Ynt: Karavanla İtalya, Alpler, Cote D'azur Sahilleri Rotası Hakkında Tavsiyeler
sn. eozcelik; tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. 1.önceliğim şehir merkezleri özellikle isviçre şehirlerini gezmek. bununla beraber alp dağlarının en azından bir kısmını görüp o havayı solumak ve cote d'azur şehirlerinin şatafatını görüp, denize girmek. toskana bölgesini kılcal damarlarına kadar gezdim diyebilirim o yüzden o bölgede sadece floransa ve pisa'yı eşim istediği için kısa gezip teğet geçmeyi planlıyorum. Sanırım Val d'Orcia vadisine kadar da aşağıya inemeyiz gibi geliyor, ilginiz için tekrar teşekkür ederim.
sn. Kadriye & Ercan; evet süre biraz kısıtlı olduğu için yorucu bir gezi olacak gibi görünüyor, ben ve eşimin izin problemlerinden dolayı seyahate max. 10 gün gibi zaman ayırabiliyorum. Locarno, Belinzona yi, Berner oberland ı, Jungfraujoch ve özellikle Zermat ı notlarımın arasına aldım bile. direkt nokta atışı altın değerinde bilgiler oldu benim için çok teşekkür ederim. sıfır şarap kültürü ve ilgisine sahip biri olarak Genfden, Lozana Lavox u gideceğimi sanmıyorum. verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim, yolda kulaklarınızı epey olumlu çınlatacağız gibi görünüyor.
Sn. Fatih bey (Tifa) muhteşem uyarılarınız için teşekkür ederim, evet sanırım maliyet tablosunu revize etmem gerekecek. yemek konusunda çoğunlukla tr.den götürmeyi planlıyorum (kahvaltılık özellikle). diğer öğünleri ise marketten alışveriş le karavanda yapmayı planlıyorum onun da maliyetini harçlık bölümünde düşünüyorum. sağ olsun eşim alışveriş konusunda beni üzmüyor o yüzden harçlık kalemini yemek ve küçük hediyeliklere ayırdık diyebilirim.
Otoban konusundaki uyarılarınızı mutlaka dikkate alacam bunu atlamıştım açıkçası. kamping ücretlerini ortalama 30€ gibi ayırdım ve muhtemelen bunun altında rakamlar çıkacak karşımıza buradan artan kısımları da otoban ücretinin bir kısmına ayırabilirim tahmin ediyorum.
Şehir merkezlerine karavanla girmeyi düşünmüyorum şehre en yakın güvenli yerlere park edip tren veya otobüsle merkezleri gezmeyi planlıyorum. kamp yaptığımız yerlerde zaten sorun yok karavanı kamping de bırakıp merkezi kafamız rahat şekilde gezmeyi planlıyorum.
Zaman konusunu da şöyle planladım ama eksik düşünüyorsam lütfen uyarın; gideceğim yerler arası mesafeleri ortalama 80 90 km. hızlarla gidip, uzun 3 4 saatlik yollarda da molaları hesaba katarak varış süresini ona göre planladım. karavan alkovenli bile olsa herhalde 80 90 km. lik hız normal gibime geliyor.
Gene de her şeye rağmen 1 haftalık bir zaman için yoğun bir program. bu konudaki düşüncelerinize katılıyorum. belki programı hafifletmek için genova dan floransa ve pisa yı pas geçip direkt venedik e geçebilirim ( hanımın tepkisine bağlı tabi bu durum
)
Uyarı ve tavsiyeleriniz için tekrar çok teşekkür ederim.
sn. Sonja & Hüseyin Şahin; sizin gibi tecrübeli karavancıların tavsiyelerini her zaman dikkate almak gerekir, verdiğiniz kamping adreslerini ve şehirleri mutlaka değerlendireceğim, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim...