdım, ama bir takım modifiyeden sonra, iç içe geçmiş bacalardan içeride olan mantıken sıcak hava çıkışı, dıştakide taze hava girişidir, dıştaki boruyu kökten kesip iptal edip, geriye kalan boşluğu gene bir sac parçası ile perçinli olarak kapatıp, sobanın alt kısmından, brülörün hemen yanından bir küçük pencere açıp, çıkış borusu ebadında bir boru ilavesi ile kullanabilirsiniz, çokta sağlıklı olur.
Buna benzer bir sobayı zamanında bu şekilde modifiye etmiştim, güzelde sonuç aldım, bu sayfada bir başlıkta var fakat fotolar uçmuş. meme olarak 070 kullanmıştım.