Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan exsucc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,404

exsucc

Ana Kamp
Mesajlar
23
Tepkime Puanı
1
Yer
Sakarya
Değerli gezenbilir.com üyeleri;

Venedik' ten karavan kiralayıp Eşim ve çocuğum ile yapmayı planladığım,

İtalya - Alp Dağları - İsviçre - Cote D'Azur sahilleri gezi rotasını aşağıya ekledim.

3 resimde, önce rota, daha sonra gezi programı ve en sonda ise gezinin mali tablosu görülmektedir.

Özellikle bu rotayı yapmış olan tecrübeli karavan gezginlerimizden veya buralarda yaşayan arkadaşlardan,

rotamla alakalı tavsiye, görüş ve önerilerinizi hararetle bekliyorum.

Sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda, ufak tefek değişiklikler yapmayı düşünüyorum.

Rota hakkında değerlendirmelerinizi de yazarsanız çok sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkürler...

HARTA   ROTA


GEZ PROGRAMI


MAL TABLO
 

Etiketler
Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

Doğal güzellikleri mi, tarihi yerleri mi, yoksa büyük şehirleri mi gezmeyi tercih ediyorsunuz? Eğer doğal güzellikleri tercih ediyorsanız Milano ve belki Pisa yerine İtalya'nın Toskana bölgesindeki küçük kasabalarını gezmenizi tavsiye edebilirim. Floransa ve Pisa'da 10 gün kalmıştım, ama bu şehirler arasındaki küçük çiftlikler, tepeler, üzüm bağları beni daha çok etkilemişti. Floransa ve Pisa gibi turistik yerler genelde çok kalabalıktır. Toscany diye arama yaparsanız karşınıza bir çok bilgi çıkacaktır. Örneğin, Pienza isimli küçük bir kasaba (http://www.visitsitaly.com/tuscany/pienza/ ), Crete Senese Drive adı verilen yol (http://www.cretesenesi.com/en/tour-2-through-the-hills-of-the-river-basin-ombrone-p-1_track__53.html) gezilebilir. Not: Crete Senese Drive için verdiğim bağlantı karavanlar için tavsiye edilen bir rotayı içermektedir.

Bir kaç resim ekleyeyim:

Pienza landscape2


PhpThumb generated thumbnail


Pienza Italy 1180437977
 

Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

Aklıma gelmişken bir ekleme daha yapıyım: Pienza'daki Val d'Orcia vadisi Unesco'nun Dünya Kültür Mirasları listesinin tabiat kategorisinde yer almaktadır.

Val d'Orcia hakkında fikir vermesi açısından şu video izlenebilir: http://whc.unesco.org/en/list/1026/video
 

Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

Merhaba Aykut bey,Gezinizin Rotasi güzel ama cok hizli bir gezi yapmaniz gerekiyor.Yorucu olabilir,nereleri merak ediyorsunuz?Tarihi yerlermi Dogayimi.Venedikten baslarsiniz Vicenza,Verona, Milona görülmesi gerken yerler.Isvicreye gelince Luganoya gelince Locarnoyu ,Belinzonayi görmeden gecilmez ;) http://www.stellplatz.wohnmobilforum-schweiz.ch/ Zürich,Bern e gelince Berner oberland görmeden olmaz,Jungfraujoch Isvicrenin olmazsa olmazlarindandir.Bati Isvicreye gecince Genfden,Lozana Lavox da Unesconun Dünya mirasi olan Saraplik Üzüm Bagi Teraslarini Görmek gerekir :smiley: Montreyi unutmayin.Kanton Walise geciyorsunuz orada Isvicrenin olmazsa olmazi Zermat harika bir yer.Fransa gecince bu güzerkahta Avognin ve civarinda Laventel Bahceleri var Caminizi fazala acmayiniz Kokusu serhosluk veriyor. ;D Buradan cota Azura inince Nizza ,Monaca, San Remo,Genova gelince Cinqua Terra Köylerini görmeden olamaz.
Bilmem Yardimci olabildimmi,Bircok Arkasimiz yardim icin yaziyor sonra Cevap falan yazilmiyor buda Insani yardim hefesinden vaz geciriyor. ;D
http://www.promobil.de/stellplatz-145.html

Isvicreden Selamlar.
 

Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

Aykut bey,
Öncelikle keyifli bir güzergah, hoşlanacağınıza eminim. Ancak bir iki ufak hatırlatma yapmak isterim. Öncelikle en önemli maliyet kalemlerinden birisi olan otoban ücretlerini hesaba katmamışsınız. Avrupanın en pahalı otobanları İtalya ve Fransa'dadır. İsviçre'de de vinyet almak zorundasınız ki oda yüksektir. Yemek konusunu da maliyet tablosunda göremedim. Eğer dışarıda yiyecekseniz ciddi bir maliyet kalemi daha tabloya eklenecek demektir. Marketlerden alışveriş yapıp karavanda yiyecekseniz tabii ki rakam çok düşecektir ama onu da tabloya eklemek gerekir.
Kiralayacağınız karavanın ne tür olduğunu yazmamışsınız ama eğer alkovenli bir karavan ise zaman tablosundaki değerleri tutturmanız imkansızdır. Alkovenli olmasa bile yine de zaman da zorlanacağınız kesin. Çünkü şehirler arasında ki mesafeleri yazarak değerlendirmişsiniz. Otobandan çıkıp şehire girdiğinizde aracınızla o trafik yoğunluğunda kalacaksınız karavana park yeri bulmak çok kolay olmayabilir. Türkiyedeki gibi her önümüze gelen yere park etmek mümkün olmaz. Hele şehir merkezinde karavan parkı imkansız gibi birşeydir yada çok yüksek park ücretleri ödersiniz. Farklı bir maliyet kalemi daha karşınıza çıkar. Özellikle zaman tablosunu bir kez daha gözden geçirmekte fayda olur diye düşünüyorum.
Selamlar ve iyi yolculuklar.
 



Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

Fatih beyin (Tifa) yazdığı konular önemli. Ayrıca bir hafta için büyük bir gezi planınız var. Geceleyeceğiniz şehir/yerleri planlamakta fayda var.

Venedig Gardagölü arasında 2011 ve 2012 yıllarında gecelediğimiz iki karavanparkı tavsiye edebilirim.

1. Soave şehrindeki karavanpark.
Soave Venedig´ten 90- 100 km uzaklıkta(Garda Gölü yönünde), otobana yakın küçük şirin bir şehir. Karavanpark şehir surlarının karşısında. Şehir merkezine 5 dakikada gezerek gitmek mümkün. Dondurma yemeyi unutmayin. Geçen yıl geceleme ücreti sanıyorum 5 € ödedik.
Detaylı bilgi, koordinatlar ve resimler için:
http://goo.gl/12NKz


2. Monzambano şehrindeki karavanpark.
Monzambano Gardagölü´nün güneyinde, göle 8km mesafede. Küçük güzel bir şehir. Karavanparktan yürüyerek şehir merkezine birkaç dakikada gidilir. Şehir merkezindeki pizzacı çok güzel pizza yapar.
Karavanparkın günlük ücreti internet dahil 10 €. Italya´da kaldığımız en güzel karavanparklardan birisi.

Detaylı bilgi, koordinatlar ve resimler için:
http://goo.gl/txz9j
 

Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

sn. eozcelik; tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. 1.önceliğim şehir merkezleri özellikle isviçre şehirlerini gezmek. bununla beraber alp dağlarının en azından bir kısmını görüp o havayı solumak ve cote d'azur şehirlerinin şatafatını görüp, denize girmek. toskana bölgesini kılcal damarlarına kadar gezdim diyebilirim o yüzden o bölgede sadece floransa ve pisa'yı eşim istediği için kısa gezip teğet geçmeyi planlıyorum. Sanırım Val d'Orcia vadisine kadar da aşağıya inemeyiz gibi geliyor, ilginiz için tekrar teşekkür ederim.

sn. Kadriye & Ercan; evet süre biraz kısıtlı olduğu için yorucu bir gezi olacak gibi görünüyor, ben ve eşimin izin problemlerinden dolayı seyahate max. 10 gün gibi zaman ayırabiliyorum. Locarno, Belinzona yi, Berner oberland ı, Jungfraujoch ve özellikle Zermat ı notlarımın arasına aldım bile. direkt nokta atışı altın değerinde bilgiler oldu benim için çok teşekkür ederim. sıfır şarap kültürü ve ilgisine sahip biri olarak Genfden, Lozana Lavox u gideceğimi sanmıyorum. verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim, yolda kulaklarınızı epey olumlu çınlatacağız gibi görünüyor. :smiley:

Sn. Fatih bey (Tifa) muhteşem uyarılarınız için teşekkür ederim, evet sanırım maliyet tablosunu revize etmem gerekecek. yemek konusunda çoğunlukla tr.den götürmeyi planlıyorum (kahvaltılık özellikle). diğer öğünleri ise marketten alışveriş le karavanda yapmayı planlıyorum onun da maliyetini harçlık bölümünde düşünüyorum. sağ olsun eşim alışveriş konusunda beni üzmüyor o yüzden harçlık kalemini yemek ve küçük hediyeliklere ayırdık diyebilirim.

Otoban konusundaki uyarılarınızı mutlaka dikkate alacam bunu atlamıştım açıkçası. kamping ücretlerini ortalama 30€ gibi ayırdım ve muhtemelen bunun altında rakamlar çıkacak karşımıza buradan artan kısımları da otoban ücretinin bir kısmına ayırabilirim tahmin ediyorum. :smiley:

Şehir merkezlerine karavanla girmeyi düşünmüyorum şehre en yakın güvenli yerlere park edip tren veya otobüsle merkezleri gezmeyi planlıyorum. kamp yaptığımız yerlerde zaten sorun yok karavanı kamping de bırakıp merkezi kafamız rahat şekilde gezmeyi planlıyorum.

Zaman konusunu da şöyle planladım ama eksik düşünüyorsam lütfen uyarın; gideceğim yerler arası mesafeleri ortalama 80 90 km. hızlarla gidip, uzun 3 4 saatlik yollarda da molaları hesaba katarak varış süresini ona göre planladım. karavan alkovenli bile olsa herhalde 80 90 km. lik hız normal gibime geliyor.

Gene de her şeye rağmen 1 haftalık bir zaman için yoğun bir program. bu konudaki düşüncelerinize katılıyorum. belki programı hafifletmek için genova dan floransa ve pisa yı pas geçip direkt venedik e geçebilirim ( hanımın tepkisine bağlı tabi bu durum :smiley: )

Uyarı ve tavsiyeleriniz için tekrar çok teşekkür ederim.

sn. Sonja & Hüseyin Şahin; sizin gibi tecrübeli karavancıların tavsiyelerini her zaman dikkate almak gerekir, verdiğiniz kamping adreslerini ve şehirleri mutlaka değerlendireceğim, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim...
 

Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

Öncelikle iyi yolculuklar dilerim. Hazırladığınız tablo bana biraz sıkışık geldi. Gerçekten çok yoğun geçecek. Yukarıdaki yorumların hepsine katılıyorum. Bir de önemli bir ekleme yapmak istedim. Karavanı teslim saatini 16:00 uçak 19:0'da. Ben olsam İtalyanlara bu kadar güvenmezdim :smiley: Teslimatta sorun çıkabilir. Bu karavan temiz olmamış tekrar temizleyin diyebilirler veya teslim edeceğiniz kişi hala siestada olabilir :smiley: Butür şeyleri yaşadım o yüzden söylüyorum. Bu arada Cenevre'den Marsilya'ya doğru giderken çok güzel bir rota sçmişsiniz ama ana yoldan gideceğiniz için çok bir şey göremeyebiirsiniz. Eğer vektiniz olsaydı. dağ yollarından gitmenizi tavsiye ederdim. Kalmak için Annecy'de çok güzel bir yer. Orada ücretsiz kalabileceğüinzi yerin adresini de verebilirim.
 

Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

Bu siteye üye olmakla ne kadar doğru bir iş yapmışım, gezi planımı paylaşmakla ne kadar isabetli bir iş yapmışım şimdi daha iyi farkediyorum. yorum, uyarı ve tavsiye yapan arkadaşlardan bir çok şey öğrendim bunları tecrübe ederek öğrenseydim zaman + maliyet + stres fazlaca yaşayacaktım.

sn. Özgür bey, altın değerinde uyarılarınız için teşekkür ederim, kesinlikle dikkate alacam söylediklerinizi.
 

Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

Aykut bey,
İtalya'da günlük 90 Avrodan karavanı ucuza kiraladığınızı düşünüyorum. Hangi şirketten ve nasıl bir karavan kiralayacağınızı bizimle paylaşabilir misiniz?

Şimdiden iyi yolculuklar :smiley:
 



Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

sn eozcelik, şu an itibariyle en kötü ihtimalle kirayalacağım karavan; http://www.campervans.com/ adresinden,

Ford Transit 350, grup A Katamarano 12/p, 4 kişilik alkovenli bir karavan.

venedik havaalanı teslim alış, venedik havaalanı teslim ediş.

toplam 7 gün, günlüğü 91,64 €. totalde 7 * 91,64 €= 641,48 € ya mal oluyor.

çok büyük ihtimalle bunu kiralayacağım.

1


2


3


4
 

Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

exsucc' Alıntı:
sn eozcelik, şu an itibariyle en kötü ihtimalle kirayalacağım karavan; http://www.campervans.com/ adresinden,

Ford Transit 350, grup A Katamarano 12/p, 4 kişilik alkovenli bir karavan.

venedik havaalanı teslim alış, venedik havaalanı teslim ediş.

toplam 7 gün, günlüğü 91,64 €. totalde 7 * 91,64 €= 641,48 € ya mal oluyor.

çok büyük ihtimalle bunu kiralayacağım.

Aykut Bey, sözünü ettiğiniz araç, 1.jpg'deki ise, küçük b ir yanlış olmuş; buradaki Ford Transit olmayıp, PSA Grubundan bir araçtır.

Kolay gelsin. :smiley:

Cavid Sezen
 

Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

http://www.campervans.com/ adresinden karşıma çıkan Ford bu ama. ben onların yalancısıyım :smiley:
 


Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

Merhabalar; karavan kiralama ücretleri üzerine bildiğim kadarıyla sigorta maliyetleride ekleniyor. Sitede verilen fiyatlar cıblak fiyatlar. %20 gibi daha artınız olabilir. İyi geziler.
 



Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler

teşekkür ederim nevzat bey, seyahate çıkarken bütçeye hep %15 20 esneme payı bırakırım, dolayısıyla çok sorun olacağını sanmıyorum. gerçi düşündüğüm karavan fiyatına sigorta da dahildi, yani totalde 641€ idi. uyarınız için tekrar teşekkürler.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,507
Kayıtlı Üye Sayımız
172,128
Kaydolan Son Üyemiz
hayalperestt

SON KONULAR



Geri
Üst